Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2015-09-02 til 2015-09-08.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Blufærdighedskrænkelse – Holbæk.
2015-09-04 – En 21-årig kvinde fra Holbæk anmeldte kl. 1504 til politiet, at hun under kørsel i tog fra Holbæk mod Vipperød var udsat for en blotter. Drengen/manden satte sig på et sæde over for kvinden og begyndte at onanere. Hun rejste sig med ordene: “Det er for klamt”, hvorefter hun gik gennem toget for at finde togpersonalet. Da de sammen kom retur til pladsen, var den unge mand forsvundet.
Manden beskrives som: Dreng/mand, 15-18 år, dansk, rødt kort hår, kraftig af bygning, iført blå Adidastrøje med lynlås og hvide striber og cowboybukser. Medbragte en rygsæk.
Det er ikke første gang, at politiet får en anmeldelse om blotteri i toget, og signalementet ligner også det, som tidligere er anmeldt. Politiet vil meget gerne have fat i gerningsmanden, og vidner eller andre med kendskab til pgl. må meget gerne ringe på 114.

Brand i lejlighed – Jyderup, Holbæk.
2015-09-04 – Kl. 0756 blev anmeldt om brand på Aldersrovej. Beboerne i huset blev evakueret, og brandvæsenet fik hurtig styr på branden, der er opstået i soveværelset, hvor et glattejern lå på et gulvtæppe. Det nævnte glattejern antages at være skyld i branden. Lejligheden røg og sodskadet. Ingen personer kom noget til.
Hastighedssager – Kalundborg.
En 40.-årig mand blev i går kl. 1008 målt af politiet på Nørre Alle, hvor han kørte med en hastighed, der berettigede ham til et klip i kørekortet plus en bøde. Samme skæbne overgik en 37-årig mand fra Espergærde, der blev målt kl. 1016. Et par andre bilister blev også sigtet dels for hastighedsovertrædelse og dels for at tale i håndholdt mobiltelefon.
Det lokale politi foretager målrettede færdselsindsatser sideløbende med færdselsafdelingens kontroller, når tiden tillader det.

Færdselsuheld – Amtsvejen, Stokkebjerg, Jyderup – Holbæk
2015-09-03 – Kl. 2332 fik politiet melding fra alarmcentralen om, at to biler var stødt sammen i krydset Amtsvejen – Skovvangen. Ved politiets ankomst var ambulancepersonale i gang med at behandle begge parter, som blev kørt til undersøgelse og behandling på skadestuen i Holbæk. En 21-årig mand fra Jyderup var i en personbil kørt ad Skovvangen mod vest og ud på Amtsvejen trods ubetinget vigepligt, hvor han stødte sammen med en anden personbil ført af en 35-årig mand fra Ugerløse i sydlig retning. Nummerpladerne på den 21-åriges bil viste sig at være afmeldte hos SKAT i 2012 og skulle oprindeligt have siddet på en varebil. Personbilen var således ikke indregistreret og havde derfor heller ikke nogen lovpligtig ansvarsforsikring. Det viste sig tillige, at den 21-årige også var frakendt kørekortet, så han ikke måtte køre bil. Efter oprydning på uheldsstedet kørte politiet til skadestuen, hvor begge parter rutinemæssigt fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for eventuel påvirkning af alkohol under kørslen. Den 21-årige slap med en flænge og diverse knubs ved uheldet, medens den 35-årige blev indlagt med forskellige knoglebrud i bækkenet og ribbenene. Begge parter vil høre nærmere fra politiet, når deres blodprøver er blevet analyseret for alkohol, ligesom den 21-årige kan forvente særskilt at høre nærmere i anledning af de forskellige overtrædelser af færdselsloven i anledning af uheldet.

Færdselsuheld – Brøndevej, Brønde, Orø, Holbæk
2015-09-02 – Kl. 1357 fik politiet en anmeldelse om, at to bilister var stødt sammen under en venstresvingsmanøvre, og at den ene part muligt kunne være påvirket af spiritus. Øens sognefoged kørte til uheldsstedet og afventede sammen med parterne politiet, der kunne konstatere, at ingen af parterne var påvirket af spiritus. En 50-årig mand fra Orø havde under kørsel i sin varebil med tilkoblet påhængsvogn i forbindelse med en svingningsmanøvre ridset en personbil ført af en 66-årig mand fra Orø. Politiet noterede sig parterne i uheldet og vurderede, at der ikke forelå nogen væsentlig overtrædelse af færdselsloven, hvorfor politiet ikke foretager videre i sagen.

