Foto: Team Rynkeby

Den 8. juli kl. 8 sætter Team Rynkeby Holbæk sig godt i sadlen og vender den gule cykel mod Paris. Forude venter daglige distancer på mellem 150 og 200 kilometer i 7 dage i træk. Alle er velkomne til at komme og sende holdet godt af sted.

I 9 måneder har deltagerne på Team Rynkeby Holbæk 2017 kæmpet for at samle penge ind til kritisk syge børn og deres familier og derudover lagt mange, mange timer i sadlen på den gule cykel for at blive klar til den lange tur til Paris. Nu er afrejsedagen tæt på og alle deltagerne er klar. Holdets kaptajn Tine Bjerregaard har været med siden 2014, og selvom det er fjerde år, at hun skal cykle turen, så bliver det ved med at være noget helt særligt at være en del af dette store velgørenhedsprojekt:

– Det er lige stort hver gang, når alle deltagerne står sammen og er klar til, at startskuddet lyder. Vi har tilbragt så mange hyggelige, sjove og slidsomme timer sammen i det forgangne år, og pludselig står vi her omgivet af en masse familie, venner og andre gode trofaste støtter, som er mødt op for at sende os godt af sted. Det er meget bevægende, siger Tine Bjerregaard.

I år har Slotscenteret lagt lokale til afsendelsen. Allerede klokken 6.30 åbnes dørene for alle, der gerne vil deltage i festlighederne. Der vil være morgenbrød, kage og juice til dem, der møder op for at vinke farvel til holdet.

Den første dagstur går til Rostock – en cykletur på 163 kilometer. Der er lagt mange timer i at lægge en god rute gennem Tyskland, Holland, Belgien til Frankrig. Efter Rostock har holdet stop for natten i byerne Hitzacker, Garbsen, Münster, Vlodrop, Gosselies, Compiegne, inden de slutter turen i Paris lørdag den 14. juli. Mange familiemedlemmer vil være i byernes by for at tage imod de 44 ryttere og 11 servicefolk, når de ankommer.

På hele turen har rytterne godt følgeskab af serviceholdet, som sørger for, at holdet hurtigt kan få fikset cyklen, hvis der opstår defekter og ikke mindst sørger for, at der er gode depoter undervejs. Mange lokale har sponsoreret naturalier, som serviceholdet tilbereder og serverer undervejs.

– I de fire år, hvor Team Rynkeby Holbæk har eksisteret, har vi oplevet en utrolig stor velvilje i forhold til at støtte den gode sag. Mange virksomheder har sponsoreret fine kontante donationer, som går ubeskåret til børnecancerfonden, og mange lokale skoler har deltaget i skoleløbet, hvor overskuddet er gået ubeskåret til Børnelungefonden. Det er vi stolte af, siger Tine Bjerregaard.

Lørdag den 24. september på Torvet i Ringe overrækker de 18 danske hold en check til Børnecancerfonden – og indtil da er det stadig muligt at støtte den gode sag.