Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Aug 04, 2017 til Aug 15, 2017.

Bemærk, at det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld/spirituskørsel – Odsherredvej, Holbæk

Kl. 06.22 mandag morgen kørte en 47-årig mand fra Slagelse i en personbil i nordlig retning på rute 21, hvor han foretog en overhaling af to andre personbiler ført af hhv. en 26-årig mand fra Holbæk og en 53-årig mand fra København K. Under overhalingen påkørte den 47-årige de to øvrige bilister, der kørte i vognbanen længst til højre. Den 47-årig blev bragt til skadestuen til kontrol, men blev udskrevet senere som uskadt efter uheldet. En læge udtog dog en blodprøve af den 47-årige, da han mistænktes for at være påvirket af alkohol under kørslen. De øvrige implicerede bilister slap også uskadte fra uheldet, der bevirkede materiel skade på bilerne. Vejen var spærret indtil kl. ca. 08.30, hvor rednings- og oprydningsarbejdet var overstået.

Forsøg på tricktyveri – Samsøvej, Holbæk

Kl. 18.46 anmeldte pårørende til en 92-årig kvinde fra Holbæk, at hun kl. ca. 18.30 fik besøg af en fremmed kvinde, der påstod at skulle kigge nærmere på køkkenet. Den 92-årige lukkede hende ind i sin lejlighed, hvor kvinden gik rundt og beordrede den 92-årige til at sætte sig ned i stedet for at følge efter hende. Det gjorde beboeren dog ikke, men gik rundt sammen med kvinden, der til sidst forlangte at få 1000 kr. til at dække udgifter til reparation af køkkenet. Den 92-årige afviste kravet og bad nu kvinden forlade stedet, hvilket hun gjorde. Den fremmede kvinde blev beskrevet som: kvinde, dansk af udseende, 40-50 år, pæn og nydelig, iført en brun hat og brunt tøj, dansktalende. Politiet forsøger nu at få den mistænkte identificeret.

Skærpet patruljering i Holbæk

Kl. 09.41 modtog politiet oplysninger om, at nogle mænd måske ville lave et røveri mod en forretning i Holbæk i løbet af formiddagen. Politiet tog oplysningerne alvorligt og sendte flere patruljer til byen for at lede efter mistænkelige personer, der kunne have til hensigt at begå noget kriminelt mod en af byens butikker. Under søgningen efter personer, der kunne være bevæbnede, kunne borgerne se enkelte politifolk være udstyret med maskinpistoler, men politiet fandt ikke nogen personer med onde hensigter, ligesom der heller ikke blev forøvet noget røveri mod nogen forretning i byen. Politiet overgik til almindelig patruljering igen omkring frokosttid.

Butikstyveri – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 17.24 anmeldte personalet i en elektronikforretning, at to mænd, hvoraf den ene var genkendt, netop havde stjålet tre høretelefoner af mærket B&O til en værdi af ca. 6000 kr. De havde forladt butikken, da politiet ankom til stedet. Det viste sig, at personalet havde forsøgt at bortvise begge mænd, da den ene blev genkendt som værende en mand, der tidligere havde overfaldet en medarbejder i butikken. De forlod dog ikke straks butikken, men stjal de tre høretelefoner, før de forlod stedet. Politiet kørte derfor hjem til bopælen hos den genkendte mand, som var en 22-årig mand fra Mørkøv. Han blev sigtet for butikstyveriet, som han nægtede. Ved en ransagning af hans bopæl fandt politiet ikke de stjålne høretelefoner. Politiet forsøger nu at få medgerningsmanden identificeret med henblik på strafforfølgning over ham også.

Den mobile politistation er i dag i Holbæk og Tølløse

Du kan i dag onsdag møde den mobile politistation følgende steder på følgende tidspunkter:

Holbæk v/ Mega-Centret – kl. 10.30 – 12.00

Holbæk v/ Ahlgade – kl. 13.30 – 15.00

Tølløse v/ SuperBrugsen – kl. 16.00 – 17.30

Alle steder vil der være lejlighed til at tale med politiet, få råd om sikring af boligen, om nabohjælp og til at få gode råd om at undgå tricktyverier og anden form for kriminalitet. Derudover ønsker politiet at komme i en god dialog med vores borgere, der kan stille alverdens spørgsmål til politipersonalet ved den mobile politistation.

———-

Cyklist flygtet efter uheld – Holbækvej, Roskilde

Kl. 17.59 anmeldte en 74-årig mand fra Roskilde, at han under kørsel på sin handicapknallert passerede Holbækvej ved et fodgængerfelt for grønt lys. Under passagen blev han i flere vidners påsyn påkørt af en gul-klædt cyklist, der kørte på cykelstien i vestlig retning og passerede fodgængerfelt trods rødt lys i færdselsretningen. Efter uheldet fortsatte cyklisten videre i vestlig retning, men ved påkørslen skete der en skade på handicapknallerten, som nu ikke kan køre. Politiet har optaget rapport om uheldet i et forsøg på at få identificeret cyklisten.

