Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 20. oktober til 31. oktober 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand – Tømmerup, Holbæk

Kl. 2157 udbrændte en campingvogn på Tømmerupvej og i forbindelse med slukningsarbejdet blev en 62-årig mand dårlig og faldt om, da han ville skubbe en hestevogn væk fra den brændende campingvogn.

Politiet ydede førstehjælp indtil en ambulance kom frem til stedet, men den 62-åriges liv stod ikke til at redde. De pårørende til afdøde underrettet.

Politiet kender ikke årsagen til brandens opståen. Campingvognen vil blive undersøgt nærmere af politiets teknikere.

Tyveri af pung mv. – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 1732 anmeldte en 87-årig kvinde fra Holbæk, at hun i forbindelse med indkøb i supermarkedet Føtex i tidsrummet kl. ca. 1400-1530 havde betalt for varerne med sit dankort. Efterfølgende opdagede hun, at hendes pung med bl.a. dankort og 300 kr. i kontanter, som hun havde hævet i forbindelse med varekøbet, var blevet stjålet. Da hun ville aflevere kundevognen, var hun blevet kontaktet af en fremmed kvinde, der havde spurgt til veksling af en mønt til en kundevogn. Kvinden blev beskrevet som ca. 25 år, dansk af udseende med nordisk accent, muligvis svensk, lyst hår og iført sportstøj eller sommerlig klædt, som kort efter forlod stedet uden en kundevogn. Efterfølgende opdagede den 87-årige, at pungen var blevet stjålet, uden at hun havde bemærket noget. Kort efter fik hun en SMS fra banken om, at dankortet var spærret pga. misbrug, idet kortet var blevet misbrugt til hævning af 15.000 kr.

Politiet efterforsker nu sagen i et forsøg på at få identificeret den eller de personer, som formentlig har afluret den 87-åriges PIN-kode i forbindelse med betaling af varerne i supermarkedet. Politiets opfordring er at beskytte sin PIN-kode, når denne indtastes på en betalingsterminal. Uden afluret PIN-kode er et betalingskort intet værd for en tyv.

Narkopåvirket bilist – Holbæk.

Kl. 2351 anholdt politiet en 20-årig mand fra Holbæk, der kørte i bil på Bispehøjen. han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Papegøje stjålet – Holbæk.

Kl. 1205 fik politiet anmeldelse om et tyveri, der fandt sted den 191017 kl. 1715, hvor en blå/gul Ara papegøje blev stjålet fra forretningen Poppy Dyrehandel, Smedelundsgade. Politiet efterforsker nu sagen. Oplysninger om papegøjen til politiet på 114.

Anholdelse – Jyderup, Holbæk.

Kl. 2027 anholdt politiet en 25-årig mand fra Viby, der optrådte utryghedsskabende ved Netto på Skarridsøgade. Han blev fundet i besiddelse af en kniv, og da han var påvirket, blev han sat i detentionen til afsvaling. Han forventes løsladt i løbet af fredag formiddag.

Vold – Holbæk.

Kl. 0045 anholdt politiet en 18-årig mand fra Mørkøv og en 18-årig mand fra Jyderup, der begge sigtes for vold mod en 24-årig mand fra Holbæk, der blev slået i ansigtet af de to sigtede på en pub i Vestergade. Politiet blev tilkaldt, og de to blev anholdt. De vil blive afhørt fredag af politiet, og dernæst forventes de løsladt. Sagen vil senere finde sin afslutning i retten.

Butikstyveri – Holbæk.

Kl. 1707 blev to butikstyve opdaget i Intersport, Nygade, hvor de havde stjålet forskellige effekter. De to flygtede fra stedet, men to medarbejdere løb efter og fik sikret det stjålne, som de to smed fra sig. Tasken indeholdt stjålne varer fra Intersport og fra forretningen Pigernes Verden. To 15-årige piger fra henholdsvis Grevinge og Dianalund sigtes for tyveriet.

Forsøg på bedrageri – Holbæk.

Kl. 1516 blev anmeldt om forsøg på bedrageri, idet en 93-årig kvinde fra Agervang blev ringet op af en mand, der udgav sig for at være hendes barnebarn. Det samme skete i søndags. Personen ønskede at låne 40-60000 kr. til køb af en ny bil. Forurettede fattede mistanke og fandt ud af, at det ikke var hendes barnebarn, der havde ringet til hende.

Politiet har fået flere anmeldelser i stil med ovennævnte i det sidste stykke tid. Der er grund til at advare specielt ældre mennesker mod at låne penge ud under lignende omstændigheder.

Politiet opfordrer andre familiemedlemmer til at tale med deres ældre familiemedlemmer og advare dem mod, at der er personer, der i øjeblikket er i gang med at lave bedragerier mod specielt ældre mennesker.

Mistænkeligt forhold – Holbæk.

Kl. 1200 fik politiet anmeldelse om to mænd, der luskede rundt i Blomsterhavekvarteret, hvor de tilsyneladende interesserede sig for diverse villaer. De to beskrives som mellemøstlig af udseende, den ene omkring 170 cm høj og den anden omkring 200 cm høj.

Politiet sendte flere patruljer til kvarteret, men det lykkedes ikke at finde frem til de pgl. Til gengæld var der ikke indbrud i kvarteret.

Politiet er meget tilfredse med, at få sådanne henvendelser fra borgere, der kan medvirke til at forhindre indbrud fordi potentielle gerningsmænd ser politiet i området.

Indbrud i villa – Ugerløse, Holbæk.

Kl. 1254 fik politiet anmeldelse om et indbrud på Tølløsevej, der fandt sted mellem kl. 1130 og kl. 1200. en dør brudt op til stedet, hvorfra der er stjålet smykker. En 16-årig pige var alene hjemme og hørte, at døren blev brudt op til huset. Hun gemte sig på et værelse indtil gerningsmændene var væk igen.

De to gerningsmænd beskrives som:

A, mand, 18-20 år, 175-180 cm, spinkel af bygning, lyst kort hår, talte dansk, iført sort Adidas sweatshirt med lynlås og hvidt logo. B: mand, 18-20 år, 175-180, kort lyst hår, talte dansk. Begge forlod stedet i en lille lyseblå bil.

Politiet hører gerne fra vidner eller andre, der har hørt eller set noget i relation til sagen. Ring på 114.

Indbrud i perioden
Bispehøjen, Holbæk
Tjebberupvej, Tjebberup, Holbæk
Udby Kirkevej, Udby, Holbæk
Kalundborgvej, Holbæk
Holbæk Landevej, Ugerløse
Bjergmarken, Holbæk
Njordvej, Holbæk
Holbækvej, Vig
Ringstedvej, Holbæk
Udby Kirkevej, Uglerup, Holbæk
Industrivej, Jyderup
Stestrup Oldvej, Kirke Eskilstrup
Stestrup Bjærg, Kirke Eskilstrup
Have Borupvej, Kirke Eskilstrup
Florvej, Mørkøv (2 steder)
Skeevej, Store Merløse
Bagmarken, Store Merløse
Ringstedvej, Ordrup, Store Merløse
Svinningehallen, Svinninge (2 steder)
Tølløsevej, Ugerløse
Græsmarken, Ugerløse, Kalundborg
Vipperødgårds Alle, Vipperød