Foreninger og andre frivillige med en god idé kan nu få en økonomisk håndsrækning fra Holbæk Kommune. Pengene kommer fra tre puljer og skal bruges på udstyr eller kulturelle arrangementer.

Torsdag den 1. februar er der ansøgningsfrist for at søge Holbæk Kommunes tre puljer. Den ene pulje giver tilskud til alsidige former for rekvisitter og materialer, mens den anden pulje specifikt er til mål, net og hjørneflag. Derudover er der en tredje pulje, som giver tilskud til kulturelle arrangementer. Det kan for eksempel være til en kunstfestival eller musisk aktivitet.

Alle foreninger, grupper og ildsjæle i Holbæk Kommune kan søge.

Foto: ABW

Opfordring til ansøgning
”Jeg ved godt, at foreningerne har rigtig travlt med hverdagen og det gode stykke arbejde, de laver rundt omkring, men hvis man har nye og gode idéer, kan det være en rigtig god mulighed for at få lidt ekstra penge at arbejde med”, fortæller Dorte Mogensen, der er formand for Folkeoplysningsudvalget.

På Holbæk Kommunes hjemmeside er der vejledninger til at søge puljerne. En ansøgning består som udgangspunkt af to dele. Den ene del er enten at udfylde et skema eller sende en mail, mens den anden del er at udfylde en erklæring om puljesøgning.

Mange muligheder
Der findes også puljer, som kan søges løbende hele året. Det er for eksempel puljer, der giver tilskud til instruktøruddannelse, børnekultur og aktiviteter for borgere over 60 år.

”Vi har også den nye havnepulje, som man kan søge til aktiviteter på Holbæk Havn, der bidrager til et aktivt, socialt og sjovt havnemiljø. Her kan et projekt få op til 50.000 kroner”, forklarer Ole Hansen, der er formand for Udvalget ”Kultur, Fritid og Fællesskab”.