Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2016-02-16 til 2016-02-24.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-holbaek.dk

Tyveri fra campingvogne – Arnakke, Holbæk

Kl. 1408 blev anmeldt om indbrud i 13 campingvogne på Vipperød Camping, Krogvejen. Fra campingvognene er stjålet kontanter i et tilfælde. Fra de øvrige campingvogne kendes kostervalget ikke endnu.

Brændende barnevogn – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 1837 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en barnevogn, der var placeret i selve opgangen til en beboelsesejendom. Politiet afspærrede opgangen, så ingen kunne komme ind, ligesom beboere, der var hjemme, blev anmodet om at forblive inden døre. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, der kun forrettede skade på selve barnevognen og en lampe i opgangen, der også blev sodtilsværtet. Ingen kom til skade ved branden, og politiet undersøger nu årsagen til branden nærmere, idet der ikke umiddelbart var nogen naturlig forklaring på brandens opståen.

Forsøg på bedrageri – Svinninge, Holbæk

Politiet fik mandag kl. 0909 anmeldelse fra Seas-Nve, Svinninge, der havde erfaret, at flere kunder havde modtaget en SMS, hvor det fremgik, at det var elselskabet, der var afsender. Det var imidlertid ikke tilfældet. Det kontonummer, der var angivet, tilhørte ikke elselskabet. Politiet efterforsker nu sagen.

Politiet skal advare imod at sende penge ind på nævnte konto. Elselskabet udsender ikke SMS med “regninger”, og derfor skal man ikke betale noget, hvis man modtager en sådan. Er man i tvivl, så bør man kontakte sit elselskab.

Spirituskørsel – Jyderup, Holbæk

Politiet fik en anmeldelse om en bil, der blev ført usikkert på Slagelsevej. Politiet fik kontakt til bilen, og kl. 1944 anholdt politiet føreren af bilen, en 55-årig mand fra Hørve, der sigtes for spirituskørsel. Han fik udtaget en blodprøve og løsladt efterfølgende.

Indbrud i øvrigt – Orø, Holbæk

Kl. 2022 blev anmeldt om indbrud på Stengårdsvej, hvor der var brudt et vindue op. Fra stedet stjålet 4392 stk. RedBull produkter og fire kølemontre. Tyveriet sket mellem lørdag og mandag morgen.

Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk – sag fra Asnæs

Kl. 1000 blev en 26-årig kvinde og en 39-årig kvinde fra Bulgarien fremstillet i grundlovsforhør efter tricktyveri fredag kl. 1140 i Asnæs. Begge blev fængslet til 150316

Uro – Holbæk

En 50-årig mand forsøgte at sprede det kristne budskab på Mc Donalds. Han troede tilsyneladende selv, at han var Gud. Manden virkede mentalt forstyrret på politiet, der sørgede for at køre ham hjem til sin bopæl, der var en adresse i Holbæk.

Samme mand blev senere dagen tvangsindlagt, idet han havde generet forskellige på Ahlgade og Nygade i Holbæk. Manden blev bragt til sygehuset af politiet, hvor han blev tvangsindlagt.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Kr. Såby, Lejre

Kl. 1926 skete et færdselsuheld på motorvejen i østgående retning, hvor en 25-årig mand fra Holbæk i sin personbil overhalede en lastbil, hvor han kom for tæt på lastbilens anhænger, der gjorde, at den 25-årige mistede herredømmet over sin bil. Der skete kun materiel skade.

Kl. 2024 var motorvejen igen åben for den øvrige færdsel.

Snydt i tøjkøb – Holbæk

Kl. 1341 henvendte en kvinde fra Holbæk sig til politiet for at fortælle, at et familiemedlem kort forinden i Holbæk havde købt tre Armani-jakke for 650 kr. af en italiensk-talende mand. Sælgeren havde selv henvendt sig til køberen og havde solgt jakkerne fra sin bil. Køberen havde efterfølgende erfaret, at jakkerne ikke var ægte, og han følte sig derfor snydt i forbindelse med handlen.

Politiet skal igen advare mod at købe varer fra personer, der ikke har et fast forretningssted, idet mulighed for reklamation er nærmest udelukket, fordi sælgeren ikke kan findes eller identificeres.

Lov om euforiserende stoffer – Tølløse – Holbæk

Kl. 1530 ransagede specialpatruljen bopælen hos en 17-årig mand fra Tølløse på grund af mistanke om besiddelse af euforiserende stoffer. Ved ransagningen fandt politiet ca. 97 gram hash gemt på den 17-åriges bopæl. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer på grund af besiddelsen af hashen, som politiet mistænkte ham for at ville sælge videre.

Samtidig ransagede politiet også bopælen hos en anden 17-årig mand fra Tølløse på grund af mistanke om besiddelse af euforiserende stoffer. Politiet fandt dog ikke nogen euforiserende stoffer, men anholdt dog den 17-årige kortvarigt, medens politiet undersøgte elektronisk udstyr hos ham. Efterfølgende kunne politiet mistænke ham for gennem de seneste par måneder at have solgt LSD-frimærker, som han havde bestilt via internettet. Han blev derfor også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Begge 17-årige kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Spirituskørsel – Holbæk

Kl. 1247 anholdt politiet en 61-årig mand fra Holbæk, der blev standset på Roskildevej. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Salg af herretøj fra bil – Holbæk

Kl. 1336 blev en mand standset på Gl. Ringstedvej af en udlænding, der ville spørge om vej til motorvejen. Han oplyste på engelsk, at han havde været til en messe, og at han havde nogle Armanijakker, som han gerne ville sælge, så han ikke skulle betale told for dem. Han viste jakkerne og brochure m.v. til anm., der dog ikke ønskede at købe nogen jakker.

Sælgeren beskrives som: Mand, sydeuropæisk af udseende, 35-45 år, 170-175 cm. høj, alm. af bygning, sort hår, vorte i panden. Pgl. talte engelsk.

Politiets opfordring er, at man ikke handler med den pågældende, der overtræder næringsloven ved at sælge som beskrevet, og endelig udsætter man sig også for risikoen for at købe en varer, der ikke er som beskrevet men blot en kopi.

Tricktyveri – Holbæk

Kl. 1600 kom en mand ind i en forretning i Labæk, hvor han ville købe et hårprodukt. Manden betalte med 1000 kr. og fik penge tilbage. Det lykkedes manden at distrahere så meget, så han fik de 1000 kr. med sig igen, inden han gik.

Manden beskrives som: Østeuropæisk af udseende, 20-25 år, 165-170 cm. høj, alm. af bygning, brunt hår talte engelsk iført mellemblå kort dynejakke.

Indbrud i perioden
Holbækvej, Undløse, Tølløse
Stengårdsvej, Orø, Holbæk
Bødkervej, Holbæk
Holbækvej, Allindemagle, Ringsted
Bøgebjergvej, Jyderup, Vig St.
Bakken, Knabstrup, Mørkøv
Kærvej, Gl. Tølløse, Tølløse