Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Mar 20, 2018 til Apr 03, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk – sag fra Jyderup

Kl. 1230 blev en 28-årig mand fra Kalundborg fremstillet i grundlovsforhør i Holbæk sigtet for vold, der fandt sted på Lyngvej i Jyderup mandag kl. 1600.

Den 28-årige blev fængslet til den 240418.

Varetægtsfængsling – Indbrud i elektronikforretning – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 2217 fik politiet en melding fra et alarmfirma om, at tyverialarmen i elektronikforretningen Elgiganten var gået i gang. Politiet kørte til området med flere patruljer, som kunne konstatere, at indgangspartiet både i Elgiganten og Sport 24 Outlet var knust med nogle sten. Indbrudstyvene var dog ikke nået ind, fordi en metalrullegitter ikke var nået at blive opbrudt.

Via overvågningen fik politiet oplysninger om, at en personbil med en defekt baglygte var set køre fra stedet med 5-6 personer i. Andre patruljer på vej mod området fik i krydset Omfartsvejen – Valdemar Sejrsvej kontakt til bilen, som kortvarigt forsøgte at køre fra politiet. Den standsede dog af sig selv, og 5-6 personer løb væk fra bilen, der var forsynet med bulgarske nummerplader.

Den forfølgende patrulje nåede dog kl. 2230 at få anholdt en mand, som viste sig at være en 38-årig mand fra Rumænien, som mistænkt i indbrudsforsøget i Elgiganten. De øvrige var flygtet i retning mod Rørvangsvej, hvorfor politiet med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, ledte efter de øvrige mistænkte.

En hundepatrulje fandt kl. 2240 en mand siddende i et træ i området ved et skydeterræn. Også denne mand – en 33-årig mand fra Rumænien – blev anholdt som mistænkt i indbrudsforsøget.

De øvrige flygtede personer blev ikke fundet, men politiet sikrede sig den bulgarske bil med henblik på nærmere tekniske undersøgelser i et forsøg på at identificere de øvrige mistænkte i sagen. De to anholdte blev påskedag fremstillet i grundlovsforhør, hvor de blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 24. april 2018.

Lokalpolitiet i Holbæk hører dog gerne fra personer, der måske har bemærket de flygtende personer i området lørdag aften. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Tyveri af brændstof – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 0540 fik politiet to anmeldelser om tyveri af brændstof fra brændstoftanke, hvor entreprenørmaskiner var efterladt. Tyverierne var foregået i løbet af natten fra rastepladserne Springstrup Syd og Springstrup Nord, hvor dieselolie fra tanke var stjålet. Brændstoftyven havde på begge rastepladser skåret runde huller i tankene for at kunne suge brændstoffet op fra tanke eller køretøjer på indhegnede områder. En vægter var kl. ca. 0430 kommet til den nordlige rasteplads, hvorfra en mørk firehjulstrækker med tonede bagruder og med en mandlig fører hastigt var kørt fra stedet. Køretøjet havde formentlig ikke nogen nummerplader på. Politiet forsøger nu at finde frem til brændstoftyven(e) ud fra tekniske spor på stedet.

Lokalpolitiet i Holbæk hører også gerne fra personer, der enten har bemærket den mørke firehjulstrækker med tonede bagruder på rastepladserne natten til søn dag, eller som har kendskab til ejere af et sådant køretøj. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Anholdelse – Store-Merløse, Holbæk

Kl. 0840 anholdt politiet en 28-årig mand fra Store-Merløse, der sigtes for tyveri af en taske med nøgler, mobiltelefon m.v. natten til søndag kl. 0130 på Kanalstræde i Holbæk. Politiet efterforskede sagen og fandt frem til gerningsmand og de stjålne ting. Den 28-årige tilstod tyveriet.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 1134 kørte en motorcyklist galt på Holbækmotorvejen. Han kørte i vestlig retning med ca. 100 km/t, da han gearede ned skred motorcyklen ud og endte i rabatten. Den 30-årige mand fra Grevinge, der kørte på motorcyklen slap fra uheldet uden skader.

Narkotikalovgivningen / lægemiddelloven mv. – Ugerløse – Holbæk

Kl. 1015 foretog specialpatruljen en ransagning af bopælen tilhørende en 23-årig mand fra Ugerløse, fordi han var mistænkt for at kunne være i besiddelse af euforiserende stoffer. Ved ransagningen, hvor en narkohund også assisterede, fandt politiet 27 gram kokain, et femcifre kontantbeløb, diverse smertestillende medicin samt en mængde dopingmidler. Den 23-årige blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om handel med narkotika samt sigtet for overtrædelse af lægemiddelloven på grund af ulovlig besiddelse af morfin- og sovepræparater (medicin) uden tilladelse. Politiet løslod den 23-årige efter afhøring til sagerne, der senere vil blive afgjort ved retsmøde, som den sigtede vil blive indkaldt til.

 

Vild kørsel / vold / slagsmål mv. – Nyrup, Nykøbing Sj.,Odsherred / Jyderup, Holbæk / Jerslev Sj., Kalundborg

Kl. 1453 fik politiet en anmeldelse fra en 57-årig mand fra Højby Sj., som kort forinden var kørt på en ATV fra Højby-området til en grusvej i Nyrup. Under kørslen blev han forfulgt af en hvis VW Transporter varebil, hvis fører på Udlodden, Nykøbing Sj., påkørte ATVen med hastigheder på omkring 60 km/t. Køretøjerne standsede på et tidspunkt, hvorefter den mandlige fører af varebil tildelte den 57-årige flere knytnæveslag og spark, inden han tog ATVens nøgler og kørte fra stedet i varebilen. Politiet fandt på Udlodden en nummerplade, som varebilen havde tabt i forbindelse med påkørslen. Nummerpladen var dog meldt stjålet tidligere på dagen i Asnæs. Politiet leder nu efter føreren af varebilen, der blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 25-30 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Tatoveringer i ansigtet samt halsen, Talte: Dansk, Iført: Sort jakke, orange/rød hættetrøje, mørke bukser, samt selve varebilen, der formentlig har mindre skader foran.

Kl. 1616 anmeldte to håndværkere, at de under kørsel på Skovvejen fra Holbæk mod Jyderup var blevet presset bagfra af en hvid varebil, der kørte dels meget tæt på, dels op på siden af håndværkerbilen. Føreren af den hvide varebil fulgte med til Lyngvej, Jyderup, hvor håndværkerbilen standsede. Føreren af den hvide varebil standsede også, steg ud, tog en skovl fra varerummet og slog en 38-årig mand fra Fårevejle med skovlen, ligesom han fik slag på kroppen. Den vrede mand slog endvidere skovlen ind i bilen, ligesom han med varebilen bevidst påkørte en anden håndværkers bil, da håndværkeren forlod stedet. Til sidst kørte manden i den hvide varebil i retning mod Skovvejen og forsvandt i ukendt retning. Voldsmanden blev i denne sag beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 35-40 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: tatoveret op ad halsen., Talte: Dansk, Iført: sort jakke, grønne bukser.

Kl. 1659 fik politiet så en anmeldelse om slagsmål mellem familiemedlemmer på en adresse i Jerslev Sj., Kalundborg kommune, hvor en søn til sidst var kørt fra stedet i en hvid varebil. Politiet fik efter afhøring af en 48-årig mand fra Jerslev Sj., som var noget oprevet over hændelsen, klarlagt, at føreren af den hvide varebil i alle tre anmeldelser efter al sandsynlighed var identisk med en 28-årig mand fra Kalundborg. Ham vil politiet nu meget gerne tale med i relation til de tre modtagne anmeldelser, men han er indtil videre ikke fundet.

Lokalpolitiet i Holbæk/Kalundborg hører gerne fra vidner/bilister, som måtte have observeret den hensynsløse kørsel i både Odsherred og i Jyderup-området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkobilist – Havevang, Holbæk

Kl. 0045 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Holbæk for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af både hash, amfetamin og kokain under kørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkobilist med hash i bilen mv. – Ahlgade, Holbæk

Kl. 1537 standsede politiet en personbil, som blev ført af en 32-årig mand fra Ringe. Ved nærmere undersøgelse af bilen på grund af hashlugt fandt politiet 65 gram hash gemt i bilen. Hashen blev beslaglagt som bevis, og den 32-årige blev kortvarigt anholdt, fordi en narkometertest indikerede, at han selv var påvirket af både hash og kokain under kørslen i bilen. Et kørekort havde han heller ikke, idet han i forvejen var frakendt førerretten. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 32-årige, der vil høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Færdselsuheld – Audebovej, Audebo, Holbæk

Kl. 1716 rykkede redningspersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor en motorcyklist var forulykket. En 62-årig mand fra Holbæk var under kørsel ad Audebovej i nordlig retning i Audebo forulykket i et solouheld og havde pådraget sig kvæstelser i hovedet, da han ikke anvendte styrthjelm under kørslen. Han blev bragt til skadestuen i Holbæk til fornøden behandling for sine skader.

Spirituskørsel – Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 0043 anholdt og sigtede politiet en 32-årig mand fra Litauen for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel – Gl. Skovvej, Nørre Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 1625 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand fra Litauen for spirituskørsel i en dansk personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol i blodet.

 

Bilbrand – Skamstrupvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 0104 rykkede politiet og brandvæsnet ud til en brændende bil tæt ved Åmosen, idet en bilist under kørsel ad Skamstrupvej havde set en brændende bil. Der var rigtigt nok ild i en personbil, som ikke havde nummerplader på, og spor på stedet antydede, at der måske var foretaget “dækafbrænding”, inden der var gået ild i bilen. Ingen personer var til stede ved bilen, som politiet nu skal undersøge nærmere i dagslys for at identificere køretøjet og måske finde årsagen til brandens opståen.

Mistænkeligt forhold – Tølløse, Holbæk

Kl. 0804 fik politiet anmeldelse fra Tølløse om en polsk indreg. bil, der kørte rundt i villakvarterene. Anmelderen havde en mistanke om, at der kunne være tale om indbrudstyve. Anmelderen standsede bilen og spurgte føreren, hvad han lavede, og om der var noget, som han kunne hjælpe med. Føreren svarede på engelsk, at alt var ok. Dernæst forsvandt bilen fra området.

Indbrud i virksomhed – Vipperød, Holbæk

Kl. 0725 modtog politiet anmeldelse fra en virksomhed på Nybyvej, hvor der mellem tirsdag kl. 2030 og onsdag kl. 0545 var indbrud. en dør opbrudt til et værksted. Der var stjålet dæk og alufælge, en Ford C-Max uden nr. plader samt to biler sort Kia Carnaval personbil, DS 37267, vinrød VW Transporter varebil, RT 88521. Alle tre stjålet med rette nøgle, og bilerne er endnu ikke fundet. Henvendelse til politiet på 114.

Spirituskørsel – Holbækvej, Tvede, Mørkøv – Holbæk

Kl. 1048 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 58-årig mand fra Mørkøv for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Glødebrand i sommerhus – Skovmårvej, Bognæs, Holbæk

Kl. 1829 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre brand i en trævæg i et sommerhus. Det viste sig, at det formentlig var en elledning, som havde forårsaget en mindre glødebrand i væggen. Ingen kom til skade ved branden.

Indbrud i perioden
Bringergården, Gislinge Stenhusvej, Holbæk Leddet, Holbæk Kikhøjparken, Holbæk Lundestrædet, Holbæk Bjergmarken, Holbæk Heibergs Have, Holbæk Holbækvej, Store Merløse Nygade, Holbæk Slagelsevej, Jyderup Industrivej, Jyderup Hovedgaden, Nørre Jernløse, Regstrup Hovedgaden, Regstrup Tranevej, Store Merløse Torslundevej, Svinninge Agrovej, Skimmede, Tølløse Søndermarken, Tølløse Nygade, Tølløse Pileager, Ugerløse Størvej, Ugerløse Nybyvej, Vipperød