Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 23. november til 5. december 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Røveri mod forretning – Ugerløse, Holbæk.

Kl. 1800 kom en gerningsmand ind i Dagli’Brugsen på Hovedgaden i Ugerløse, hvor han truede med en pistol og fik udleveret kontanter fra kassen. Han stak af fra stedet i vestlig retning.

Gerningsmanden beskrives som: Mand, 20-25 år, spinkel, hvid hud, rundhovedet, lyst hår, talte dansk. Iført sort elefanthue med huller til øjne og mund, sort bluse, blå bukser og hvide sko. Han var bevæbnet med en pistol.

Politiet var massivt til stede i denne del af politikredsen, men det lykkedes ikke i første omgang at finde frem til gerningsmanden. Politiet hører meget gerne fra personer, der har hørt eller set noget i relation til røveriet, eller som ud fra signalementet kan komme med et bud på, hvem gerningsmanden kan være.

Biltyv anholdt – Industrivej, Jyderup – Holbæk

Kl. 0833 modtog politiet en anmeldelse fra en bilejer, som havde efterladt sin personbil i tomgang i et par minutter i industrikvarteret i Holbæk. Da bilejeren kom retur til bilen, var bilen blevet stjålet af en ukendt biltyv, som ingen havde set i området. Politiet efterlyste bilen som stjålet.

Kl. ca. 1035 fik politiet et par henvendelser fra nogle butiksindehavere i Viby Sj. om, at en mand, som de kendte, havde kørt med høj hastighed gennem byen i en bil, som formentlig var den stjålne bil fra Holbæk. Politiet kørte til området og fik kl. ca. 1135 på Sø Svenstrup Byvej kontakt med både bilen og den mistænkte – en 25-årig mand uden fast bopæl – som udramatisk blev anholdt som mistænkt for biltyveriet. Den anholdte mistæntkes for at være påvirket af både spiritus og narkotika, fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer. Sigtelserne mod den 25-årige biltyv kom også til at omfatte kørsel i frakendelsestiden, da han i forvejen var frakendt kørekortet. Efter afhøring til sagerne blev den 25-årige løsladt, men vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne skal afgøres. Bilejeren har fået sin bil retur.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestid mv. – bil beslaglagt – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 1659 anholdt og sigtede politiet en 42-årig mand fra Gørlev Sj. for både spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil, som den 42-årige i øvrigt ikke havde fremstillet til synsgodkendelse. Det problem klarede politiet for den 42-årige, som fik bilen beslaglagt med henblik på konfiskation, da han flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil i frakendelsestiden. Den 42-årig blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagerne.

Kørsel i frakendelsestiden – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 0655 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist kørte ad Holbækmotorvejen i vestlig retning med kun ca. 40 km/t, hvilket undrede anmelderen, som fulgte efter bilen. Politiet kørte mod motorvejen og fik ved afkørsel Roskilde V og Lindenborgvej kontakt til bilen, der blev ført af en 44-årig mand fra Føllenslev. Han havde ikke noget kørekort, som var frakendt ham. Politiet sigtede ham for kørsel i frakendelsestiden i bilen, der ifølge den sigtede skulle testes i forbindelse med en reparation.

Indbrud i virksomhed – Holbæk.

Kl. 1701 blev anmeldt om indbrud i Holbæk Caravan Center, Højvang, hvor en gerningsmand havde knust en rude til stedet. Dette set på overvågning, og politiet blev tilkaldt. Gerningsmanden beskrives som mand, 20-25 år, brun hud, kort hår, mellemøstlig eller østeuropæisk, iført ternet skovmandsskjorte, lys dunvest,blå bukser og kørte på en cykel.

Det lykkedes ikke at få fat i manden.

Forsøg på indbrud i villa – Holbæk.

Kl. 1156 blev anmeldt om et forsøg på indbrud i en villa på Isefjordsvej, hvor en gerningsmand mellem lørdag kl. 2300 og søndag kl. 1150 forsøgte at bryde ind. Gerningsmanden beskrives som: Mand, 20-30 år, 180 cm høj, alm. af bygning, mørkt hår, iført hvidt tøj, hvide skole og handsker.

Fremstilling i grundlovsforhør – sag fra Tølløse, Holbæk

Kl. 1200 blev en 17-årig ung mand fra Holbæks sydlige opland fremstillet i grundlovsforhør sigtet for vold, der fandt sted i Tølløse den 021017 i forening med flere andre. Den 17-årige har været efterlyst til sagen. Han blev fængslet i surrogat på en lukket institution for unge til den 191217.

Narkobilist – Knabstrupvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 1020 anholdt og sigtede politiet en 43-årig mand fra Mørkøv for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. Han blev løsladt efter udtagelse en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel / kørsel uden førerret – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 1044 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Holbæk både for kørsel uden førerret og for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i forvejen ikke måtte føre. Han havde ikke erhvervet sig et kørekort inden køreturen i bilen. Politiet mistænkte ham for at være påvirket af hash og fik udtaget en blodprøve af ham til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Ejeren af personbilen var med som passager og blev sigtet for at have overladt føringen til en person, som ikke lovligt kunne føre personbilen.

Forsøg på indbrud i villa – Slagelsevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 1316 anmeldte moderen til to børn på 10 og 15 år, som var alene hjemme, at en mand, 18-25 år, karseklippet lyst hår, iført hættetrøje, få minutter tidligere havde forsøgt at bryde ind i familiens hus. Manden havde forsøgt at opbryde køkkenvinduet og havde i den forbindelse slået på ruden, så børnene ville undersøge, hvorfra lyden kom. Da manden så børnene, flygtede han hen til en “gammel” bil i indkørslen. Bilen kørte derfra med hjulspin i ukendt retning. Politiet ledte efter bilen og manden i området, men fandt hverken bil eller den mistænkte.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i området. Kontakt politiet på tlf. 114.

