Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 24. maj til 1. juni 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-holbaek.dk

Skyderier i Gislinge, Kundby, Svinninge

Kl. 1816 blev politiet gjort opmærksom på, at der var jægere ude at regulere rågebestanden i ovennævnte byer, hvilket i sagens natur medførte en del skyderi, der dog kun var farligt for råger. Jægerne kontakter politiet, inden man starter sin jagt på råger, så politiet er klar over, hvem og hvad der skydes efter.

Forsøg på indbrud – Søstrup

Kl. 0322 vågnede en beboer på Mejeribakken ved, at det rumsterede fra stueetagen af huset. Det viste sig, at et vindue var forsøgt opbrudt. Ingen personer set ved stedet.

Sidste skoledag 

Kl. 1430 blev en gruppe unge bortvist fra Strandparken af politiet, idet gruppen brugte lattergas og en af de unge mistede kortvarigt bevidstheden. Politiet, SSP og Natteravnene var tilstede i Strandparken, og generelt set havde de unge en sjov og god eftermiddag uden de store problemer med undtagelse af nedennævnte sag:

Kl. 1700 blev en 17-årig dreng fra Jyderup passet op af 4-5 ukendte jævnaldrende, der skubbede til ham og forlangte at få cigaretter og penge af ham. Drengen afleverede 150 kr. og en pakke cigaretter. Røveriet sket på Kalundborgvej ved Strandparken. Gerningsmændene beskrives som ca. 20 år, talte dansk med accent, mørke i huden og mørkt tøj. Politiet vil gerne høre fra vidner, der har hørt eller set noget i relation til sagen.Ring på 114.

Brand i bil 

KL. 0944 blev anmeldt om brand i en bil på Lundestrædet. En mand havde været ude at køre i sin bil, da der gik ild i motorrummet. Bilen blev skadet og det samme blev en anden bil, der var parkeret ved siden af den brændende bil. Det antages, at branden skyldes en teknisk fejl.

Politiet til søs 

Lørdag foretog politiet kontroller på Holbæk Fjord af speedbåde m.v. for at kontrollere, om alle speedbådsbevis eller om alle havde redningsveste m.v. ombord. 34 motorbåde og en sejlbåd blev checket. En blev sigtet for at sejle speedbåd uden at have speedbådsbevis, der svarer til et kørekort til bil. To blev sigtet for ikke at have veste ombord i bådene til alle.

Politiets kontroller til søs vil fortsætte rundt omkring i farvandene i politikredsen i løbet af sommeren.

Brand – Audebo

Kl. 1744 brændte det på genbrugsstationen, Hagesholmvej, hvilket bestemt ikke er første gang. Branden var vanskelig at slukke, men ingen mennesker eller bygninger var i fare ved branden.

Ordensbekendtgørelsen

Kl. 0200 blev en 30-årig mand fra Holbæk sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han sagde diverse nedsættende bemærkninger til politiet, der var på patrulje ved Kanalstræde. Det førte til, at den 30-årige fik en bøde og dermed en meget dyrere bytur.

En 30-årig mand fra Svinninge ville ikke forlade stedet, da han blev bedt om det af politiet. Det endte også med en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

En 22-årig mand var forinden bortvist fra Soho, da han har forbud mod at komme på byens restaurationer.

Uro og uorden / lov om euforiserende stoffer – Nygade

Kl. 1630 fik politiet en anmeldelse om uro og uorden ved biblioteket. Politiet kørte straks til stedet og traf syv lokale unge mænd i alderen 14-24 år. To af dem var i besiddelse af en mindre mængde euforiserende stoffer (bl.a. marihuana) og blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Alle blev efterfølgende bortvist fra stedet, og politiet fandt ikke grundlag for at sigte nogen for deres utryghedsskabende tilstedeværelse i området.

