Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 29. september til 10. oktober 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Fund af tyvekoster – Mørkøv, Holbæk

Politiet fandt ved ransagning på en adresse i Mørkøv kanonslag, designermøbel, knive barbermaskiner, m.v. der alt skønnes at stamme fra indbrud.

Politiet anholdt en 23-årig mand, der sigtes for besiddelse af de nævnte ting.

Den 23-årige er fortsat i politiets varetægt, og anklagemyndigheden vil tirsdag vurdere, om den 23-årige skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Spirituskørsel – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 0022 anholdt og sigtede politiet en 36-årig mand fra Regstrup for spirituskørsel i en personbil på motorvejen i vestlig retning. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Uro – Holbæk.

Kl. 0409 anholdt politiet en 20-årig kvinde fra Ringsted, der optrådte voldeligt over for en dørmand på et diskotek i Nygade. Pgl. fik en bøde for sin optræden.

Uro – Tølløse, Holbæk.

Kl. 0413 var politiet på en adresse i Tølløse, hvor der angiveligt havde været slagsmål, og hvor en af parterne havde været bevæbnet med en strømpistol. Politiet fandt frem til en 24-årig mand, der erkendte at have smidt strømpistolen fra sig. Han blev sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Slagsmålet var ophørt, da politiet kom frem til stedet.

Spirituskørsel – Mørkøv, Holbæk.

Kl. 1917 anholdt politiet en 43-årig mand fra Litauen, der kørte i bil på Ringstedvej i Mørkøv. Han var påvirket af spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve.

Færdselsuheld – Regstrup, Holbæk.

Kl. 2018 skete et færdselsuheld på Skovvejen ved Regstrup, hvor en 41-årig mand fra København, kørte ad Skovvejen mod øst med en trailer efter bilen. Traileren kom i slinger, formentlig grundet overlast, da den var læsset med gulvbrædder. Det endte med at bil og trailer endte i midterrabatten, og traileren brød sammen. Der var ingen personskade.

Uheldet gav visse trafikale problemer.

Færdselsuheld med dødelig udgang- Holbæk.

Kl. 2250 skete et færdselsuheld på Valdemar Sejrsvej, hvor en 39-årig mand fra Holbæk blev påkørt af en bil. Han afgik ved døden efter indbringelsen til sygehus.

Forinden påkørslen var der en episode på McDonald’s et par timer før. McDanald´s ligger tæt på uheldsstedet. Den nu dræbte og nogle personer “nedstirrede” hinanden på McDonald’s, hvorefter de forlod stedet efter at have udvekslet nogle bemærkninger. Den nu afdøde var på McDonald’s med sine børn.

Parterne mødtes efterfølgende i området igen kort før kl. 2250, og i den forbindelse med den 39-årige påkørt.

De to i bilen, der påkørte den 39-årige kørte fra stedet, men de kontaktede efterfølgende politiet og erkendte, at de havde kørt en mand ned. En 26-årig mand fra Brøndby og en 27-årig mand fra Roskilde blev anholdt kl. 2330.

Politiet undersøgte gerningsstedet grundigt torsdag aften bl.a. med assistance af en bilinspektør og politihunde.

De to sidder fortsat anholdt, medens politiet efterforsker sagen. Politiet har ikke flere detaljer om sagen i øjeblikket.

I forbindelse med sagen afhørte politiet en del vidner til påkørslen, men politiet er meget interesserede i at tale med flere, der dels har overværet episoden på McDonald’s et par timer før påkørslen, og som evt. har overhørt, hvad parterne talte om.

Derudover vil vi gerne tale med alle, der har været i området ved Cirkle K og OK-tanken mellem McDonald’s og Slotscentret på tidspunktet for påkørslen kl. 2250.

Ring til politiet på 114.

Spirituskørsel – Holbæk.

