Sara Blædel, Danmarks største krimiforfatterinde, besøgte fredag d. 17. juni Holbæk Bog & idé på Smedelundsgade.

sara blaedel (5)Sara Blædel har lige udgivet en ny krimi, Bedemandens Datter, og har i den forbindelse ønsket at besøge Holbæk endnu en gang. Sara har mange faste læsere i Holbæk og omegn, bl.a. fordi hun selv er opvokset i området. Hun besøgte derfor Holbæk Bog & idé i fredags, for at blive interviewet af sin PRmanager ang. hendes forfatterskab og hendes nye bog, og efterfølgende signere bøger.

Der mødte ca. 70 mennesker ind til interviewet, og efterfølgende signerede Sara Blædel bøger i halvanden time, for alle de fremmødte kunder som tålmodigt stod i ca. 20 meter lang kø gennem butikken. Alle kunderne fik en snak med krimidronningen, en signatur i deres nyindkøbte bog, og mange fik også lige et billede med den meget populære forfatter. “Vi har glædet os som små børn til Saras besøg, lige siden forlaget ringede og spurgte, om hun måtte besøge os igen i år. Det er en kæmpe ære, at hun endnu engang vælger os og vores dejlige kunder her i byen”, udtaler butikschef Mette Madsen.

Sara Blædels nye bog er begyndelsen på en ny triologi. Bedemandens datter handler om Ilka, som mister sig far, og netop dette har været inspirationen til Sara Blædels nye bog. Sara mistede for tre år siden sine forældre inden for 3 dage, og hendes møde med den kvindelige bedemand Christina, vakte hendes nysgerrighed og interesse, og det er der indtil videre kommet “Bedemandens Datter” ud af. Sara Blædel afslørede under interviewet i Bog & idé i fredags, at hun dog ikke vil afvise, at der kommer flere bøger i Louise Rick serien, som hun ellers er kendt for.

sara blaedel (8)“Vi håber og tror, at vi ser Sara her i Holbæk igen op et par år, og indtil da vil vi leve højt på hendes besøg, hun er ubeskrivelig sympatisk og jordnær” udtaler Mette Madsen.

Birgit Petersen, som er bogansvarlig i Holbæk Bog & idé, afholdte sidste år boghandlerens tale ved Laureatfesten, hvor Sara Blædel fik overrakt De Gyldne Laurbær, som er boghandlernes årlige bogpris.