Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2016-03-29 til 2016-04-06.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-holbaek.dk

Uautoriseret computerhjælp – Gislinge 

Kl. 1805 anmeldte en 35-årig kvinde fra Gislinge, at hun tirsdag d. 290316 om eftermiddagen var blevet kontaktet telefonisk af en fremmed mand, der oplyste at være fra Microsoft. Manden fik overtalt kvinden til at få adgang til hendes computer og var på et tidspunkt inde i hendes netbank. På anmeldelsestidspunkt var der ikke sket uberettigede hævninger fra kvindens konto, men politiet har vejledt hende om at sikre sig mod uberettiget adgang til hendes bankkonto.

Politiet vil kraftigt advare mod denne type af uanmodede henvendelser fra personer, der udgiver sig for at være fra f.eks. Microsoft. De tilbyder hjælp til at klare diverse computerproblemer, men bruger eventuel adgang til at skaffe sig personlige oplysninger om computerejeren og dennes kreditkort/bankforbindelser med henblik på senere misbrug. Politiets råd: Afvis straks disse opkald og afbryd forbindelsen straks!

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Bryggervej, Svinninge 

Kl. 0950 standsede færdselspolitiet en personbil, der blev ført af en 27-årige mand fra Svinninge. Han havde ikke noget kørekort at vise politiet og blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Da politiet for fjerde gang inden for de seneste tre år afslørede den 27-årige i at køre bil uden førerret, beslaglagde politiet personbilen med henblik på senere konfiskation ved et retsmøde, som den sigtede vil blive indkaldt til.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – Holbækvej, Jyderup 

Kl. 1454 anholdt og sigtede politiet en 54-årig mand fra Jyderup for spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil. Politiet blev opmærksom på bilisten, da han ikke anvendte sikkerhedssele under kørslen, hvilket han derfor også blev sigtet for. Den 54-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Brandundersøgelser – ukrudtsbrænder anvendt – Vipperød, Holbæk / Strøby, Stevns

Kl. 1456 rykkede politiet og brandvæsnet ud til ildebrand i et mindre brændeskur på Ågerupvej, Ågerup, Vipperød. Skuret brændte ned, og årsagen til branden kunne være, at beboeren – en 50-årig mand – nogle timer forinden havde anvendt en ukrudtsbrænder på stedet.

Kl. 0417 rykkede politiet og brandvæsnet igen ud til ildebrand i et skur på Garderhøjen, Strøby. Trods brandvæsnets indsats lykkedes det ikke at redde skuret, der udbrændte. Den 69-årige mandlige beboer oplyste til politiet, at han havde anvendt en ukrudtsbrænder omkring skuret tidligere på dagen.

Politiet undersøger nu begge brande for at finde ud af, om anvendelsen af ukrudtsbrændere kan have været årsagen til brandenes opståen.

Uro 

Kl. 1228 påtalte en 50-årig mand fra Holbæk over for tre drenge, at de røg inde på stationen. Det førte til, at de slog ud efter manden, så hans briller røg af ham. Politiet kom frem til stedet, men de pgl. blev ikke fundet i første omgang.

Der har været ro på Holbæk station et godt stykke tid, og politiet har ført særligt tilsyn med stedet, og det følges nu op af endnu flere tilsyn, så almindelige borgere kan færdes i fred og ro på stationen.

Spirituskørsel 

Kl. 1842 anholdt politiet en 52-årig kvinde fra Tuse Næs, der blev standset i bil på Kalundborgvej. Hun var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Mistænkeligt forhold 

Kl. 1250 så en anmelder to narkomanlignende typer luske rundt i området omkring Samsøvej. Bl.a. var de set ved en terrasse, der kunne lede mistanken hen på, at de ville lave indbrud.

Politiet kørte til området, og fik fat i den ene, der var en 38-årig mand fra Holbæk, der var eftersøgt til fogedretten.

