Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 29. oktober til 7. november 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brandundersøgelse – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 2126 fik politiet via alarm 112 melding om, at der var udbrudt ildebrand i en tatovørforretning. Brandvæsnet og politiet kørte til brandstedet, hvor der var flammer og så kraftig brand, at beboere i lejligheder over brandstedet blev evakueret. Efter at branden var slukket, kunne politiet konstatere, at flere ruder var knust, og at der var store brandskader i forretningen og kraftige sodskader i naboforretningen. Ingen af beboerne kom til skade ved branden. Brandstedet blev afspærret i løbet af aftenen og skal undersøges af kriminalteknikere for at finde årsagen til brandens opståen.

Færdselsuheld – Katrinedal, Svinninge – Holbæk

Kl. 1113 anmeldte en husejer via alarm 112, at hans hus var blevet påkørt af en mandlig bilist, der formentlig havde fået et ildebefindende. Ambulancepersonale og politiet blev sendt til stedet, hvor den 74-årig mandlige bilist fra Svinninge blev fløjet med lægehelikopteren til Rigshospitalet til undersøgelse og behandling for sit indebefindende. Ved nærmere undersøgelse af uheldet med bl.a. en tilkaldt bilinspektør viste det sig, at den 74-årige før uheldet var kørt ad Hovgården, lige over Torslundevej og direkte ud på en mark, hvor han efter ca. 900 meters kørsel ramte anmelderens hus. Pårørende blev underrettet om sagen, og den 74-årige var lørdag fortsat indlagt til fornøden behandling.

Brand i køkken – Dalvænget, Tølløse – Holbæk

Kl. 1820 var der udbrudt brand i et køkken hos en 74-årig mand og en 81-årig kvinde. De havde sat en gryde med fritureolie over, men olien var blevet så varm, at olien brød i brand. Ilden bredte sig via emhætten til loftet, så der skete større brandskader i køkkenet og på loftet. De to beboere blev begge indbragt til skadestuen til kontrol for eventuel røgforgiftning. Politiet undersøger årsagen til branden nærmere.

Spritbilist i stjålet varebil jagtet – Regstrup / Holbæk

Kl. 0102 ville en patrulje gerne tale med føreren af en varebil, der kørte ad Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup, i østgående retning. Føreren ønskede dog ikke at standse og satte hastigheden op til ca. 170 km/t. Biljagten gik forbi Jernløsehallen – Nykro – Ringstedvej mod Holbæk, hvor der blev smidt noget hvidt pulver ud af bilen – Valdemar Sejrsvej – Skagerakvej – Oldvejen, hvor et autoværn blev påkørt -Labæk – Ahlgade – Roskildevej – Smedelundsgade, hvor bilen kørte galt i rundkørslen ved sygehuset. Politiet kunne derefter anholde en 31-årig mand fra Næstved som fører af varebilen, der viste sig at være stjålet ultimo oktober fra Borupvej, Holbæk. Den anholdte var både påvirket af euforiserende stoffer og alkohol, hvorfor han fik udtaget blodprøver til undersøgelse for disse stoffer. Ved ransagning af bilen fandt politiet amfetamin, som sammen med amfetaminen smidt på Ringstedvej udgjorde ca. 11 gram. Den anholdte var tillige i besiddelse af en foldekniv med en bladlængde på 10 cm, ligesom han var frakendt kørekortet. Efter afhøring til de mange sigtelser blev den 31-årige løsladt, men kan forvente senere at blive indkaldt til et retsmøde, når de mange sager skal afgøres.

Fund af kæbe – Tornehagen, Bognæs, Holbæk

Kl. 1101 fik politiet en henvendelse fra en borger, som på en strand havde fundet en knogle – formentlig en kæbe – stammende fra et menneske. Politiet afhentede knoglen og kørte til både en dyrlæge og en tandlæge for at få knoglen vurderet. Tandlægen var overbevist om, at der var tale om en meget gammel kæbeknogle med nogle sporadiske tandrester i. Det passede i øvrigt glimrende med findestedet, idet kort herfra var der en bautasten samt en informationstavle om, at der på stedet var en vikingegravplads. Politiet foretog sig ikke yderligere i sagen.

