Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Feb 23, 2018 til Mar 06, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brandundersøgelse – Byvej, Gislinge – Holbæk

Kl. 1409 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af røg inde i en bygning. En 20-årig mand fra Gislinge sov efter en nattevagt, men blev vækket af en røgalarm. Han kunne konstatere, at stuen var fyldt med røg og slog derfor alarm. Røgen stammende formentlig fra en brand i skorstenen placering i en tilbygning. Den 19-årige blev dog kørt til skadestuen i Holbæk til kontrol for eventuel røgforgiftning. Der skete en mindre gennembrænding af taget omkring skorstenen i forbindelse med en brændeovn. Politiet undersøger brandårsagen lidt nærmere.

Spirituskørsel – Holbæk

Kl. 1917 anholdt politiet en 19-årig mand fra Store-Fuglede, der blev standset på Smedelundsgade. Han var påvirket af spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve.

Færdselsuheld – bilist flygtet – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 1857 var der sket et mindre færdselsuheld mellem to bilister, hvoraf den ene var kørt fra stedet uden at give sig til kende over for modparten. En 52-årig kvinde fra Vallensbæk Strand kørte i en personbil ad Munkholmvej mod vest og standsede ud for Munkholmvej 47. Dette overså en bagfra kommende personbil, hvis fører påkørte den 52-åriges bils bagende med mindre skader til følge. Føreren af den skadevoldende bil fortsatte kørslen i sin sorte personbil i vestlig retning uden at have givet til kende over for den 52-årige. Politiet ledte efter den sorte bil, men fandt den ikke. Ingen kom til skade ved uheldet.

Opfølgning på brand i børnehave – Holbæk

Som tidligere oplyst brændte børnehaven Eventyrlunden. Politiet har endnu ikke undersøgt stedet minutiøst, og derfor er gerningsstedet bevogtet af politihjemmeværnet. Undersøgelsen vanskeliggøres noget af de lave kuldegrader, men der gøres et forsøg på at komme et skridt videre i efterforskningen ved en undersøgelse på stedet. Politiet har således ikke nye oplysninger om sagen i øjeblikket.

Butikstyveri og kørsel i frakendelsestiden – Holbæk

Kl. 1234 fik politiet anmeldelse fra Bauhaus om en 29-årig mand fra Albertslund, der var kørt ind i firmaets drive-in. Han havde stjålet varer i Bauhaus for 5725 kr. Kørekort havde han ikke noget af. Det var frakendt ham i forvejen. Den 29-årige blev sigtet for tyveri og for kørsel uden førerret.

Brand – Kundby, Holbæk

Kl. 1328 blev anmeldt om brand på Bjergbyvej, hvor der kom røg fra en værkstedsbygning. Brandvæsenet fik hurtigt branden under kontrol. Det var en kortslutning i en kummefryser, der var skyld i branden.

Færdselsuheld – Tuse, Holbæk

Kl. 1445 skete et færdselsuheld, idet en bil, der blev ført ad Kalundborgvej i nordlig retning blev ført slingrende ved rundkørsel ved Tuse Byvej.

Føreren, en 21-årig mand fra Gislinge, mistede herredømmet over bilenog ramte autoværnet for til sidst at ende i grøften.

Den 21-årige forsøgte at flygte fra stedet, men blev anholdt kl. 1457, hvor han blev sigtet for spiritus/narkokørsel og fik udtaget en blodprøve. Den 21-årige kom ikke til skade ved uheldet. Kørekort havde han ikke, hvorfor han også blev sigtet for kørsel uden førerret.

Spirituskørsel – Svinninge, Holbæk

Kl. 1735 anholdt politiet en 50-årig mand fra Hørve, der blev standset i sin bil på Villavej. Pgl. var påvirket af spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve.

Færdselsuheld – Brorfelde, Holbæk

Kl. 1938 skete et færdselsuheld på Ringstedvej ved Brorfelde. En personbil, der blev ført af en 35-årig mand fra Stenlille, kørte mod syd, hvor bilen overhalede en lastbil og kom over i den modsatte kørebane, hvor en personbil, der blev ført af en 55-årig kvinde fra Sorø kørte mod nord. De to biler stødte sammen, og der skete stor materiel skade. Der skete ikke større personskade. En af parterne klagede over smerter i nakken.

Røveri mod forretning – Store-Merløse, Holbæk

Kl. 2000 kom to mænd ind i DagliBrugsen, Ørnevej, hvor de truede personalet til at udlevere kassebeholdningen. Der blev truet med kniv og et baseballbat til at udlevere penge fra stedet. Gerningsmændene stak af via en bagdør.