Det var ikke muligt at finde et sted, hvor de pgl. havde forsøgt at begå indbrud.

Tricktyveri – Stenhusvej

Kl. 1651 anmeldte en 53-årig mand fra Regstrup, at han havde fået stjålet sin mobiltelefon, efter at to fremmede mænd havde henvendt sig til ham kl. ca. 1600. De talte hverken dansk eller engelsk, men fremviste et stykke papir, så den 53-årige fik indtrykket af, at de ønskede hjælp til at finde vej. Han afviste dem dog, men det var lykkedes mændene ubemærket at stjæle den 53-åriges mobiltelefon fra hans bæltetaske. Mændene blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 25-30 år, 170-170 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Iført: Mørk kort jakke; B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 25-30 år, 175-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Iført: mørk striktrøje. Mændene forsvandt i ukendt retning og på ukendt måde.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket A og B i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uorden på værtshus – Nygade

Kl. 2044 kørte politiet til et værtshus, hvor der havde været lidt uorden. To grupper af gæster var af ukendt årsag blevet uenige, hvorefter der opstod mindre tumult blandt gæster. Ingen kom til skade, og politiet bortviste efterfølgende seks mænd i alderen 17-54 år fra værtshuset for at undgå eventuel uro senere på aftenen. Ingen blev sigtet for noget efter tumulten på stedet.

Mistænkeligt forhold – Hermans Vænge, Knabstrup, Mørkøv

Kl. 0005 kørte politiet til området, fordi en borger havde bemærket en sølvgrå varebil køre “søgende” rundt i området. Personerne i bilen havde muligt også forsøgt at stjæle et sæt nummerplader. Politiet fandt dog ikke noget mistænkeligt i området og fandt heller ikke den sølvgrå varebil.

 

Tyveri fra kvinde – Tølløse

Kl. 1240 fik politiet en anmeldelse om et tyveri, der fandt sted mellem kl. 1100 og 1137 i Super-Brugsen, Vestergade, hvor en 81-årig kvinde fra Tølløse var på indkøb. Hun havde forinden hævet penge i en bank og under indkøb i forretningen skete tyveriet.

Hastighedsmålinger

Som led i uddannelsen af politistuderende gennemførtes målinger med laser af hastigheder på Munkholmvej, Vald. Sejrs Vej og Roskildevej.

54 bilister blev sigtet for at overtræde hastighedsreglerne. 14 bilister kørte så hurtigt, så de fik et klip i kørekortet. De 13 politistuderende blev vejledt af fastansatte politifolk.

Kl. 1600 kontrollen overstået, og de unge politifolk må nu bruge politiets laserudstyr, hvis tiden tillader det blandt de mange andre politiopgaver.

Drengestreger 

Kl. 1658 gik to drenge rundt på taget af Østre Skole, Tidemannsvej. Politiet sendt til stedet. De unge fik en opdragende snak med politiet, og de 15-16 årige drenge lovede at holde sig fra noget lignende en anden gang. Der skete ingen skade på tag eller bygningen i øvrigt.

Færdselsuheld – Stestrup

Kl. 2020 skete et færdselsuheld på Stestrupvej, hvor en 20-årig mand uden fast bopæl kørte i bil på Stestrupvej, hvor han mistede herredømmet over sin bil og kørte ind i en hæk og postkasse og dernæst også ind i en elmast, hvilket førte til, at strømmen gik i en del af byen. Den 20-årige var påvirket af spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve.

Færdselsuheld – Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup

Kl. 1014 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld med tre parter impliceret og personer “teknisk fastklemte” i bilerne. Det viste sig, at uheldet var sket, fordi en 25-årig kvindelig bilist fra Kalundborg for sent havde bemærket, at trafikken var standset foran på af en bilist, der afvente fri passage før et venstresving. Hun påkørte derfor en 42-årig kvindelig bilist fra Kastrup, hvis bil blev skubbet frem i en afventende personbil ført af en 43-årig kvinde fra Regstrup. Vejen blev spærret for trafik i begge retninger i forbindelse med redning af to førere med smerter i ryggen. De var dog begge sluppet uden egentlig personskade. Kort før kl. 1100 var vejen atter farbar.

