Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Apr 30, 2018 til Maj 09, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Holbæk

Kl. 1020 blev politi og beredskab sendt til færdselsuheld på Ringstedvej syd for Holbæk, hvor en personbil, der blev ført af en 46-årig kvinde fra Dianalund, kørte mod nord. I modsatte retning kørte en lastbil, der blev ført af en 44-årig mand fra Højby.

Af ukendte årsager trak personbilen over i den modsatte vognbane og kørte frontalt ind i lastbilen.

Den 46-årige kvinde kom alvorligt til skade ved uheldet, der i øvrigt medførte massive trafikale problemer på vejen, der var spærret som følge af uheldet. Der er rutinemæssigt udtaget blodprøve af den 46-årige kvinde for at se, om hun var påvirket af spiritus, medicin eller andet.

Kl. 1515 var politi og beredskab helt færdige på stedet.

Humanitær eftersøgning – Vipperød – Holbæk

Se tidligere udsendte pressemeddelelser om den humanitære eftersøgning efter den 17-årige unge kvinde Jennifer Mai Jensen fra Vipperød. Hun blev lørdag eftermiddag fundet i god behold.

Trusler mod vidne – Ugerløse, Holbæk

Kl. 2042 anholdt politiet en 43-årig mand og 35-årig mand begge fra Ugerløse blev anholdt ved adresse i byen, hvor de havde truet en 35-årig mand, der ligeledes er fra Ugerløse.

Baggrunden var en sag fra dagen før, hvor den 35-årige havde afgivet vidneforklaring om de to nu anholdte. De anholdte var i besiddelse af slagvåben og blev derfor også sigtet for overtrædelse af våbenloven, ligesom den 35-årige omtalte politiet i lidet pæne vendinger, der gjorde, at den 35-årige blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

De to anholdte er fortsat i politiets varetægt, og anklagemyndigheden vil mandag vurdere, om de skal fremstilles i grundlovsforhør.

Narkopåvirket bilist – Holbæk

Kl. 0045 anholdt politiet en 27-årig mand fra Holbæk, der kørte i bil på Roskildevej. Han var påvirket af narkotika, og han fik derfor udtaget en blodprøve.

Tricktyveri – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 1523 anmeldte en 77-årig mand fra Holbæk, at han kl. ca. 1510 var blevet kontaktet på sin bopæl af en fremmed mand, der spurgte om vej til en adresse i Ugerløse. Efterfølgende bad manden om et glas vand, men blev afvist af den 77-årige, der så blev taget i nakken og igen indtrængende bedt om et glas vand. Den 77-årige fik medlidenhed med manden og hentede et glas vand til ham. Da han var gået, opdagede den 77-årige, at hans pung med indhold var blevet stjålet. Den fremmede mand blev beskrevet som: mand, mellemøstlig af udseende, 165-170 cm høj, iført anorak og var engelsktalende. Politiet fandt ikke manden i området, men kl. ca. 1745 oplyste den 77-årige, at han havde fået sin pung retur – dog uden kontanter. Pungen var blevet fundet efterladt på en side af en kvinde, der havde afleveret den retur.

Social dumping-indsats – Roskilde / Holbæk

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog igen i samarbejde med Arbejdstilsynet og SKAT en målrettet kontrol af byggepladser for at kontrollere, om eventuel udenlandsk arbejdskraft blev beskæftiget under gældende regler i Danmark.

Kontrollen startede i Roskilde kommune, hvor myndighederne traf en rumæner på en byggeplads på Lindenborgvej. Ingen myndighed fandt grundlag for at gribe ind. Herefter fortsatte myndighederne til Holbæk kommune, hvor byggepladser på Sports Alle, Vølunden og Kanalstræde fik et besøg. På to af byggepladserne traf myndighederne ansatte fra Rumænien, Bosnien-Herzegovina, Polen og Litauen, men heller ikke disse steder fandt myndighederne grundlag for at gribe ind. Arbejdstilsynet påtalte dog mudrede tilkørselsveje på en af byggepladserne.

Kontrolindsatsen fra de forskellige myndigheder vil fortsætte fremadrettet, hvor forskellige branche områder
vil blive kontrolleret i myndighedernes indsats mod social dumping.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – Spånnebæk, Holbæk

Kl. 1330 anholdt og sigtede politiet en 41-årig mand fra Risskov for både spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil. Han påkaldte sig politiets opmærksomhed, da han var standset på en p-plads og begyndte at urinere i skjul bag bilens venstre fordør. Den 41-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til sagerne.

