Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 16. november til 28. november 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mistænkeligt forhold – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 0935 kontaktede en opmærksom kvinde, der i bil tilfældigt passerede en bygning på Holbækvej, at to formentlig udenlandske mænd gik ind på adressen og efterfølgende kiggede ind ad vinduerne. Da hun standsede for at ringe til politiet, gik de to mænd fra stedet, men blev senere truffet af politiet, der kunne konstatere, at der var tale om to mænd på 47 og 50 år fra Litauen. Da politiet ikke kunne bevise, at de havde gjort noget kriminelt, fik de lov til at gå uden at blive sigtet for noget.

Politiet er meget glade for denne type anmeldelser indgivet af opmærksomme borgere, der reagerer på noget, som virker unormalt. På den måde hjælper man hinanden til at passe sine ting og kan måske forhindre indbrud i villaer.

Skib drevet ind i bro – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 2039 fik politiet den første af flere anmeldelser om et fartøj, som enten havde lagt til eller var drevet ind i Munkholmbroen. Der var ingen personer at se ombord, men der var lys i styrhuset, ligesom en stige førte fra fartøjet op på broen. Politiet kontaktede Søværnet for at høre, om et skib drev førerløst rundt i området, men Søværnet var ikke bekendt hermed. Ved nærmere undersøgelse på stedet fandt politiet ud af, at der var tale om legalt forhold. Et firma, der skulle foretage støbning under vandet, var bruger af det pågældende fartøj, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere.

Forsøg på indbrud – Holbæk.

Kl. 0121 anholdt politiet en 36-årig mand fra Jyderup og en 28-årig mand fra Holbæk, der begge blev truffet kørende i bil på Rørvangsvej. I bilen blev fundet indbrudsværktøj, huer m.v. De var kørende i en Ford Mondeo, der ikke var registeret men forsynet med stjålne nummerplader. Føreren af bilen, den 36-årige, var påvirket af narkotika og fik derfor også udtaget en blodprøve. Kørekort havde han ikke. Det var tidligere frakendt ham.

Begge sidder fortsat anholdt, og politiet efterforsker omkring de to, herunder om der kan findes gerningssteder, som de to har været inde på.

Færdselsuheld – Jyderup, Holbæk.

Kl. 0725 skete et færdselsuheld på Skovvejen ved Jyderup, hvor en personbil ført af en 40-årig mand fra Kalundborg, der kørte i østlig retning. Modsat kørte en anden personbil, der blev ført af en 45-årig mand fra Hedehusene.

Af ukendte årsager kørte den 40-årige over i modsatte kørebane og ramte den 45-åriges bil. Den 40-årige slap uskadt fra uheldet, medens den 45-årige blev kørte til Rigshospitalet. Han blev senere på dagen erklæret uden for livsfare og i stabil tilstand.

Brand i pillefyr – Udbyvej, Udby, Holbæk

Kl. 1112 rykkede brandvæsnet ud til kraftig røgudvikling i underetagen i en ejendom. Alle personer til stede var gået udenfor. Det viste sig, at der ved et pillefyr var gået ild i noget brændbart støv uden for fyret. Denne mindre brand havde udviklet røg, men uden at forrette skade på ejendommen. Ingen kom til skade ved branden.

Butikstyveri / udvisning – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 1948 anmeldte en politimand, at han i sin fritid havde bemærket en kunde stjæle en hel oste fra supermarkedet Netto. Ostene havde kunden lagt i en medbragt pose og forladt supermarkedet uden at betale for varerne. Politimanden tilbageholdt nu manden, som politiet fandt i besiddelse af 48 stk. oste til en værdi af 1973 kr. Der var tale om en 36-årig mand fra Rumænien, som blev anholdt og sigtet for tyveriaf ostene. Han fik sin sag afgjort med en bøde, hvorefter hans sag blev forelagt for Udlændingestyrelsen. Styrelsen bestemte, at den 36-årige skulle udvises fra Danmark, som han ikke må komme retur til de næste par år.

Færdselsuheld – Skovvejen, Mørkøv – Holbæk

Kl. 1929 anmeldte en 29-årig kvindelig bilist fra Roskilde, at hun under kørsel ad Skovvejen i østlig retning var blevet overhalet af en anden bilist. Denne bilist afsluttede dog overhalingen så hurtigt, at bilisten ramte venstre forskærm på den 29-åriges bil. Der opstod en mindre bule, og den skadevoldende bilist fortsatte uden at standse. Der var ifølge den 29-årige tale om en sølvgrå bil – muligt stationcar – med skader på højre bagskærm som følge af påkørslen. Ingen kom til skade ved uheldet, hvor politiet prøver at finde frem til modparten.