Tyveri af nummerplader / benzin mv. – Holbæk / Snertinge, Kalundborg

Kl. 1125 fik politiet en anmeldelse fra en kvindelig bilejer i Holbæk om, at begge nummerplader var blevet stjålet fra hendes bil inden for det seneste døgn. Politiet efterlyste derfor nummerpladerne som stjålne.

Kl. 1853 traf politiet en bil med de efterlyste nummerplader på en tankstation på Kalundborgvej, Snertinge. En 17-årig mand fra Jyderup havde netop tanket benzin, som han ikke havde betalt for. Den 17-årige blev derfor anholdt og opgav indledningsvist personlige oplysninger på en anden person i et håb om at slippe for diverse sigtelser. Politiet opdagede dog de forkerte personoplysning og sigtede den 17-årige for overtrædelse af disse bestemmelser i straffeloven, for tyveri af både nummerpladerne og benzin, for kørsel uden førerret til tanken i en bil, som i øvrigt ikke var hverken indregistreret eller ansvarsforsikret. Efter en kort, indledende afhøring løslod politiet den 17-årige, som senere vil blive indkaldt til endnu en afhøring med repræsentanter for de sociale myndigheder. Hans værge blev også underrettet om sagerne mod ham.

Narkobilist – Tuse Byvej, Tuse

Kl. 2343 anholdt og sigtede politiet en 38-årig mand fra Svinninge for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Tricktyveri 

Kl. 1120 anholdt politiet tre bulgarske statsborgere i Holbæk. De tre havde forinden stjålet en pung fra en 68-årig kvinde, der var på indkøb i Lidl på Tåstrup Møllevej.

Tyveriet skete kl. 1046 og blev overværet af politiet, der efterfølgende fulgte efter de tre gerningsmænd, der forsøgte at hæve penge i flere pengeautomater i Holbæk uden held. De tre personer, en mand på 52 år og to kvinder på 22 år blev anholdt og sigtet for tyveri og forsøg på at hæve penge på det stjålne kort.

Yderligere en bulgarsk kvinde på 57 år blev anholdt på en adresse i Bjæverskov, hvor de pgl. holdt til. Sidstnævnte blev løsladt efter afhøring.

Manden og de to kvinder sidder fortsat anholdt, og politiets jurister vil i løbet af onsdagen vurdere, om de skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.Den ene af kvinderne har i forvejen et indrejseforbud i Danmark fra 2013 grundet lignende kriminalitet.

Forsøg på indbrud i guldsmed – Jyderup

Kl. 1155 blev anmeldt om indbrudsforsøg hos en guldsmed på Skarridsøgade, hvor der tirsdag kl. 0335-0340 var opbrudt skydedøre til Jyderup Stationscenter og dernæst opbrudt en dør til en tom forretning. Herfra havde man forsøgt murgennembrydning til guldsmeden uden held.

En mindre hvid bil set forlade centret på det aktuelle tidspunkt. Intet signalement.

Knivstikkeri 

Påsken har brudt på sag om knivstikkeri 250316 kl. 0045 i Holbæk, hvor to drenge anholdt og sigtet for at stikke en jævnaldrende dreng med en kniv. De to blev fængslet i surrogat. Sagen har været omtalt i medierne i løbet af påsken.

Indbrud i perioden
Anemonevej, Holbæk
Kalundborgvej, Holbæk
Bilbyen, Holbæk
Knevelsvej, Holbæk
Smedelundsgade, Holbæk
Møllevej, Holmstrup, Jyderup
Skarridsøgade, Jyderup
Helsevej, Svinninge
Søgården, Undløse, Tølløse