Arbejdsulykke – Teglværksvej, Regstrup – Holbæk

Kl. 1551 fik politiet via alarm 112 melding om en arbejdsulykke, hvor en mand var kommet til skade med en hånd. Politiet kørte til stedet, hvor en 40-årig mand fra Litauen havde arbejdet med en brændeflækker og havde fået alvorlige kvæstelser på sin ene hånd/fångre. I en tilkaldt lægehelikopter blev han fløjet til Odense Universitetshospital til fornøden behandling. Tilsyneladende var noget afskærmning fjernet, og da litaueren stak sin hånd ind i maskinen for at afhjælpe et problem, pådrog han sig sine kvæstelser i hånden. Arbejdstilsynet blev underrettet og ville komme til ulykkesstedet for at kigge nærmere på den anvendte brændeflækker, så Arbejdstilsynet og politiet i fællesskab kan finde ud af, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Narkopåvirket biltyv – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 0338 fik en patrulje kontakt med en personbil på Holbækvej i Jyderup og undrede sig over, at nummerpladerne på bilen ikke sad på en bil af samme mærke, som nummerpladerne ifølge SKATs oplysninger skulle sidde på. Politiet standsede bilen, hvor en 31-årig mand fra Snertinge sad bag rattet. Han kunne ikke fremvise noget kørekort, da han ikke havde generhvervet kørekortet efter en tidligere frakendelse, ligesom han var påvirket af narkotika under kørslen. Han blev derfor anholdt som mistænkt for kørsel i bilen i narkotikapåvirket. I sine lommer havde han et par poser med ca. 2 gram kokain. Ved nærmere undersøgelse af nummerpladerne og selve bilen viste det sig, at nummerpladerne ikke var blevet efterlyst endnu, men burde sidde på en bil tilhørende en bilejer i Holbæk. Selve bilen viste sig at være stjålet med rette nøgle i forbindelse med et indbrud på Balstrupvej, Ringsted, i marts i år. Den anholdte fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og er fortsat i politiets varetægt, idet han skal afhøres til ovennævnte sager, ligesom det skal undersøges nærmere, om han kan sættes i forbindelse med indbruddet i Ringsted. Bilejeren er underrettet om fundet af bilen.

Krænkende spørgsmål – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 0746 anmeldte et familiemedlem til en 16-årig pige fra Svinninge, at den 16-årige på Holbæk togstation kl. ca. 0730 var blevet antastet af en mand, der havde stillet hende et spørgsmål med et seksuelt indhold. Manden gjorde ikke yderligere og forsvandt i området. Den 16-årige kontaktede sin familie, som så anmeldte forholdet til politiet, som forgæves ledte efter manden, der blev beskrevet som: mand, dansk af udseende, 40-50 år, ca. 170 cm høj, almindelig af bygning, kronraget/skaldet, iført sort jakke, grå og stor sweater samt blå cowboybukser.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Nørupvej, Holbæk

Kl. 1116 fik politiet en anmeldelse om et færdselsuheld i krydset Nørupvej-Søstrupvej, hvor to biler var stødt sammen. En ambulance var sendt til uheldsstedet, hvor det viste sig, at 38-årig mand fra Vordingborg i en personbil var kørt ad Nørupvej mod øst. Han var imidlertid fortsat ud på Søtrupvej uden at overholde sin ubetingede vigepligt, så han stødte sammen med en varebil ført af en 63-årig mand fra Mørkøv i sydlig retning på Søstrupvej. Den 38-årige blev indbragt til skadestuen til kontrol og indlæggelse til observation for eventuel hjernerystelse. Kl. ca. 1230 var der ryddet op i krydset, da personbilen var blevet bugseret væk.

 

Uro og uorden – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 1657 fik politiet en anmeldelse om, at fire personer var i slagsmål. Politiet kørte til området med flere patruljer og traf en 23-årig mand fra Jyderup, som havde været part/forurettet i uordenen. En mand var formentlig flygtet fra stedet med toget i retning mod Holbæk, men en patrulje på togstationen traf ikke den ukendte, men eftersøgte mand. Da den forurettede ikke ønskede videre foretaget, og da der ikke var sket noget væsentlig overtrædelse af lovgivningen i forbindelse med slagsmålet/uordenen, foretog politiet sig heller ikke yderligere, efter at roen var genoprettet i området. Årsagen til striden mellem parterne kender politiet ikke.

Indbrudstyve anholdt på fersk gerning – Peder Oxesvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 2301 modtog politiet et alarmopkald om, at to personer – en mand og en kvinde – var tilbageholdt efter forsøg på indbrud i en privat villa. Politiet kørte hastigt til stedet og overtog de to tilbageholdte personer, som viste sig at være en 46-årig mand fra Helsingør og en 36-årig kvinde fra København V. Anmelderen, der i øvrigt er politimand, havde i sin fritid bemærket nogle personer gå rundt ved et mørklagt hus. Sammen med en bekendt havde han henvendt sig på adressen og tilbageholdt de to personer, som havde forsøgt at afliste en rude i en dør. Manden havde gemt to koben i ærmerne og en skruetrækker på sig, da de blev tilbageholdt. De to anholdte blev sigtet for forsøg på indbrud i villaen og efterfølgende løsladt, da der på det foreliggende ikke var grundlag for fremstilling i grundlovsforhør. Senere vil de to sigtede blive indkaldt til et retsmø de, når
sagen mod dem skal afgøres.

Lov om euforiserende stoffer – Nygade, Holbæk

Kl. 0320 kontrollerede specialpatruljen en 27-årig mand fra Kalundborg, der opholdt sig i nærheden af et diskotek. Ved kontrollen fandt politiet ham i besiddelse af nogle små poser med et hvidt pulver, som viste sig at være kokain og med en samlet vægt på ca. 6 gram. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og kan derfor se frem til at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

 

Indbrud i perioden
Birkevænget, Holbæk Seminarieparken, Holbæk Lergravsvej, Tåstrup, Holbæk Thorsvej, Allerup, Holbæk Lokesvej, Allerup, Holbæk Trudsvej, Holbæk Rundingsholms Alle, Holbæk Spættevej, Store Merløse Søndre Alle, Tølløse Bakkedraget, Kvarmløse, Tølløse Østergade, Tølløse (2 steder) Birkevej, Tølløse Pileager, Ugerløse Juelsvej, Vipperød Ahornvej, Vipperød