Færdselsuheld – Omfartsvejen, Holbæk
2015-09-07 – Kl. 1658 kørte politiet ud til et færdselsuheld, hvor en cyklist var blevet påkørt. Det viste sig, at en 50-årig kvinde fra Holbæk i sin personbil i krydset Omfartsvejen – Roskildevej kørte frem mod fuldt stop og påkørte herefter en 53-årig kvinde fra Vipperød, der kørte på sin cykel. Cyklisten blev kastet af cyklen og ramte med hovedet ned i asfalten. Hun blev hastigt bragt til skadestuen i Holbæk på grund af disse kvæstelser. En bilinspektør blev tilkaldt til uheldsstedet for at undersøge de nærmere omstændighed ved uheldet, som bilisten slap uskadt fra. Cyklisten, der ikke anvendte cykelhjelm, blev indlagt efter de foreløbige undersøgelser på skadestuen, men meldes uden for livsfare. Politiet afventer nu en erklæring fra bilinspektøren i anledning af uheldet.

Kite-surfer i nød – Strandmøllevej, Holbæk
2015-09-07 – Kl. 1758 blev der iværksat en redningsaktion, idet en kite-surfer var forsvundet i vandet ud for Strandmøllevej. Da politiets patruljer nåede frem, fik politiet oplysninger om, at kite-surfer var på vej mod land ved egen hjælp. Kl. ca. 1820 nåede en 23-årig mand fra København Ø i land efter at have ladet sig drive mod land i den hårde vind. Årsagen til hans problemer var et knækket kite-board. Den 23-årige havde ikke lidt overlast, og redningsaktionen blev derfor afblæst.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Byvej, Gislinge – Holbæk
2015-09-07 – Kl. 1455 standsede politiet en 30-årig mand fra Gislinge som fører af en personbil. Da politiet i 2014 havde inddraget hans førerret, blev han sigtet for kørsel uden førerret. Politiet kunne også konstatere, at han flere gange tidligere havde kørt bil trods den manglende førerret, hvorfor politiet på grund af gentagelsesvirkningen beslaglagde hans bil med henblik på senere konfiskation. Han vil således blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om konfiskation skal afgøres.

Spirituskørsel – Torslundevej, Svinninge – Holbæk
2015-09-02 – Kl. 1700 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 51-årig mand fra Svinninge for spirituskørsel og for samtidig kørsel i frakendelsestiden i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Da den 51-årige tidligere var blevet afsløret i spirituskørsel, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på endelig konfiskation ved et retsmøde, som han senere vil blive indkaldt til, når sagen skal afgøres.

Spirituskørsel – Tølløsevej, Tølløse – Holbæk
2015-09-02 – Kl. 1925 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 50-årig mand fra Tølløse for spirituskørsel i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Tricktyveri på gaden – Ahlgade, Holbæk
2015-09-07 – Kl. 1252 anmeldte en 77-årig kvinde fra Højby Sj., at hun få minutter tidligere stod i døren til en forretning i Ahlgade for at kigge på varer. Pludselig skubbede en fremmed kvinde til hende og forsvandt fra stedet. Kort efter opdagede den 77-årige, at hendes pung var blevet stjålet fra hendes medbragte taske. Den skubbende kvinde kunne ikke beskrives yderligere.

Trist mand med skydevåben – Ladegårdsparken Øst, Holbæk
2015-09-03 – Kl. 2035 modtog en henvendelse fra bekendte til en 41-årig mand fra Holbæk om, at han under ophold i Ladegårdsparken havde givet udtryk for tristhed i sit liv. Politiet fik samtidig oplysninger om, at han muligt var i besiddelse af skydevåben og en kniv. Politiet kørte til området med flere patruljer og tilkaldte en ambulance til stand by. I et grønt område ved bebyggelsen fik politiet kontakt med den 41-årige, som udramatisk blev frihedsberøvet for at forhindre ham i at skade sig selv eller andre. Det skydevåben, som han havde medbragt, var et luftgevær, som han ikke havde politiets tilladelse til at have. Ved ransagning af den 41-åriges bopæl fandt politiet yderligere to ulovlige luftgeværer samt en hardballgevær. Den 41-årige blev indledningsvist undersøgt af en læge og efterfølgende afhørt til sagerne, hvorefter politiet løslod ham og sørgede for, at familiemedlemmer tog sig af ham. Han vil dog senere høre nærmere fra politiet vedr. overtrædelsen af våbenlovgivningen.

Indbrud i perioden
Bonderupvej, Ugerløse
Elvigvej, Mørkøv
Klosterstræde, Holbæk
Knudsensvej, Mørkøv
Marievej, Holbæk
Nygade, Holbæk
Nørrevang, Holbæk
Thorsvej, Allerup, Holbæk
Tølløsevej, Hvalsø