Foreningen “Huset på Næsset” afholder fra torsdag den 30. juli til og med søndag den 2. august for 6. år i træk “Spirefestival”.

Foreningen, som har til huse på Udbyvej 52 på Tuse Næs, har som sit motto “Kultur med udsyn”. “Huset på Næsset” blev startet af lokale ildsjæle, der kunne se en god idé i at omdannet et tidligere elværk til et samlingssted og et hus med kulturformidling som formål. Et “kulturelt fyrtårn”, som foreningens hjemmeside udtrykker målsætningen. Det lykkedes på den måde at bevare en bevaringsværdig og klassisk industribygning for fremtiden.

Den traditionelle “Spirefestival”, som starter torsdag den 30. juli klokken 16, byder på mange spændende indslag og kunst. En bred vifte kunstnere viser under temaerne “Kunst i græsset” og “Kunst i laden” med henholdsvis 10 og 16 udstillere deres kunst på “Spiren”, som er festivallens kælenavn.

Men der er ikke kun kunst at se på, der er også mange musikalske indslag at lytte til. Næsten 30 kunstnere fra ind- og udland vil optræde på festivallen.

Fra det spændende program omtales kunstarter som performances, pop-art, skulpturer, billedkunst, fotografier, kortfilm og installationer.