Humanitær eftersøgning – Jyderup – Holbæk

Kl. 2208 iværksatte politiet en humanitær eftersøgning af en 17-årig kvinde, som i nedtrykt tilstand havde forladt den institution, hvor hun opholder sig. Med flere patruljer ledte politiet efter kvinden, ligesom DSB/BaneDanmark blev anmodet om at køre langsomt med togene i Jyderup-området. Kl. ca. 0020 blev kvinden af en hundepatrulje fundet i god behold i en granplantage, hvorefter hun blev indlagt på et hospital til fornøden omsorg og behandling.

Indbrud i villa – Møllevej, Holmstrup, Jyderup – Holbæk

Kl. 2047 rykkede politiet ud med flere patruljer efter en anmeldelse om et indbrud i en villa, hvorfra en mand var set løbe fra stedet. Undervejs til stedet fik politiet oplysninger om, at vidner havde forsøgt at standse en personbil, som den mistænkte formentlig kørte i fra stedet. En person var i forsøget på standse bilen blevet snittet, men sluppet uskadt fra hændelsen. Det viste sig, at en mand, der blev beskrevet som mellemøstlig af udseende og med sort skæg, mistænktes for at have forsøgt opbrydning af havedøren, hvor der var flere opbrudsmærken. Tyven var blevet overrasket, da beboeren kom hjem, og tog flugten i en bil, der blev beskrevet som en sølvgrå personbil – muligt af mærket Peugeot. Bilen har skader på venstre sidespejl, efter at en gruppe på 6-8 personer forsøgte at hindre bilen i at køre fra gerningsstedet.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget i området i forbindelse med indbrudsforsøget. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mistænkeligt forhold – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 0935 kontaktede en opmærksom kvinde, der i bil tilfældigt passerede en bygning på Holbækvej, at to formentlig udenlandske mænd gik ind på adressen og efterfølgende kiggede ind ad vinduerne. Da hun standsede for at ringe til politiet, gik de to mænd fra stedet, men blev senere truffet af politiet, der kunne konstatere, at der var tale om to mænd på 47 og 50 år fra Litauen. Da politiet ikke kunne bevise, at de havde gjort noget kriminelt, fik de lov til at gå uden at blive sigtet for noget.

Politiet er meget glade for denne type anmeldelser indgivet af opmærksomme borgere, der reagerer på noget, som virker unormalt. På den måde hjælper man hinanden til at passe sine ting og kan måske forhindre indbrud i villaer.

Skib drevet ind i bro – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 2039 fik politiet den første af flere anmeldelser om et fartøj, som enten havde lagt til eller var drevet ind i Munkholmbroen. Der var ingen personer at se ombord, men der var lys i styrhuset, ligesom en stige førte fra fartøjet op på broen. Politiet kontaktede Søværnet for at høre, om et skib drev førerløst rundt i området, men Søværnet var ikke bekendt hermed. Ved nærmere undersøgelse på stedet fandt politiet ud af, at der var tale om legalt forhold. Et firma, der skulle foretage støbning under vandet, var bruger af det pågældende fartøj, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere.

Forsøg på indbrud – Holbæk.

Kl. 0121 anholdt politiet en 36-årig mand fra Jyderup og en 28-årig mand fra Holbæk, der begge blev truffet kørende i bil på Rørvangsvej. I bilen blev fundet indbrudsværktøj, huer m.v. De var kørende i en Ford Mondeo, der ikke var registeret men forsynet med stjålne nummerplader. Føreren af bilen, den 36-årige, var påvirket af narkotika og fik derfor også udtaget en blodprøve. Kørekort havde han ikke. Det var tidligere frakendt ham.

Begge sidder fortsat anholdt, og politiet efterforsker omkring de to, herunder om der kan findes gerningssteder, som de to har været inde på.

Færdselsuheld – Jyderup, Holbæk.

Kl. 0725 skete et færdselsuheld på Skovvejen ved Jyderup, hvor en personbil ført af en 40-årig mand fra Kalundborg, der kørte i østlig retning. Modsat kørte en anden personbil, der blev ført af en 45-årig mand fra Hedehusene.

Af ukendte årsager kørte den 40-årige over i modsatte kørebane og ramte den 45-åriges bil. Den 40-årige slap uskadt fra uheldet, medens den 45-årige blev kørte til Rigshospitalet. Han blev senere på dagen erklæret uden for livsfare og i stabil tilstand.

Spirituskørsel – Jyderupvej, Jyderup, Vig – Odsherred

Kl. 1018 anholdt og sigtede politiet en 63-årig mand fra Asnæs for spirituskørsel i en personbil. En alkometertest bekræftede mistanken om, at han var påvirket til spiritus. Den 63-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Indbrud i perioden
Birkekær, Gislinge
Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk
Højvang, Holbæk (2 steder)
Thorskær, Tjebberup, Holbæk
Bakkekammen, Holbæk
Isefjordsvej, Holbæk
Stejlepladsen, Holbæk
Stenhusvej, Holbæk
Skætterivej, Holbæk
Holbækvej, Vig
Ørnevej, Allerup, Holbæk
Kalundborgvej, Holbæk
Lundemarksvej, Holbæk (2 steder)
Ved Lunden, Holbæk
Strandmøllevej, Holbæk
Rebslagervej, Holbæk
Peder Billesvej, Holbæk
Mellemvang, Holbæk
Slagelsevej, Jyderup
Vandværksbakken, Jyderup
Møllevej, Holmstrup, Jyderup
Nykøbingvej, Mørkøv
Anemonevej, Svinninge
Tølløsevej, Tølløse
Barnekow Parken, Tølløse