Uorden – Nygade, Holbæk

Kl. 0241 fik politiet en anmeldelse om, at ca. 20 personer var i slagsmål i nærheden af en restauration. En af parterne i slagsmålet skulle være udstyret med en økse. Politiet rykkede til området, men fandt ingen personer i slagsmål med hinanden. Derimod fik politiet oplysninger om, at en bil, hvis nummerplade var blevet aflæst af vidner, var kørt fra stedet – med en økse i bagagerummet. Kl. 0308 fik politiet fat i den pågældende bil, som blev ransaget, men politiet fandt ikke nogen økse i køretøjet. Ingen blev sigtet for noget i anledning af anmeldelsen.

Spirituskørsel – Trønningevej, Kundby, Svinninge – Holbæk

Kl. 1640 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 39-årig mand fra Gislinge for spirituskørsel i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Politiet havde dog med baggrund i alkometertesten en begrundet formodning om, at den 39-åriges promille ville være så høj, at han vil miste førerretten, når blodprøven er blevet analyseret, og sagen skal afgøres. Derfor inddrog politiet straks førerretten, således at den 39-årige ikke længere må køre bil. Han vil således høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Færdselsuheld – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 1033 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor en personbil og en bus var impliceret. Ved politiets ankomst til lyskrydset ved Lundemarksvej holdt den påkørte bus således, at den spærrede for trafikken i nordlig retning ad Valdemar Sejrsvej. Ambulancepersonale tilså både en passager i den involverede personbil og flere passagerer i bussen. Alle var dog sluppet fra uheldet med kun diverse knubs. Føreren af personbilen – en 25-årig mand fra Regstrup – blev bragt til skadestuen i Holbæk til kontrol, men også han var sluppet uskadt fra uheldet ligesom den 54-årige kvindelige buschauffør. Den 25-årige fik dog på skadestuen udtaget en blodprøve, fordi en narkometertest indikerede, at han var påvirket af hash under kørslen. Uheldet skete, da den 25-årige under kørsel ad Valdemar Sejrsvej mod syd formentlig blev blændet af solen og overså rødt lys i lyskrydset, hvorefter han påkørte venstre side af bussen, der fra Lundemarksvej var i færd med at svinge til venstre ad Valdemar Sejrsvej mod nord. Den 25-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet. Kl. ca. 1105 var de implicerede køretøjer flyttet ind til siden, så trafikken kunne passere uheldsstedet.

Bil frarøvet bilist – Holbækmotorvejen, Vipperød – Holbæk

Kl. 2003 anmeldte en 58-årig mandlig bilist fra Frederiksberg, at han var blevet frarøvet sin personbil på rastepladsen Arnakke i det østgående spor på motorvejen. Han var kort forinden holdt ind på rastepladsen for at bruge sin mobiltelefon, da en fremmed, maskeret mand bankede på bilruden og åbnede døren. Under trussel med en pistol blev den 58-årige kommanderet ud af bilen og i den forbindelse frataget sin mobiltelefon. Røveren kørte hurtigt fra stedet i østlig retning og muligt følges med en mindre rød bil. Bilejeren fik senere kontakt med en bilist på rastepladsen på den modsatte side af motorvejen og kunne fra en lånt mobiltelefon slå alarm. Politiet har nu efterlyst den røvede personbil, som er en blå Citroen C3, årgang 2005, med nummerpladen XN31366. Røveren blev af bilejeren beskrevet som: A: Mand, 25-30 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Talte: Dansk, Iført: Mørk hættetrøje og klæde for den nederste del af ansigtet, Bevæbning: pistol. Politiet ledte forgæves efter den røvede og nu efterlyste bil, ligesom rastepladsen blev undersøgt for eventuelle spor.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget i området ved rastepladsen eller gjort observationer vedr. den røvede bil. Brug f.eks. app’en POLITI til at kontrollere, om en bil er efterlyst af politiet.

Indbrud i perioden
Kalundborgvej, Holbæk
Lundemarksvej, Holbæk (2 steder)
Stenhusvej, Holbæk
Ved Lunden, Holbæk
Strandmøllevej, Holbæk
Rebslagervej, Holbæk
Peder Billesvej, Holbæk
Mellemvang, Holbæk
Ejler Urnesvej, Holbæk
Jeppes Torp, Tjebberup, Holbæk
Knudskovparken, Holbæk
Thorsvej, Allerup, Holbæk
Anemonevej, Kundby, Svinninge
Skovgårdsvej, Regstrup
Banevej, Store Merløse
Anemonevej, Svinninge
Erantisvej, Svinninge
Lammefjordsvej, Svinninge
Barnekow Parken, Tølløse
Plantagevænget, Tølløse
Hjertebjærgparken, Kvarmløse, Tølløse
Snerlevej, Tølløse
Bonderupvej, Ugerløse
Græsmarken, Ugerløse, Kalundborg
Møllervænget, Vipperød