Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Jun 12, 2017 til Jun 21, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Løse hjulbolte – Holbæk.

Kl. 2022 fik politiet anmeldelse om, at fem hjulbolte var løsninger på et forhjul på en bil, der stod på parkeringspladsen ved Elværket, Havnevej. Det antages, at det er sket mellem 1900 og 1945. Politiet vil meget gerne tale med vidner, der har set noget. Ring på 114.

Politiet skal gentage opfordringen til, at man checker sine hjul, før man kører i sin bil. Giver bilen den mindste mislyd fra hjulene så stands op med det samme.

Vold mod politiet m.v. – Holbæk.

Kl. 1130 var politiet på en adresse i Brogade, hvor en 50-årig mand havde en truende adfærd. Det lykkedes politiet få manden anholdt efter brug af peberspray, idet han truede politiet med en kniv. Pgl. blev kørt til psyk. hospital med henblik på indlæggelse. Undervejs sparkede han en politiassistent i hovedet. Manden blev tvangsindlagt på hospitalet.

Politiets jurister vurderer tirsdag formiddag, om den pgl. skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Færdselsuheld – Holbæk.

Kl. 1250 anholdt politiet en 51-årig mand fra Jyderup, der kørte ad Vald. Sejrsvej og ikke bemærkede, at en forankørende bil bremsede for rødt lys. Det førte til, at den påkørte bil selv kørte op bag i en forankørende. Der skete ingen personskade. Der var mistanke om spirituskørsel, og derfor blev der udtaget blodprøve af den 51-årige.

Færdselsuheld – Holbæk.

Kl. 1924 skete et færdselsuheld på Dampmøllevej ved parkeringsplads ved Godsbanen.

en bil, der blev ført af en 38-årig mand fra Kalundborgkørte ud fra parkeringspladsen for ubetinget vigepligt og ud foran en bil, der kørte på Dampmøllevej mod sydøst. Sidstnævnte bil ført af en 23-årig mand fra Holbæk. I alt fem personer blev kørt til undersøgelse på sygehus, men ud fra politiets oplysninger er ingen af dem kommet til skade.

Færdselsuheld – fører død – Landevejen, Tuse, Holbæk

Kl. 1803 fik politiet via alarm 112 melding om et alvorligt færdselsuheld, hvor en personbil var kørt ind i en lastbil. Redningspersonale og en lægehelikopter var sendt til uheldsstedet, hvor en personbil var kørt ind i en parkeret skraldebil. Lægen fra lægehelikopteren erklærede føreren af personbil for død på grund af de kvæstelser, han havde pådraget sig, inden han blev indbragt til Holbæk sygehus. En bilinspektør blev tilkaldt til at foretage undersøgelse af uheldsstedet og bilerne. Det viste sig, at føreren af personbil – en 57-årig mand fra Gislinge – var kørt i vestlig retning, da han af ukendte årsager var kørt over i den modsatte kørebanehalvdel, hvor han stødte frontalt ind i en parkeret skraldevogn på vejens sydlige side. Vejen var afspærret i forbindelse med redningsarbejdet mv. frem til kl. ca. 1850. En blodprøve er rutinemæssigt blevet udtaget af den omkomne
fører til nærmere undersøgelse for alkohol/euforiserende stoffer. De pårørende er underrettet.

Trussel mod Retten i Holbæk – Domhusstræde, Holbæk

Kl. ca. 0910 evakuerede politiet i samarbejde med retten retsbygningen, idet man havde modtaget en trussel. Ca. 70 personer, der opholdt sig i bygningen, blev evakueret til p-pladsen udenfor, medens politiet foretog indledende undersøgelser af truslen mod retten. Kort før kl. 1000 kunne de evakuerede rykke inden døre igen. Det viste sig, at flere retsbygninger i Danmark også havde modtaget en trussel. Efterforskning i sagerne incl. truslen mod Retten i Holbæk er nu samlet hos Fyns Politi. Ingen er kommet til skade i forbindelse med truslen eller evakueringen.