Kl. 2325 anholdt politiet en 35-årig mand fra Mørkøv, der kørte ind på tankanlægget Circle K på Vald. Sejrsvej, hvor politiet var i forvejen grundet ovennævnte sag. Den 35-årige var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Tryghedsbussen i Svinninge/Jyderup i dag – Holbæk

Medarbejdere fra den præventive afdeling er i dag på tur med tryghedsbussen, som vil være at træffe følgende steder i dag onsdag:

Svinninge – ved Rema 1000 – kl. 1000-1130

Jyderup – butikscentret – kl. 1230-1400

Borgerne kan ovennævnte steder få en snak med de præventive medarbejdere og få gode råd til undgå f.eks. tricktyveri og indbrud i boligen. Personalet er også til rådighed for en snak om andre emner eller problematikker i lokalområdet.

———-

Vold – Tølløse, Holbæk.

Mandag aften omkring kl. 2110 blev to grupper af unge overfaldet af tre personer, en kvinde og to mænd. De to grupper af unge blev truet med en kniv. To piger og to drenge blev henholdsvis hevet i håret og nikket skaller. Alt i alt var overfaldene tilsyneladende helt umotiverede. De forurettede var alle omkring 16 år gamle.

Gerningsmændene beskrives som:

A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 20-25 år, 185 cm, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: Mørk dunjakke,, Bevæbning: Kniv ved bæltekanten., Genkendes: Ja

B: Kvinde, Dansk af udseende, 20-25 år, 165-170 cm, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Mellemlangt, Yderligere kendetegn: Tatoveret øjenbryn, tatoveret med bogstaver på hånden, piercing ved øjet, kraftig brug af selvbruner., Talte: Dansk, Iført: Lyse jakke, muligvis lyserød., Genkendes: Ja

C: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 20-25 år, 185-190 cm, Iført: Mørk kasket og o
range du
njakke.

Kvinden var fører af bilen, en grå ældre stationcar muligt en Mitsubishi. Politiet efterforsker nu sagen nærmere. Ingen af de involverede kom alvorligt til skade ved volden, og politiet kender som nævnt ikke motivet til handlingerne.

Politiet vil meget gerne høre fra vidner, der har hørt eller set noget til sagen, der fandt sted på Industrivej ved Netto. Ring på 114.

Tyveri fra varebiler – Holbæk.

Kl. 0548 fik politiet anmeldelse fra Gl. Taastrupvej, hvor der mellem mandag kl. 1600 og tirsdag kl. 0540 var knust en rude i førerkabinen til en varebil og fra varerummet stjålet diverse værktøj.

Kl. 0621 fik vi en lignende anmeldelse fra Roskildevej, hvor der også var knust en rude til førerkabinen og dernæst stjålet værktøj fra varerummet.

Varetægtsfængsling – Indbrud i villa – Østrupvej, Ugerløse – Holbæk

En 49-årig mand fra Roskilde blev fredag kl. 1000 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som sigtet for indbrud i en villa på Østrupvej, Ugerløse, torsdag formiddag. Her var han blevet anholdt på fersk gerning under indbruddet. Retten idømte den 49-årige en straksdom på fem måneders fængsel, som han modtog. Den dømte var dog ikke enig i, at han skulle forblive frihedsberøvet, indtil afsoning kunne iværksættes, hvorfor den del af dommen blev kæret til landsretten.

Færdselsuheld – part ukendt – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 1345 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor en kørestolsbruger under passage af et fodgængerfelt var blevet påkørt af en bilist kort før anmeldelsen. Det viste sig, at en 34-årig mand fra Holbæk i sin kørestol var ved at krydse Borgmester N. E. Hansensvej i fodgængerfeltet ved vejens udmunding i Munkholmvej. Under passagen blev han påkørt af en personbil, der fra Munkholmvej svingede til venstre ad netop Borgmester N. E. Hansensvej. Personbilen ramte brugerens venstre ben og venstre del af kørestolen, der fik lettere materielle skader. Kørestolsbrugeren slap med diverse knubs som følge af påkørslen. Føreren af personbilen – en ca. 60-årig kvinde – standsede og talte kortvarigt med kørestolsbrugeren, men forlod herefter stedet i bilen uden at have afleveret personlige oplysninger og forsikringsoplysninger mv. til kørestolsbrugeren. Politiet leder nu efter kvinden og hendes personbil, hvis farve blev beskrevet som sølvgrå, ukendt mærke og model.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket uheldet og måske kan give yderligere oplysninger om bilen og dens fører. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Personpåkørsel – Holbæk.

