Skolernes sommerferie er begyndt. Derfor byder Holbæk Museum på hyggelige aktiviteter med historisk madpakkebod alle onsdage i juli kl. 11-15.

Bag et fladbrød og pak en madpakke til at tage med på togt.
Bag et fladbrød og pak en madpakke til at tage med på togt.

Madpakken med på togt
Når man rejste afsted på vikingetogt eller korstog og tilbragte mange dage på havet – hvad spiste man så? Besøg madpakkeboden og lav din egen ”togt-madpakke”. Bag et fladbrød, bland krydderier og lav smør. Aktiviteten er for hele familien, og den er optakt til at Kongens Togt anløber Holbæk Havn onsdag 27. juli.

Aktiviteterne er gratis. Afholdes med tilskud fra Holbæk Kommune.

Tag ud i sommerlandet
Holbæk Museum er en del af det store Museum Vestsjælland. Hvis familien er til flere museumsoplevelser er der masser af steder, man kan besøge i løbet af feriesæsonen.

Der er noget for enhver smag med sommerens aktiviteter. Børnefamilier kan opleve alt lige fra trolde til oldtidssmykker og silkesommerfugle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMiddelalderen er i højsædet i Ringsted, hvor der er aktiviteter med bål flere dage hen over sommeren. Der er optakt dels til Ringsted Middelalderfestival den 19.-21. august og dels til Kongens Togt hvor Museum Vestsjælland deltager med en madpakkebod for børn i Korsør og i Kalundborg.

Du kan også møde underjordiske væsner i Sorø eller male silketørklæder på Kalundborg Museum. I Odsherred står sommeren i arkæologiens tegn. Her kan ud både lave sandkasseudgravninger og prøve en metaldetektor. Oldtidsværkstedet byder også på mange spændende aktiviteter.

Gå en oplevelsesrig sommer i møde på Museum Vestsjælland.

Se mere på www.vestmuseum.dk