I løbet af november måned udbreder Holbæk Kommune Forældreintra på dagtilbudområdet.
Ønsket er blandt andet en bedre dialog om børnenes hverdag mellem dagtilbud og forældre.
Der inviteres til to åbne introduktionsmøder på Holbæk Seminarium onsdag 11. november kl. 19.00 og  18. november kl. 19.00.
Forældre IntraForældreintra i skolerne har længe været en succes, og nu følger samtlige dagtilbud i Holbæk Kommune efter. Håbet er, at det kan understøtte en bedre opgaveløsning både pædagogisk, kommunikativt og administrativt.

”Jeg er glad for, at vi nu kan tilbyde Forældreintra i vores dagtilbud på samme måde, som vi gør det i skolerne. Udbredelsen af Forældreintra er en del af Holbæk Kommunes Strategi for Fremtidens Dagtilbud, og jeg håber, at både forældre og medarbejdere vil få stor glæde af det nye system,” siger Lars Roost Dinesen, formand for Udvalget for Børn.

Vi vil møde forældrene, hvor de er
Det nye intranet er bygget op som en app med en personaledel og en forældredel. Personalet kan blandt andet sende meddelelser og billeder til forældrene.
”Forældreintra skal bruges til at formidle børnenes læring, trivsel og udvikling på en måde der sætter den enkelte familie i centrum. Det er vigtigt, at møde forældrene, der hvor de er, og det mener vi, at vi i højere grad gør med det nye system,” udtaler chef for Læring og Trivsel, Marianne Stentebjerg.

Forældrene kan, udover at tjekke børnene ind og ud, også opdatere kartotekskort, melde fridage og følge børnenes dag.

Åbne introduktionsmøder for forældre
Medarbejderne i Holbæk Kommunes daginstitutioner er allerede blevet introduceret til systemet, og det er deres opgave at hjælpe forældrene til at komme i gang. Som en ekstra service inviterer Holbæk Kommune til to åbne møder målrettet forældrene. De to møder foregår henholdsvis onsdag den 11. november og onsdag den 18. november fra kl. 19.00 – 20.30 på Holbæk Seminarium. Her vil udbyderen af systemet, Assemble, præsentere det nye intranet og dets funktioner.

Når systemet kommer op at køre, vil der i hver daginstitution blive opstillet en computer kun med adgang til intranettet. Det skal sikre, at alle forældre har mulighed for at benytte sig af systemet, uanset om de har de rette medier derhjemme.