Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 19-30. januar 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Hærværk – Store-Merløse, Holbæk

Kl. 1508 blev anmeldt hærværk på den sydvendte facade på Store Tåstrup Kirke, Tåstrupvej. Hærværket sket mellem søndag kl. 1600 og mandag kl. 0700. Der er skrevet på væggen med 1,5 x 2 meter store bogstaver.

Politiet hører meget gerne til vidner, der har set hærværksmanden. Ring på 114.

Narkokørsel – Absalonsvej, Holbæk

Kl. 0550 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Føllenslev for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Skud mod hus – Munkholmvej, Holbæk

Der henvises til pressemeddelelsen udsendt lørdag kl. 1223.

Supplerende kan politiet oplyse, at omtalen af sagen i medierne har medført nogle få henvendelse fra borgere, hvis oplysninger nu indgår i efterforskningen af sagen, der efterforskes ud fra de spor og forklaringer, som politiet har på nuværende tidspunkt. Ingen har været anholdt eller sigtet i sagen.

Politiet er fortsat interesseret i at modtage oplysninger fra borgere, der måtte have gjort observationer i forbindelse med skyderiet natten til lørdag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mistænkeligt forhold var legalt – Svinninge – Holbæk

Kl. 1151 fik politiet henvendelser fra borgere i Svinninge-området, som undrede sig over en sort bil med udenlandske nummerplader, som kørte rundt i området og standsede mange steder. Dette gjorde borgerne utrygge, ligesom der på de sociale medier blev skrevet som samme køretøj og fremgangsmåde, fordi borgerne var bange for, at personerne i bilen rekognoscerede forud for et eventuelt indbrud. Politiet kørte rundt i området og fik til sidst på Aggervoldvej kontakt til bilen, der havde rumænske nummerplader. I bilen befandt sig en 46-årig mand med rumænsk oprindelse, men bosiddende i Danmark. Han uddelte aviser for et lokalt dagblad og foreviste papirer fra SKAT vedr. sin arbejdsmæssige tilknytning til Danmark. Politiet gjorde således ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Spirituskørsel – Roskildevej, Holbæk

Kl. 1315 anholdt og sigtede politiet en 48-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Social dumping-aktion – Holbæk / Ringsted / Greve

Kl. 0900 aflagde Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi det første besøg på en byggeplads i Holbæk for at kontrollere, om udenlandske håndværkere havde de fornødne tilladelser til både ophold og arbejde i Danmark. Politiet fik i forbindelse med aktionen assistance fra Arbejdstilsynet og SKAT, som kontrollerede byggepladsen ud fra egne interesseområder. På byggepladsen traf myndighederne i alt 13 udlændinge fra hhv. Pakistan, Rumænien, Norge og Irak. For politiet var der ikke grundlag for at gribe ind, men de øvrige myndigheder greb ind over for nogle mindre overtrædelser.

Næste kontrolsted var igen en byggeplads i Ringsted, men der blev ikke truffet nogen personer, hvorfor myndighederne fortsatte videre til Greve, hvor et firma inden for genbrugsbranchen fik et besøg. Her traf myndighederne i alt 7 ansatte fra Danmark, Jordan, Libanon, Kuwait og en statsløs. Alle havde ret til ophold og arbejde i Danmark, medens de øvrige myndigheder også her greb ind over for et par overtrædelser.

Myndighedernes indsats mod social dumping vil fortsætte i 2018, hvor forskellige brancher vil få uvarslede besøg af myndighederne.

Mistænkeligt forhold – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 1006 fik politiet en henvendelse fra en borger, der havde set en mand mod sin vilje blive tvunget ind i et køretøj, der efterfølgende kørte fra stedet i sydlig retning mod Ringstedvej. Politiet sendte flere patruljer til området for at lede efter køretøjet, som politiet fandt ca. 20 minutter senere. Der var tale om et legalt forhold, idet personale fra en institution havde måttet bruge den fornødne magt til at få en 23-årig mand ind i et køretøj for at få ham retur til det opholdssted, hvor han skulle være. Politiet fandt således ikke grundlag for at foretage yderligere i sagen.

Færdselsuheld / narkokørsel – Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 1531 fik politiet melding om, at en personbil var forulykket, og at der var sendt en ambulance til stedet. Det viste sig, at en 53-årig mand fra Eskebjerg under kørsel i en personbil havde mistet herredømmet over den og var forulykket, uden at andre trafikanter blev involveret. Han var sluppet uskadt fra uheldet. Da politiet skønnede ham påvirket af narkotika under kørslen, blev han kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. På grund af redningspersonalets indsats mv. var kun det ene spor farbart på uheldsstedet.

Færdselsuheld – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 1107 rykkede ambulanceberedskab og politiet ud til færdselsuheld, hvor en lastbil havde påkørt en bilist. En 82-årig kvinde fra Orø sad indledningsvist fast i sin personbil, men blev reddet ud og tilset i ambulancen. En lægehelikopter var også blevet tilkaldt og landede på Skovvejen, som blev kortvarigt spærret mellem Amtsvejen og Holbækvej. Den 82-årige blev de indledende undersøgelser fløjet i lægehelikopteren til Rigshospitalets traumecenter til behandling for diverse kvæstelser. En 59-årig mand fra Ringsted var som fører af en lastbil sluppet uskadt fra uheldet. Begge parter var inden uheldet kørt i østlig retning med personbilen forrest. Den 82-årige havde ifølge lastbilchaufføren kørt ind i mod en parkeringslomme, men pludselig kørte personbil igen ud på Skovvejen foran lastbilen. Lastbilchaufføren kunne trods opbremsning ikke undgå at påkøre personbilens bagende, så p ersonbil
snurrede rundt og endte i den modsatte kørebanehalvdel. Skovvejen blev åbnet for trafik kl. ca. 1200, og lastbilen skal rutinemæssigt undersøges af en bilinspektør. Den 82-årige er ifølge lægelige oplysninger uden for livsfare.