Politiet søgte efter gerningsmændene forskellige steder i nabolaget uden held.

Gerningsmændene beskrives som:

A: Mand, 165-170 cm høj, kraftig af bygning, talte dansk med accent. Iført grøn hue med hvid påskrift, grå bandana, mørk jakke med hvid kant forneden og hvidt mærke i nakken, mørke handsker med rødt mønster på håndryggen, mørke bukser og sko. Pgl. var bevæbnet med en brødkniv.

B: Mand, 180-185 cm høj, almindelig af bygning, iført mørkeblå jakke med pelskrave, mørk maskering, røde handsker, grå joggingbukser med mørk stribe og mørke sko. Bevæbnet med aluminiumsbat.

Politiet er meget interesserede i at høre fra vi dner, de r har hørt eller set noget i relation til røveriet, evt. har set mistænkelige biler eller andet i området omkring gerningstidspunktet.

Ring til os på 114.

Ældre mand i fremmed bil – Kildevangsparken, Vipperød – Holbæk

Kl. 0945 henvendte en bilejer sig til politiet, fordi der sad en fremmed og ældre mand i anmelderens bil. Manden forlangte at få bilnøglerne udleveret, så han kunne køre sig en tur. Længere henne ad vejen stod en rollator efterladt, men manden ville ikke kendes ved den. Politiet fik manden identificeret som en 88-årig mand fra Vipperød, som blev kørt hjem til fornøden omsorg hos et familiemedlem.

Arbejdsulykke – Smedevej, Svinninge – Holbæk

Kl. 1135 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en arbejdsulykke, idet en medarbejder havde fået en tung genstand delvist ned over sig. Det viste sig, at en 31-årig mand fra Svinninge var kommet til skade, da nogle kæder, som en ca. 300 kg. tung aksel hang i, knækkede. Den 31-årige blev bragt til skadestuen til undersøgelse og behandling. Arbejdstilsynet blev rekvireret til stedet for at foretage undersøgelse sammen med politiet i et forsøg på at finde ud af, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Unge på taget – Smedelundsgade/Algade, Holbæk

Kl. 1640 fik politiet en henvendelse om, at ca. 10 unge løb rundt på taget af en rød bygning. Da politiet kom til stedet lidt senere, var der ikke nogen personer at se på stedet, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere i sagen.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Bysøstræde, Holbæk

Kl. 1015 standsede politiet en personbil, der blev ført af en 19-årig kvinde fra Holbæk på en p-plads. Føreren kunne ikke fremvise noget kørekort til politiet, der sigtede hende for kørsel uden førerret og efterfølgende kunne konstatere, at det nu var fjerde gang, at den 19-årige blev afsløret i at køre bil uden førerret. Personbilen blev derfor beslaglagt med henblik på senere konfiskation i et retsmøde, som den 19-årige vil blive indkaldt til senere.

Spiritus-/narkokørsel – kørsel i frakendelsestiden mv. – Havnevej, Holbæk

Kl. 1210 anholdt og sigtede politiet en 36-årig mand fra Jyderup for både spirituskørsel og kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte føre, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet. En narkometertest indikerede, at den 36-årige var påvirket af hash, ligesom alkometertesten indikerede påvirkning af alkohol over det tilladte. Ved visitationen fandt politiet den anholdte også i besiddelse af knap 5 gram hash, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Efter en blodprøve og afhøring til sagerne løslod politiet den 36-årige, der dog kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Uro i forhal på station – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 1743 fik politiet en henvendelse om, at en flok fulderikker, der opholdt sig i forhallen på togstationen, var meget højtråbende, tissede i forhallen og i øvrigt chikanerede rejsende. Politiet kørte til stedet og traf kun to mænd på 33 og 35 år fra Holbæk, som blot sad stille og roligt, medens de ventede på en bus. Der var således ikke grundlag til at foretage yderligere fra politiets side.

Indbrud i perioden
Holbæk Landevej, Ugerløse Ahlgade, Holbæk (2 steder) Berendsens Alle, Holbæk Lundemarksvej, Holbæk Elmegården, Jyderup Skovbrynet, Jyderup Hovedgaden, Regstrup Strandlystvej, Lammefjorden, Svinninge Dalvænget, Tølløse Bellisvej, Tølløse Skolevænget, Tølløse Sneppevej, Ugerløse (2 steder)