Slaget blev udkæmpet på mange fronter, da Holbæk Kommune indtog dette års Folkemøde. Med var både politikere, medarbejdere og UngHolbæk for at finde nye veje til lokalt liv og repræsentere kommunen på Danmarks største politiske scene. Det fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

Selv om solskinsøen i perioder havde svært ved at leve op til sit ry, skinnede solen i Holbæk Kommunes telt under hele Folkemødet. Her fra udsprang en delegation af ungdoms- og byrådspolitikere og medarbejdere, som suste rundt på klippeøen for at deltage i flere end 30 forskellige events.

Workshop om lokalt livLøsninger i fællesskab
I en workshop, arrangeret af Holbæk Kommune, fandt 30 kommunalpolitikere og eksperter 15 løsningsforslag til, hvordan kommunerne kan finde vejen til lokalt liv. Forslagene bliver samlet i en guide, som skal blandt andet skal inspirere Projektudvalget for Lokal Udviklings arbejde.

”Workshoppen gav os politikere mulighed for at sparre med hinanden og sammen med eksperterne kvalificere de løsningerne, vi fandt frem til. Nu skal vi bruge resultaterne til at skabe det DNA, der bedst understøtter lokalområderne i Holbæk Kommune,” fortæller Michael Suhr, formand for Projektudvalget for Lokal Udvikling.

Kommuner i fælles front
I samarbejde med 10 kommuner og Landdistrikternes Fællesråd satte Holbæk Kommune lokal udvikling på dagsordenen. Alliancen skabte debat og dialog om lokallivets fremtid fra et fælles telt, som flere hundrede mennesker besøgte i løbet af torsdag til søndag. Også på de sociale medier var opmærksomheden stor, da teltes fælles hashtag scorede en syvende plads over mest brugte Folkemøde-hashtag om fredagen.

Holbæk Kommune havde to events i teltet om at skabe lokalt liv. Derudover kunne gæsterne møde kommunens politikere og medarbejdere i teltet under hele Folkemødet. Fredag eftermiddag var teltet fyldt til bardunerne, da der var borgmestertopmøde, hvor borgmester Søren Kjærsgaard deltog og diskuterede udflytning af statslige arbejdspladser og regeringens vækstpakke.

”Vores fælles telt var en stor succes. Vi har været i dialog med en bred skare af eksperter og politikere, som vi ikke møder hver dag. Vi har både markeret os som en kommune, der er i vækst og som prioriterer lokal udvikling, og samtidig har vi fået gode og konstruktive input til, hvordan vi kan fortsætte arbejdet,” siger borgmester Søren Kjærsgaard.

Ungdomsbyråd og statsministeren
Ungdomsbyråd og statsministeren

Et aktivt UngHolbæk indtog Folkemødet
Folkemødet er ikke kun for de garvede politikere. Der er mange ungdomsorganisationer til stede, og det er en af grundene til, at Ungdomsbyrådet i Holbæk Kommune var på inspirationstur.

“Vi har fået erfaring med, hvad andre unge laver rundt omkring i landet, og vi har deltaget i en masse forskellige arrangementer. Blandt andet var vi med i en workshop om ensomme unge hos Ventilen og Monopolet. Vi kom med mange bud på, hvordan man kan undgå ensomhed. Det var så fedt,” fortæller Sille Rasmussen, formand for Ungdomsbyrådet.

Se de 15 løsningsforslag fra Holbæk Kommunes workshop

Læs mere om de events Holbæk Kommune arrangerede og deltog i på Folkemødet