Bortvisning af truende mand – Ahlgade, Holbæk

Kl. 19.15 blev en patrulje i Ahlgade prajet af personalet fra en spiserestaurant, hvor personalet havde problemet med en mand, der var lidt truende. Politiet fik kontakt med en 44-årig mand fra Litauen, som blev bortvist uden at blive sigtet for noget. Ingen havde lidt overlast som følge af mandens adfærd.

Brandundersøgelse – Stenlillevej, Østrup, Stenlille – Holbæk

Kl. 23.11 fik politiet via alarm 112 melding om, at brandvæsnet var kørt til ildebrand i en campingvogn. Politiet kørte også til stedet og kunne efterfølgende konstatere, at campingvognen var udbrændt. Anmelderen, der slog alarm, og som kender beboeren – en 44-årig mand fra Litauen – vidste ikke, hvor beboeren befandt sig. En foreløbig undersøgelse viste, at ingen personer var brændt inde i campingvognen. Politiet skal nu undersøge brandstedet nærmere i et forsøg på at finde årsagen til brandens opståen.

Voldsom kvinde – Ahlgade, Holbæk

Kl. 15.29 fik politiet en henvendelse fra et vidne, der kunne se, at personalet fra en boghandel tumlede rundt med en ældre kvinde på fortovet. Kort efter fulgte to ansatte efter hende i et forsøg på atter at tilbageholde hende, da hun mistænktes for at have stjålet fra forskellige butikker. Flugten fortsatte forbi Skt. Nikolaj Kirke til Jernbanevej, hvor hun trådte ud foran en bybus – uden dog at blive kørt ned. Politiet fik kontakt til en 65-årig kvinde fra Holbæk, som havde stjålne effekter fra bl.a. Søstrene Grene og Matas på sig. Hun er kendt af politiet for at blive udadreagerende ved pågribelse efter butikstyverier, hvorfor politiet kørte hende retur til hendes opholdssted, ligesom politiet – ud over sager på butikstyverierne – også udfærdigede en socialrapport til de sociale myndigheder i et forsøg på at give kvinden den fornødne hjælp efterfølgende.

Påfugl på udflugt – Hermans Vænge, Knabstrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 18.07 henvendte en lokal kvinde sig til politiet for at meddele, at hun nu for fjerde dag i træk havde set en påfugl gå rundt i området. Hun havde ingen anelse om, hvor påfuglen hørte hjemme. Politiet har ikke modtaget nogen efterlysning af en påfugl som savnet og foretog sig umiddelbart ikke yderligere i anledning af henvendelsen.

Narkobilist/kørsel uden førerret – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 19.24 fik politiet en anmeldelse om en bilist, der netop havde parkeret på en p-plads ved et supermarked. Den mandlige fører af bilen var usikkert gået ind i supermarkedet og var kort efter kommet retur til bilen, hvor han var nået at falde i søvn inden politiets ankomst. Politiet fik vækket en 20-årig mand fra Søborg, som var påvirket af formentlig euforiserende stoffer. Han blev anholdt og sigtet for at køre bilen til p-pladsen i narkotikapåvirket tilstand og uden at have førerret til at føre personbilen. En læge udtog en blodprøve af den 20-årige, der efterfølgende var kommet så meget til sig selv, at han efter endt sagsbehandling kunne klare sig selv. Politiet kontakter ham senere, når blodprøven er blevet analyseret for euforiserende stoffer.

Truende mand i toget – Stationen, Svinninge – Holbæk

Kl. 21.00 fik politiet en henvendelse fra en bekymret togrejsende, som havde hørt en anden, mandlig togrejsende true nogle unge med at overfalde dem, når de stod af toget i Højby. Anmelderen stod selv af toget før Højby, hvorfor politiet kørte til Højby for at lede efter den truende mand, der var blevet beskrevet som 20-25 år, ca. 180 cm høj, spinkel, iført sort kasket, sort sweatshirt med grøn hætte og jeans. Politiet fandt dog ikke manden i Højby og foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Indbrud i supermarked – Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk

Kl. 00.50 fik politiet en anmeldelse om et indbrud i et supermarked, hvis ruder var blevet knust. Politiet sendte flere patruljer mod stedet, hvor det ikke med sikkerhed kunne konstateres, om der var stjålet noget. En af patruljerne havde ca. 10 minutter inden anmeldelsen i Holbæk-området bemærket en sort Mercedes personbil med nummerpladen AB30196. Denne bil var faktisk meldt stjålet d. 4/8-2017 fra Rødovre, og føreren ønskede ikke at tale med patruljen, som desværre ikke fik kontakt med bilen. Politiet anser derfor denne bil som interessant i forbindelse med indbruddet, da en hurtig gennemgang af videoovervågningen viste, at et sort køretøj forlod området ved supermarkedet på gerningstidspunktet.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, som har bemærket noget mistænkeligt ved supermarkedet eller set den stjålne bil i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Indbrud i villa – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 02.12 overraskede en 61-årig mand fra Holbæk en fremmed mand, der var i færd med at bryde et kældervindue op. Manden undløb i retning mod centrum, men politiet fik senere kontakt til en 47-årig mand fra Holbæk, som dels passede på beskrivelse af gerningsmanden, dels var i besiddelse af en skruetrækker. Han blev sigtet for forsøg på indbrud hos den 61-årige, da spor fra den 47-åriges skruetrækker passede med sporene på det opbrudte kældervindue. Den 47-årige vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Tricktyveri – Borgmestergårdsvej, Holbæk

Kl. 17.04 anmeldte naboer til en 89-årig kvinde fra Holbæk, at hun ca. 30 minutter tidligere havde haft besøg af en fremmed mand, der var blevet lukket ind i lejligheden under påskud af, at der var sket en vandskade, og at vandrørene derfor skulle kontrolleres. Manden havde fået den 89-årige med ud i køkkenet, hvorefter en anden, ukendt person var kommet ind i lejligheden og havde stjålet 800 kr. fra en pung. Da manden forlod lejligheden, blev to kvinder set stående afventende ved en grå stationcar, som manden og den medsammensvorne kørte væk i. Manden blev beskrevet som: A: mand, 25-35 år, kropsbygning: almindelig, hårfarve: brun, hårlængde: kort, talte: dansk med accent, iført: rød trøje, medbragte: et hvidt stykke papir, og B: ukendt person/køn, iført mørkt tøj.

Politiet ledte forgæves efter den grå stationcar og de mistænkte. Ring til politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkobilist – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 13.05 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for cannabis, som politiet mistænkte ham for at være påvirket af.

Tyveri af taske – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 22.00 anmeldte en 62-årig kvinde fra Holbæk, at hun kl. ca. 21.45 under ophold på Jernbanehotellet fik stjålet sin taske, der indeholdt bl.a. et betalingskort. Da hun ville spærre sit betalingskort ved henvendelse til banken, kunne banken oplyse, at kortet netop var blevet brugt på et nærliggende værtshus. På dette værtshus kunne personalet oplyse, at en navngiven mand havde brugt det, men var gået fra stedet. Sammen med nogle bekendte ledte den 62-årige og politiet efter manden, der blev fundet i Bysøstræde i besiddelse af tyvekosterne. Der var tale om en 38-årig mand fra Orø, som blev sigtet for tyveri af tasken. I aftens løb blev der begået endnu et tyveri af en taske fra samme hotel, og politiet vil undersøge, om den sigtede også kan mistænkes for dette tyveri.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 22.22 fik politiet via alarm 112 melding om, at en bil var forulykket og kørt i grøften. Det viste sig, at en 45-årig mand fra Mørkøv under kørsel i en personbil ad Ringstedvej mod nord i en vejkurve ud for Kagerupvej mistede herredømmet over bilen på grund af grus/sand på kørebanen efter tidligere kraftigt regnvejr. Han skred ud i grøften, hvor bilen rullede rundt, men føreren slap uskadt fra ulykken. Der var ikke andre trafikanter involveret i uheldet.

Spirituskørsel – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 00.20 anholdt og sigtede politiet en 55-årig mand fra Roskilde for spirituskørsel i en personbil på rampen ved tilkørsel 14 til Holbækmotorvejen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Arbejdsulykke – Jyderupvej, Vig – Odsherred

Kl. 08.00 kom en 25-årig mand fra Vig til skade i forbindelse med en arbejdsulykke. Han stod på et ca. 2 ½ meter højt stillads og bankede en murpille ned. Pludselig væltede pillen ned mod den 25-årige, der forsøgte at værge for sig, hvilket bevirkede, at han faldt ned fra stilladset og slog ryg og hoved mod betongulvet. Ambulancepersonalet vurderede, at han skulle til undersøgelse og fornøden behandling på Rigshospitalet, hvorfor lægehelikopteren blev tilkaldt til transporten af den 25-årige. Arbejdstilsynet blev tilkaldt for at undersøge stedet i samarbejde med politiet for at klarlægge, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Indbrud i perioden
Poppelgården, Holbæk
Agervang, Holbæk
Ewalds Have, Holbæk
Heibergs Have, Holbæk
Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk
Munkholmvej, Holbæk
Heibergs Have, Holbæk (2 steder)
Marievej, Holbæk
Ringstedvej, Igelsø, Holbæk
Mågevej, Jyderup
Elmegården, Jyderup
Have Borupvej, Have Borup, Kirke Eskilstrup
Agervænget, Regstrup