Kl. 1334 skete en personpåkørsel på Holbæk Station, hvilket førte til standsning af togdriften fra 1334 til 1443. En 79-årig mand fra Holbæk afgik ved døden. Politiet betegner sagen om en ulykkelig hændelse. De pårørende er underrettet. Politiet har ikke yderligere kommentarer om sagen.

Vold – Holbæk.

Lørdag kl. 1718 blev anmeldt om vold/slagsmål på Holbæk Station mellem flere personer. Politiet fik fat i flere personer, der alle fik en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for deres uhensigtsmæssige optræden.

De pgl. er en 43-årig mand fra Holbæk, en 37-årig mand fra Svinninge og en 33-årig mand med ukendt adresse.

Førstnævnte blev ligeledes sigtet for vold mod en 13-årig pige fra Holbæk, idet den pgl. væltede pigen omkuld og tog fat i hende.

Vidner fik den 43-årige væk fra pigen. Politiets jurister vurderede, at han ikke skulle fremstilles i grundlovsforhør. Sagen vil dog senere finde sin afslutning i retten.

Han sigtes i øvrigt også for hærværk, idet han på politistationen i Holbæk ødelagde et kamera, da politiet ville tage et billede af ham.

Den 33-årige vendte senere retur til ventesalen, hvor han lå og sov kl. 0051, da politiet bortviste ham fra stedet igen.
Han var i selskab med en masse tomme øldåser.

Spirituskørsel – Holbæk.

Kl. 0550 anholdt politiet en 47-årig mand fra Holbæk, der kørte i bil på Gl. Ringstedvej. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Tyveri af kørestol m.v. – Jyderup, Holbæk.

Kl. 1420 fik politiet anmeldelse om, at der på en adresse i Jyderupområdet stod en kørestol og en kasse øl og sodavand, der var stjålet i løbet af natten. Politiet sigtede to 15-årige og en 17-årige for tyveriet, der var begået i Jyderup i nærheden af statsfængslet. Politiet har nu sikret sig kosterne, og nu venter vi på en anmeldelse.

Indbrud i villa – Ugerløse, Holbæk.

Kl. 1129 blev anmeldt om indbrud i en villa på Østrupvej, hvor en gerningsmand kom ind ved at knuse en rude i en dør. Fra stedet stjålet kontanter, spiritus og frostvarer. Politiet kørte til stedet, og kl. 1140 anholdt politiet en 49-årig mand fra Roskilde, der sigtes for indbruddet.

Han er fortsat anholdt, og han vil fredag blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Forsøg på indbrud i villa – Asnæs, Odsherred.

Kl. 1158 overraskede en anmelder en mand, der var i færd med at bryde et vindue op til hendes hus. Pgl. stak af, da han blev opdaget. Han beskrives som: Mand, ca. 30 år, alm. af bygning, østeuropæisk af udseende, kort mørkt hår, bordeaux t-shirt, blå bukser.

Det lykkedes ikke politiet at finde frem til pgl.

Indbrud i perioden
Birkekær, Gislinge (2 steder)
Faurbjergvej, Holbæk
Bjergskovvej, Holbæk
Seminarieparken, Holbæk
Holbækvej, Grevinge
Hasselvænget, Holbæk
Kastrupvej, Uglerup, Holbæk
Slotshaven, Holbæk
Aldersrovej, Jyderup
Slagelsevej, Jyderup
Drivsåtvej, Jyderup
Hermans Vænge, Knabstrup, Mørkøv
Spurvevej, Store Merløse
Åparken, Store Merløse
Sportsvej, Tølløse