Humanitær eftersøgning efter andejæger – Holbæk fjord – Holbæk

Kl. 1911 henvendte pårørende til en 27-årig mand fra Vanløse sig til politiet, fordi den 27-årige ikke var kommet retur efter en andejagt på Holbæk fjord. Familien havde senest haft kontakt med ham sidst på eftermiddagen, men nu var der ikke længere kontakt. Politiet iværksatte straks en større eftersøgning med assistance fra det lokale redningsberedskab og en redningshelikopter. Den savnedes bil blev fundet på havnen i Holbæk, og undersøgningen fandtes hans jolle med personlige papirer i fortøjret ved øen Lindholm syd for Orø. Eftersøgningen fortsattes med uformindsket styrke med søgning i områder, hvor jægere naturligt ville lave andejagt. En redningshelikopter fandt kl. ca. 0030 den 27-årige i vandet i stærkt nedkølet tilstand, og han blev i live hastigt fløjet til Rigshospitalet til den fornødne behandling. Trods intensiv behandling i løbet af natten måt te læge rne opgive og erklære ham for død kl. 0820 på grund af den kraftige nedkøling efter opholdet i vandet i formentlig mange timer. De pårørende er underrettet, og politiet skal nu rutinemæssigt undersøge den 27-årige nærmere i et forsøg på at få klarlagt omstændighederne, der anses for at være en ulykke.

Tricktyveri – Lundestrædet, Holbæk

Kl. 1245 anmeldte en 84-årig kvinde fra Holbæk, at hun kl. ca. 1220 var kommet hjem efter indkøb i et supermarked. Da hun tog elevatoren til sin bopæl, kom en fremmed mand og en kvinde med ind i elevatoren. De spurgte på engelsk efter en bestemt læge, men blev afvist af den 84-årige, hvorefter de to fremmede forlod ejendommen. Da hun kom ind i sin lejlighed, opdagede hun, at dankortet ubemærket var blevet stjålet fra en kortholder i jakkelommen. Dankortet var efterfølgende misbrugt for 6.000 kr., og den 84-årige mistænkte de to fremmede, der blev beskrevet som: A: Mand, 23 år, 180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: havde et markeret ansigt “hulkindet”, Talte: Engelsk, Iført: Mørk jakke, Jeans, Medbragte: Et stykke papir eller en avis; og B: Kvinde, 30 år, 155 cm, Kropsbygning: Fedladen, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: Havde et run dt ansig t, Iført: sort hue, sort frakke, Medbragte: Papirblok med navnet på en læge.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket de to mistænkte i området ved Lundestrædet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Trussel på livet – Udbyvej, Udby, Holbæk

Kl. 1257 fik politiet en henvendelse fra en 26-årig mand fra Holbæk, der lidt tidligere på p-pladsen ved sin bopæl var blevet truet på livet af en 52-årig mand fra Holbæk, der havde holdt en pistollignende genstand frem mod den 26-årige. En diskussion om nedtagning af nogle sedler i den fælles opgang havde udviklet sig til, at den 52-årige var blevet sur og havde truet med en pistollignende genstand. Den 26-årige, der var sammen med sit barn, var gået uskadt, men chokeret videre, medens den mistænkte var flygtet retur til sin bolig. Politiet kom talstærkt til området med henblik på anholdelse af den 52-årige, som udramatisk blev kaldt ud fra sin bopæl og anholdt senere på eftermiddagen. En ambulance var rutinemæssigt kaldt til stedet som stand by beredskab på politiets foranledning. Ved en efterfølgende ransagning af den 52-åriges bopæl fandt politiet flere legetøjpistoler. Den anholdt er forts at i politiets varetægt, medens anklagemyndigheden vurderer, om der er grundlag for fremstilling i grundlovsforhør.

Færdselsuheld – Roskildevej, Holbæk

Kl. 2035 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld i et fodgængerfelt, hvor en fodgænger var blevet påkørt af en bilist. Det viste sig, at en 52-årig mand fra Holbæk var i færd med at gå tværs over Roskildevej i et fodgængerfelt, da han blev ramt af en personbil ført af en 26-årig kvinde fra Vipperød. Hun nåede ikke at bremse inden påkørslen, der medførte, at fodgængeren blev kastet flere meter hen ad vejen. Den 52-årige blev i ambulancen bragt til skadestuen i Holbæk, hvor han fik konstateret benbrud og hovedlæsioner som følge af uheldet. Den 26-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen er færdigefterforsket.

Indbrud i perioden
Frejasvej, Allerup, Holbæk Balstrupvej, Balstrup, Holbæk Kalundborgvej, Holbæk Thorsvej, Allerup, Holbæk Søndervang, Holbæk Bispehøjen, Holbæk L. C. Worsøesvej, Holbæk Børstenbindervej, Holbæk Hjulmagervej, Holbæk Vimmelskaftet, Holbæk Havnegade, Holbæk Glentevej, Jyderup Agervænget, Regstrup Regstrupparken, Regstrup Katrinedal, Svinninge Rødkælkevej, Tølløse Sejergårdsvej, Tølløse Møllervænget, Vipperød Skovlyvej, Vipperød (2 steder)