Løsnede hjulbolte (efteranmeldelser) – Ringsted / Holbæk

Kl. 1123 anmeldte en 56-årig kvindelig bilejer fra Ringsted, at hendes personbil havde fået løsnet alle hjulbolte, medens den havde holdt parkeret på en fælles P-plads på Højen, Benløse, Ringsted. Det var sket i perioden d. 090617 – 120617, men bilejeren havde ignoreret en underlig lyd fra bilen, da hun havde aftale med mekaniker mandag formiddag i anden anledning. Det viste sig så, at den underlige lyd var fra de løsnede hjulbolte.

Kl. 1213 anmeldte en 34-årig kvindelig bilejer fra Holbæk, at hendes person også havde fået løsnet alle hjulbolte, medens bilen havde været parkeret på havnen i Holbæk søndag d. 110617 i tidsrummet kl. 1000-1130. På turen hjem fra havnen hørte hun underlige lyde fra bilen, men fortsatte kørslen. Næste gang hun kørte i bilen, var lydene endnu kraftigere, ligesom rattet begyndte at ryste, så hun standsede straks. Herefter konstaterede hun, at hjulboltene var blevet løsnet af en ukendt gerningsmand.

Politiet vil fortsat gerne høre fra personer, der måtte have et tip om, hvem gerningsmanden/-mændene til denne form for kriminalitet kan være. Rådet til bilisterne er kort og godt: lav et starteftersyn på bilen inden kørsel med særlig fokus på hjulboltene! Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Løse hjulbolte – Tølløse, Holbæk.

Kl. 1230 mistede en 19-årig mand fra Tølløse et hjul, da han kørte ad Elverdamsvej ved Tølløse. Han hørte en underlig lyd fra hjulet, og venstre forhjul løb foran og ind på en mark. Bilen endte i grøften. Den 19-årige kørt til undersøgelse på sygehus efterfølgende.

Der er grund til at være meget opmærksom, hvis man bemærker unormale lyde fra bilens hjul. Kør straks ind til siden og check, om hjulene er spændt ordentlig fast.

Narkobilist – Torslundevej, Torslunde, Svinninge – Holbæk

Kl. 2130 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Svinninge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for hash, som politiet mistænkte ham for at være påvirket af.

Indbrud i nedlagt supermarked – Anders Larsensvej, Holbæk

Kl. 0250 bemærkede en opmærksom borger, at en mand kom ud fra supermarkedet medbringende en trækvogn med ting på. Borgeren kontaktede straks politiet, som kort efter blev kontaktet af endnu en anmelderen, der havde set en mistænkelig mand med trækvogn forsvinde ved nogle beboelsesejendomme på Anders Larsensvej. Med hjælp fra anmelderne fik politiet kontakt til en spirituspåvirket, 46-årig mand fra Holbæk, der havde trækvognen med sig. Han blev sigtet for indbrud i supermarkedet, hvor et vindue var opbrudt. De stjålne varer og trækvognen blev leveret tilbage til supermarkedet, hvorfra de var blevet stjålet. Den 46-årige vil høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden mv. – Henriettevej, Holbæk

Kl. 0413 anholdt og sigtede politiet en 44-årig mand fra Holbæk for både spirituskørsel og kørsel frem mod rødt lys i krydset ved Kastanievej. Det viste sig, at han i forvejen var frakendt kørekortet. Han blev løsladt kl. 0442 efter udtagelse af en blodprøve.

Kl. 0509 bemærkede politiet, at den 44-åriges bil igen var ude at køre på Henriettevej. Den blev standset, og bag rattet sad igen den 44-årige mand fra Holbæk. Han blev derfor atter anholdt og sigtet for både spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden. En ny blodprøve blev udtaget, inden han atter blev løsladt. Sidstnævnte sag bevirkede, at politiet beslaglagde hans personbil med henblik på senere konfiskation. Dette var den 44-årige dog ikke helt tilfreds med, hvorfor beslaglæggelse vil blive prøvet i retten snarest.

Brand – Knabstrup, Holbæk.

Kl. 1908 blev anmeldt om brand i et teknikrum i en børnehave på Skolevej. Det må antages, at der var tale om en kortslutning ved en vandvarmer. Branden blev begrænset til det ene rum.

Indbrud i perioden
Byvej, Gislinge
Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk
Mellemvang, Holbæk
Tidemannsvej, Holbæk
Anders Larsensvej, Holbæk
Køllevej, Tornved, Jyderup
Brændholtvej, Tølløse
Hejrevej, Ugerløse
Lilleskovvej, Ugerløse