Kl. 1734 fik politiet en ny anmeldelse om, at nogle unge i Nygade var højrøstede og råbte ad forbipasserende ved stationen. Politiet fik hurtigt efter kontakt til fem unge i alderen 16-23 år fra hhv. Regstrup, Frederikssund og Holbæk. De blev alle bortvist fra området med besked om at dæmpe sig. Politiet havde ikke grundlag for at sigte nogen af dem for noget.

Færdselsuheld – Store-Merløse

Kl. 1527 skete et færdselsuheld på Holbækvej/Bonderupvej. En 27-årig kvinde fra Ugerløse kørte ad Bonderupvej mod syd og foretog venstresving ad Holbækvej, hvorunder hun fejlbedømte afstand til en motorcykel, der kørte på Bonderupvej mod nord.

Motorcyklen påkørte bilen og motorcyklisten blev kastet op over bilen. Den 41-årige mand fra Store-Merløse, der førte motorcyklen, fik et brud på håndleddet og blev bragt til sygehus.

Målrettet indsats

Politiet har en særlig indsats kørende i Holbæk omkring utryghedsskabende elementer ved stationen og Bysøparken. Kl. 2119 kørte politiet til Bysøstræde, hvor en gruppe unge opførte sig uhensigtsmæssigt ved at kaste sten efter hinanden m.v.

Politiet kunne ikke konstatere skade på nogen ting, og de unge blev registreret af politiet og fik dernæst lov at gå fra stedet med besked om, at der bliver holdt godt øje med dem.

Forsøg på bedrageri 

KL. 1330 mandag blev en 35-årig kvinde ringet op af en engelsktalende mand, der hævede, at nogen forsøgte at hacke hendes pc. Anmelderen gav manden adgang til sin pc og talte med ham i halvanden time, da han ønskede at få hendes kontooplysninger, afsluttede hun samtalen.

Politiet har mange gange advaret mod den type opkald. Microsoft eller andre kontakter ikke af egen drift kunder omkring deres computer som beskrevet ovenfor. Det er et forsøg på at lave bedrageri, og politiet skal anbefale, at man straks afslutter samtalen, og at man under ingen omstændigheder oplyser personlige oplysninger om konti i bank, cpr.nr. eller andet.

Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk – sag fra Ubby, Kalundborg.

Kl. 1300 blev en 43-årig mand fra Korsør og en 16-årig dreng fra Grevinge fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for indbrudstyveri, hvor de gik ind hos ældre mennesker bl.a. i Ubby for at begå tyveri. Begge blev fængslet til 140616. Den 16-årige blev fængslet i surrogat og skal anbringes på en lukket institution for unge.

Færdselsuheld/spirituskørsel 

Kl. 2233 anholdt politiet en 53-årig kvinde fra Holbæk, der i sin bil påkørte et helleanlæg på Kalundborgvej, så bilen kom til at sidde fast. Kvinden var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Uventet besøg af tyv om natten – Kattrupvej, Kattrup, Jyderup 

Kl. 0436 fik politiet en henvendelse fra en 46-årig mand fra Jyderup om, at han havde overrasket en fremmed mand inde i dagligstuen. Anmelderen, der lå og sov, blev vækket af støjen fra mandens færden i huset. Efter en kort samtale om mandens ærinde forsvandt han ud til en afventende grå bil, der kørte fra stedet i ukendt retning. Efterfølgende opdagede den 46-årige, at hans pung med indhold var stjålet. Politiet fandt ikke flugtbilen eller den fremmede mand, der blev beskrevet som: A: Mand, mørk af udseende, 25-30 år, 175 cm, Hudfarve: Sort, Hårfarve: Sort, Talte: Dansk, Iført: mørkt tøj, neonfarvet vest. Politiet undersøger nu sagen nærmere for at finde ud af, om der har været tale om en såkaldt “listetyv”.

Indbrud i perioden
Roskildevej
Tåstruphøj
Højvang
Rørvangsvej
Holbækvej, Mørkøv
Barsebæk
Holbækvej, Undløse
Kalundborgvej
Absalonsvej
Kløvermarksvej, Jyderup
Slagelsevej, Jyderup