Holbækfonden har valgt at arbejde for et kunstprojekt, der kan give Holbæk et markant vartegn og skabe rum for nye oplevelser på havnen. Region Sjælland har netop givet tilsagn om 300.000 kr. til projektet.

Mastebroen er designet af kunstner Mie Olise i samarbejde med Hasløv & Kjærsgaard Arkitekter. Den skal bygges fra kaj til kaj hen over kanalen neden for Blegstræde i Holbæk Ny Havn.

”Det er vigtigt for bestyrelsen at sende et signal om, at Holbækfonden ikke er bange for at sigte højt, når vi støtter kultur og events, der både overrasker, skaber oplevelser og giver stof til eftertanke. Samtidig er ’Mastebroen’ et kunstværk, som både har en enkelhed og et internationalt format og dermed appellerer til mange. Med tilsagnet fra Region Sjælland er vi kommet rigtig fint fra start”, siger formanden for Holbækfonden, advokat Steen Marslew.

Mie Olise har fundet inspiration til ’Mastebroen’ gennem Holbæks historie som havneby. Som værk er broen inspireret af gamle skibsdæk i forskellige niveauer, og broens kendetegn er de mange meget høje master, der peger mod himlen i forskellige vinkler. Broen vil være oplyst i mørke, og som noget helt særligt vil værket blive udstyret med lyde, som kun sjældent aktiveres – og efter helt uforudsigelige mønstre.

Holbækfonden har flere ansøgninger ude for at søge penge til projektet, og flere vil følge, fortæller Steen Marslew. Samtidig håber han, at udmeldingen vil få både virksomheder og private til at bidrage med økonomisk støtte til ’Mastebroen’:

”Hele idéen med fonden er, at alle skal have mulighed for at bidrage til et projekt og bagefter kan sige, at de har andel i værket. Men naturligvis er det nødvendigt, at der også kommer lidt større summer fra nogle fonde. Vi ved godt, at der med så store ambitioner også altid er en risiko for skuffelser, men bestyrelsen har en stærk tro på projektet, og vi har allerede oplevet stor velvilje fra både virksomheder og private”, understreger formanden.

På hjemmesiden er det muligt at oprette et gavebrev, hvor man støtter med et beløb.

Fonden har udarbejdet en kort film om ’Mastebroen’: