Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2018 blev den 22. marts overrakt til ‘Læs for Livet’, der bl.a. har støttet anbragte børn og unge i Holbæk.

‘Læs for Livet’ inspirerer anbragte børn og unge til mere læselyst i hverdagen ved at uddele fysiske biblioteker til de institutioner, hvor de unge mennesker opholder sig.

I Holbæk kommune har Opholdsstedet Lykkegard, Kildehøjen, Orøstrand Skole- og Behandlingshjem, Pilely Gaard samt Børnespecialcenter 1 modtaget et bibliotek, der typisk består af ml. 800-1000 bøger, både skønlitteratur og faglitteratur.

‘Læs for Livet’ indsamler bøgerne fra private, anmeldere, forlag og forfattere.

Foto: Kim Agersten

Prisen bidrager til videnindsamling
Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2018 blev overrakt til leder og stifter af ‘Læs for Livet’, Rachel Röst. Med prisen fulgte en check på 50.000 kroner.

“Det er en stor ære og anerkendelse, som glæder os og vores mange frivillige meget. Med prisen bliver der sat spot på, at læsning har en vigtig betydning for udsatte børn og unges liv”, forklarer Rachel Röst, der selv har været anbragt som ung.

“Pengene kommer til at hjælpe os, så vi kan rejse rundt i landet og besøge institutionerne samt de børn og unge, som Læs for Livet vil gøre en forskel for. Det er rigtigt vigtigt, at vi kommer ud og får mulighed for at høre hvilke bøger, der skal til på de enkelte steder for at skabe læselyst”, afslutter hun.

En effektiv indsats for børnene
‘Læs for livet’ er valgt som årets prismodtager af Børnehjælpsdagens Priskomité, der har vurderet indstillinger fra offentligheden.

I en tale ved prisoverrækkelsen påskønnede Gunnar Brüsch, medlem af priskomitéen, det meget effektive og målrettede arbejde, som ‘Læs for Livet’ har udrettet på relativt kort tid. Siden 2012 har organisationen uddelt mere end 150 biblioteker. Det svarer til cirka 115.000 bøger og en samlet værdi på cirka 15 millioner kroner.

‘Læs for Livet’ var nomineret til Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2018 sammen med læringsprogrammet ‘Lær for Livet’ og ‘BROEN Danmark’. De nominerede udpeges ligeledes af Børnehjælpsdagens Priskomité.