Social dumping-indsats – Holbæk / Hvalsø – Lejre

Onsdag formiddag aflagde udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi sammen med udlændingemyndigheden SIRI, SKAT og Arbejdstilsynet uanmeldte besøg hos to autoværksteder, en restauration og en massageklinik i Holbæk, hvor udenlandsk arbejdskraft var beskæftiget. Alle steder traf myndighederne udenlandsk arbejdskraft, men kun Arbejdstilsynet greb ind i på de to autoværksteder og udstedte påbud om sikkerhed og arbejdsmiljø. I massageklinikken vejledte SKAT personalet om korrekt forretningsførelse. På en byggeplads i Hvalsø traf myndighederne fire udlændinge, som kun SKAT ville tale nærmere med. Politiet havde ikke grundlag for at foretage yderligere ved kontrolbesøgene i anledning af myndighedernes almindelige indsats mod ulovlig arbejdskraft og dermed social dumping inden for forskellige erhverv i Danmark.

Færdselsuheld – Tuse Næs, Holbæk.

Kl. 1249 skete et færdselsuheld på Faurbjergvej, hvor en bil, der blev ført af en 35-årig mand fra Holbæk, kørte i sydlig retning, hvor han ramte et træ. Han blev kørt til sygehus til undersøgelse. Tilsyneladende ingen personskade.

Anholdelse – Holbæk.

Kl. 1415 anholdt politiet en 42-årig mand fra Nørresundby, der i spirituspåvirket tilstand var i skænderi med sin kæreste på Holbæk station. Politiet tog manden med til detentionen, hvor han blev lukket ud fra først på aftenen.

Brand – Tømmerup, Holbæk

Kl. 2157 udbrændte en campingvogn på Tømmerupvej og i forbindelse med slukningsarbejdet blev en 62-årig mand dårlig og faldt om, da han ville skubbe en hestevogn væk fra den brændende campingvogn.

Politiet ydede førstehjælp indtil en ambulance kom frem til stedet, men den 62-åriges liv stod ikke til at redde. De pårørende til afdøde underrettet.

Politiet kender ikke årsagen til brandens opståen. Campingvognen vil blive undersøgt nærmere af politiets teknikere.

Tyveri af pung mv. – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 1732 anmeldte en 87-årig kvinde fra Holbæk, at hun i forbindelse med indkøb i supermarkedet Føtex i tidsrummet kl. ca. 1400-1530 havde betalt for varerne med sit dankort. Efterfølgende opdagede hun, at hendes pung med bl.a. dankort og 300 kr. i kontanter, som hun havde hævet i forbindelse med varekøbet, var blevet stjålet. Da hun ville aflevere kundevognen, var hun blevet kontaktet af en fremmed kvinde, der havde spurgt til veksling af en mønt til en kundevogn. Kvinden blev beskrevet som ca. 25 år, dansk af udseende med nordisk accent, muligvis svensk, lyst hår og iført sportstøj eller sommerlig klædt, som kort efter forlod stedet uden en kundevogn. Efterfølgende opdagede den 87-årige, at pungen var blevet stjålet, uden at hun havde bemærket noget. Kort efter fik hun en SMS fra banken om, at dankortet var spærret pga. misbrug, idet kortet var blevet misbrugt til hævning af 15.000 kr.</ p>

Politiet efterforsker nu sagen i et forsøg på at få identificeret den eller de personer, som formentlig har afluret den 87-åriges PIN-kode i forbindelse med betaling af varerne i supermarkedet. Politiets opfordring er at beskytte sin PIN-kode, når denne indtastes på en betalingsterminal. Uden afluret PIN-kode er et betalingskort intet værd for en tyv.

Narkopåvirket bilist – Holbæk.

Kl. 2351 anholdt politiet en 20-årig mand fra Holbæk, der kørte i bil på Bispehøjen. han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Færdselsuheld – Svinninge, Hobæk.

Kl. 1703 kørte en personbil med en 48-årig kvinde fra Holbæk ad Katrinedal mod nord og svingede til venstre mod vest i krydset ved Landevejen. Modsat kørte en bil, der blev ført af en 21-årig mand fra Mørkøv, og i ovennævnte kryds kørte bilerne sammen. Begge biler blev totalskadet. Tilsyneladende kom ingen til skade ved uheldet.

Indbrud i perioden
Nygade, Holbæk
Ny Holbækvej, Grevinge
Dalen, Holbæk
Samsøvej, Holbæk
Bispehøjen, Holbæk
Tjebberupvej, Tjebberup, Holbæk
Udby Kirkevej, Udby, Holbæk
Stestrup Oldvej, Kirke Eskilstrup
Florvej, Mørkøv (2 steder)
Skeevej, Store Merløse
Bagmarken, Store Merløse
Ringstedvej, Ordrup, Store Merløse
Svinningehallen, Svinninge
Parkvej, Svinninge
Svinningehallen, Svinninge (2 steder)
Søskrænten, Undløse, Tølløse (2 steder)
Græsmarken, Ugerløse, Kalundborg