Efter en lidt svag start på 2017 er det atter blevet rigtig sjovt at være husejer i Region Sjælland. Sammenlignet med samme periode sidste år er huspriserne på imponerende vis steget i samtlige 17 kommuner. Det viser Bolighed.dks Prisindeks, der har opgjort de allernyeste kommunale boligdata for andet kvartal af 2017.

Uanset bopælskommune vil boligværdien for en gennemsnitlig sjællandsk hus- eller villaejer være øget i de seneste 12 måneder. Det betyder at et sjællandsk hus på 140 kvadratmeter, som i gennemsnit kostede 1,75 millioner kr. i første kvartal af 2016, nu er steget med omkring 84.000 kr.

– Opblomstringen på det sjællandske boligmarked fortsætter ufortrødent og har gjort det i en rum tid. Af-smitningen fra det københavnske boligmarked har efterhånden manifesteret sig som mere end bare en kortvarig trend. Og alt tyder på fremtidige prisstigninger for langt de fleste boligejere i regionen, siger adm. direktør for www.bolighed.dk, Christian Jaspers.

Af statistikkerne fremgår det, at Holbæk holder trit med gennemsnittet og faktisk også placerer sig lidt derover.

 

Boligheds Prisindeks for landets kommuner udkommer hvert kvartal og er en opgørelse over de seneste udbudsdata for boligmarkedet i Danmark. Prisindekset viser henholdsvis udviklingen i kvadratmeterpriser for de villaer, ejerlejligheder og fritidshuse, der er til salg. Prisindekset viser samtidig udviklingen i antallet af boliger til salg samt hvor store afslag, der gives på boligerne i forhold til udbudsprisen.

Se mere på www.bolighed.dk.