Inden længe vil alle trafikanter på motorvejen omkring Holbæk blive mødt af skilte, der gør opmærksom på Andelslandsbyen Nyvang og Brorfelde Observatorium.

Foto: Holbæk Kommune

Man møder dem mange steder i landet: de brune turistoplysningstavler, der gør opmærksom på særlige attraktioner i området. Indtil nu har Holbæk Kommune ikke haft den slags tavler, men i denne uge går Vejdirektoratet i gang med at sætte de første op. Tavler for Andelslandsbyen Nyvang bliver sat op på Holbækmotorvejens frakørsel 18 i vestgående retning og frakørsel 19 i østgående retning. Herudover sætter Vejdirektoratet en tavle for Brorfelde Observatorium op på Kalundborgmotorvejen ved frakørsel 2 i vestgående retning, mens den sidste tavle ved frakørsel 2 i østgående retning først kan sættes op, når strækningen opgraderes til motorvej i 2019.

Indholdsrige attraktioner
”Der er mange attraktioner i Holbæk Kommune, men Brorfelde og Andelslandsbyen er noget særligt, og vi har valgt at starte med dem, fordi de tilbyder unikke oplevelser og samtidig har et besøgstal udover det sædvanlige”, siger Emrah Tuncer, der er formand for Udvalget ”Kultur, Fritid og Fællesskab”.

Brorfelde Observatorium blev oprindeligt brugt af Københavns Universitet, men faciliteterne og især de store kikkerter er i dag et opdagelsescenter med fokus på astronomi, geologi, teknik og natur. Andelslandsbyen Nyvang er et levende oplevelsescenter, hvor børn og voksne kan røre, gøre, smage, prøve, dufte og lege sig gennem historien og dagligdagslivet, som det så ud i midten af 1900-tallet.

”Tavlerne vil være en markant synliggørelse af attraktionerne, og jeg forventer, at de vil have en positiv betydning for de to attraktioner, men også for kendskabet til mulighederne i Holbæk Kommune mere generelt. Denne synliggørelse er helt i tråd med vores vækstpolitik, som netop har fokus på potentialet i at skabe vækst gennem blandt andet udvikling af turismen”, fortæller Kurt Næsted, der er formand for Projektudvalget for Vækst.