Fredag den 11. september står fire nye motionsredskaber klar på havnen i Holbæk. Det er simple redskaber, som blandt andet kan bruges til at træne ryg- og mavemuskler.

Folkeoplysningsudvalget i Holbæk Kommune tog idéen til de alternative motionsredskaber op efter en henvendelse fra en borger, der havde set et lignende anlæg bidrage til mere liv og bevægelse i en Tyrkisk by.

”Vi var på ferie i Alanya, og der blev vi inspireret af motionsudstyr, som er stillet op mange steder i byen. Redskaberne er tilgængelige døgnet rundt for alle, der har lyst til lidt motion, og de bliver flittigt brugt. Vi blev simpelthen bidt af disse motionsredskaber”, fortæller Niels Jørgen Nielsen.

holbæk2Motion for alle
Placeringen af motionsanlægget er nøje udvalgt af Folkeoplysningsudvalget, der forventer, at foreningerne får stor glæde af det, og at det også vil være til stor gavn for turister og borgere, der vil prøve kræfter med en anderledes form for motion.

”Det var vigtigt for os at sikre en god placering. Det skulle selvfølgelig være et sted, hvor der er mange, der kommer forbi hver dag. Det var endvidere vigtigt for os, at anlægget kom til at ligge godt i forhold til de ruter, folk plejer at løbe, så de kan supplere deres konditræning med muskelstyrke,” siger formand for Folkeoplysningsudvalget Svend Due Mikkelsen.

Anlægget med de nye motionsredskaber bliver derfor placeret ved iskiosken på vejen ned til Orø-færgen. Her er tilgængeligheden god, og samtidig kan motionisterne nyde udsigten til Holbæk Fjord.

Anlægget bliver indviet fredag den 11. september kl. 14.00-15.00, hvor Folkeoplysningsudvalget og Udvalget for Kultur og Fritid byder alle velkommen. Der vil være musik, smoothies og naturligvis rig mulighed for at prøve de nye redskaber.