Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2016-03-02 til 2016-03-14.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-holbaek.dk

Spirituskørsel – Nygade

Kl. 2240 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel på en lille knallert. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Igelsø

Kl. 2359 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor to bilister var kørt frontalt sammen. Det viste sig, at en 52-årig kvinde fra Askeby muligt var faldet i søvn bag rattet og var kørt over i modsatte kørebanehalvdel. En modkørende, 18-årig mand fra Holbæk undveg den 52-åriges bil ved at køre ud i rabatten, men kunne efterfølgende ikke undgå at støde delvist frontalt sammen med en personbil ført af en 41-årig kvinde fra Ugerløse, da han rettede sin bil op igen. Der skete mirakuløst kun mindre materiel skade ved uheldet, og ingen kom til skade. Politiet har optaget rapport om uheldet for at kunne afgøre, hvordan skal afgøres strafferetligt på et senere tidspunkt.

Færdselsuheld – Kalundborgmotorvejen

Kl. 0422 rykkede politiet og ambulancepersonale ud til et færdselsuheld, idet en personbil var forulykket ved sammenfletningen med Holbækmotorvejen. På uheldsstedet blev en sovende mand fundet liggende uden for bilen, der i et solouheld og af ukendte årsager var rullet rundt flere gange. Den sovende mand – en 22-årig mand fra København K – blev vækket og bragt til skadestuen til undersøgelse og behandling. En hundepatrulje afsøgte området, men fandt ikke yderligere personer med relation til bilen. Politiet fik udtaget en blodprøve af den 22-årige, der mistænkes for at være påvirket af både alkohol og euforiserende stoffer på ulykkestidspunktet. Den 22-årige havde kun pådraget sig mindre skader som følge af uheldet.

Forsøg på tricktyveri ved pengeveksling – Vestergade, Tølløse

Kl. 1420 fik politiet en henvendelse fra personalet i supermarkedet Super Brugsen, hvor tre udenlandske personer kort forinden havde forsøgt at forvirre personalet. De havde købt en pakke cigaretter og betalt med en 1000 kr.-seddel, men bad om at få byttepengene retur i euro. Det lykkedes dog ikke at “forvirre” personalet, hvorefter de tre udlændinge kørte fra stedet i en sølvgrå BMW med udenlandske nummerplader. De tre personer blev beskrevet som: A: Kvinde, 20-30 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Talte: Fremmedsprog, Iført: grå strikhue, gråt- og sort-prikket tørklæde, hvid cardigan med sorte striber, sorte jeans, flade og blanke sko, Medbragte: sort lædertaske med sort læderrem; B: Mand, Sydeuropæisk af udseende, 20-30 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: mørkbrun skindjakke med sort krave og lynlås, grønne jeans, sorte sportssko med tre lodrette hvide striber og hvide såler; C: Mand, Sydeuropæisk af udseende, 20-30 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: brun læderjakke, grå hætte med grå snore, blå jeans, sorte sportssko med hvid lodret stribe og hvidt mærke på snuden. Muligvis mrk. Puma, Medbragte: lille skinstaske med hvidt motiv og sort læderrem. Politiet ledte forgæves efter personerne og deres bil i området.

Tøjtyveri afværget – Ahlgade

Kl. 1430 fik politiet en henvendelse fra en forretningsdrivende, som kl. ca. 1410 havde bemærket tre udenlandske kvinde med en barnevogn stå ved butikken overfor. De havde taget tøj fra fortovsudstillingen og fyldt det op i barnevognen med en 6-7 årig pige i. Da de blev konfronteret med mistanken om tyveri af tøjet, lagde de straks al tøjet tilbage inkl. tøj, som viste sig at stamme fra en anden tøjbutik i gaden. De tre kvinder forsvandt i ukendt retning og blev beskrevet som udenlandske, 25-30 år, ca. 165 cm høje, mørke i huden og mørkhårede. De talte alle gebrokkent dansk. Politiet fandt ikke de mistænkte kvinder.

Tyveri af penge fra kassen – Kalundborgvej, Allerup

Kl. 2113 fik politiet en anmeldelse fra personalet i supermarkedet Rema 1000, som havde fået stjålet kassebeholdningen i en af kasserne ca. 1 time tidligere. To personer var kommet ind i supermarkedet, hvor den ene bad en ekspedient om hjælp til at finde kosmetiske produkter. I mellemtiden stjal den anden person kassebeholdningen fra den ulåste kasse. De to fremmede forlod hurtigt butikken og gik ud til en bil, hvor en person sad afventende bag rattet. Den person, der bad ekspedienten om hjælp, blev beskrevet som: A: kvinde, dansk af udseende, 35-40 år, ca. 170 cm høj, spinkel af bygning, sort mellemlangt hår, iført trøje med pelskrave, talte dansk. Der er p.t. ingen beskrivelse af to øvrige mistænkte i sagen, herunder selve tyven.

Uro

Kl. 0208 blev anmeldt om vold på Nygade, hvor en 19-årig mand var udsat for vold bl.a. ved spark. To gerningsmænd stukket af fra stedet. Politiet har en god ide om, hvem de pgl. er. Motivet til volden kendes ikke i øjeblikket.

Kl. 0223 var der uro på et værtshus på Jernbanevej. Her blev en 46-årig mand udsat for vold. Han ønskede ikke politiets indblanding.

Politiet anholdt en 21-årig mand fra Holbæk, der blev mistænkt for at være gerningsmand i forbindelse med volden både på værtshuset og i Nygade.

Han blev løsladt kort tid efter, da det viste sig, at han alligevel ikke var gerningsmanden. Politiet efterforsker nu sagen for at finde den rette gerningsmand.

Færdselsuheld

Kl. 1700 skete et mindre færdselsuheld i krydset Kastanievej/Smedelundsgade, hvor en personbil, ført af en 27-årig mand fra Kalundborg, i.flg. vidner kørte over for rødt lys og ind i en anden bil, der blev ført af en 58-årig kvinde fra Holbæk. Der skete ingen personskade.

Indbrud i villa – Jyderup

Kl. 1959 overraskede en 40-årig mand to indbrudstyve på sin adresse på Amtsvejen. De to stak af fra stedet med et guldur og et mindre kontantbeløb. De beskrives som udlændinge, talte muligt arabisk , ca. 20-22 år gamle, den ene 160-165 høj og den anden ca. 175 cm høj. iført mørkt tøj. De kørte fra stedet i en gammel VW Polo ad Amtsvejen mod Snertinge.

Politiet vil gerne tale med vidner eller andre, der har oplysninger om sagen. Ring på 114.

Indbrud i perioden
Nørrevang