Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Jun 06, 2017 til Jun 13, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Hærværk – Gislinge.

Politiet har i det forløbne døgn fået anmeldelser om hærværk i Gislinge på Bymarken og Lærkevej, hvor der er ødelagt postkasser. Politiet hører meget gerne fra vidner til hærværket. Ring til os på 114.

Løsnede hjulbolte (efteranmeldelser) – Ringsted / Holbæk

Kl. 1123 anmeldte en 56-årig kvindelig bilejer fra Ringsted, at hendes personbil havde fået løsnet alle hjulbolte, medens den havde holdt parkeret på en fælles P-plads på Højen, Benløse, Ringsted. Det var sket i perioden d. 090617 – 120617, men bilejeren havde ignoreret en underlig lyd fra bilen, da hun havde aftale med mekaniker mandag formiddag i anden anledning. Det viste sig så, at den underlige lyd var fra de løsnede hjulbolte.

Kl. 1213 anmeldte en 34-årig kvindelig bilejer fra Holbæk, at hendes person også havde fået løsnet alle hjulbolte, medens bilen havde været parkeret på havnen i Holbæk søndag d. 110617 i tidsrummet kl. 1000-1130. På turen hjem fra havnen hørte hun underlige lyde fra bilen, men fortsatte kørslen. Næste gang hun kørte i bilen, var lydene endnu kraftigere, ligesom rattet begyndte at ryste, så hun standsede straks. Herefter konstaterede hun, at hjulboltene var blevet løsnet af en ukendt gerningsmand.

Politiet vil fortsat gerne høre fra personer, der måtte have et tip om, hvem gerningsmanden/-mændene til denne form for kriminalitet kan være. Rådet til bilisterne er kort og godt: lav et starteftersyn på bilen inden kørsel med særlig fokus på hjulboltene! Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Løse hjulbolte – Tølløse, Holbæk.

Kl. 1230 mistede en 19-årig mand fra Tølløse et hjul, da han kørte ad Elverdamsvej ved Tølløse. Han hørte en underlig lyd fra hjulet, og venstre forhjul løb foran og ind på en mark. Bilen endte i grøften. Den 19-årige kørt til undersøgelse på sygehus efterfølgende.

Der er grund til at være meget opmærksom, hvis man bemærker unormale lyde fra bilens hjul. Kør straks ind til siden og check, om hjulene er spændt ordentlig fast.

Narkobilist – Torslundevej, Torslunde, Svinninge – Holbæk

Kl. 2130 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Svinninge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for hash, som politiet mistænkte ham for at være påvirket af.

Indbrud i nedlagt supermarked – Anders Larsensvej, Holbæk

Kl. 0250 bemærkede en opmærksom borger, at en mand kom ud fra supermarkedet medbringende en trækvogn med ting på. Borgeren kontaktede straks politiet, som kort efter blev kontaktet af endnu en anmelderen, der havde set en mistænkelig mand med trækvogn forsvinde ved nogle beboelsesejendomme på Anders Larsensvej. Med hjælp fra anmelderne fik politiet kontakt til en spirituspåvirket, 46-årig mand fra Holbæk, der havde trækvognen med sig. Han blev sigtet for indbrud i supermarkedet, hvor et vindue var opbrudt. De stjålne varer og trækvognen blev leveret tilbage til supermarkedet, hvorfra de var blevet stjålet. Den 46-årige vil høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden mv. – Henriettevej, Holbæk

Kl. 0413 anholdt og sigtede politiet en 44-årig mand fra Holbæk for både spirituskørsel og kørsel frem mod rødt lys i krydset ved Kastanievej. Det viste sig, at han i forvejen var frakendt kørekortet. Han blev løsladt kl. 0442 efter udtagelse af en blodprøve.

Kl. 0509 bemærkede politiet, at den 44-åriges bil igen var ude at køre på Henriettevej. Den blev standset, og bag rattet sad igen den 44-årige mand fra Holbæk. Han blev derfor atter anholdt og sigtet for både spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden. En ny blodprøve blev udtaget, inden han atter blev løsladt. Sidstnævnte sag bevirkede, at politiet beslaglagde hans personbil med henblik på senere konfiskation. Dette var den 44-årige dog ikke helt tilfreds med, hvorfor beslaglæggelse vil blive prøvet i retten snarest.

Brand – Knabstrup, Holbæk.

Kl. 1908 blev anmeldt om brand i et teknikrum i en børnehave på Skolevej. Det må antages, at der var tale om en kortslutning ved en vandvarmer. Branden blev begrænset til det ene rum.

Anholdelse – Vold / knivstikkeri – Kløverstien, Holbæk

Kl. 1523 modtog politiet via alarm 112 en melding om et overfald, hvor en kvæstet mand var fundet i en trappeopgang. Ambulancepersonale og politiet kørte hurtigt til området, hvor en 57-årig mand fra Jyderup blev fundet med kvæstelser på arme og kroppen med et større blodtab som følge heraf. Han blev i kritisk tilstand bragt til Holbæk sygehus, hvor han blev indlagt til fornøden behandling. Politiet fandt frem til en anden opgang, hvor der hos en 82-årig mand fra Holbæk også var blodspor. I hans lejlighed fandt politiet en blodig køkkenkniv, hvorefter politiet anholdt den 82-årige som mistænkt for overfald på det 57-årige offer. Ved en foreløbig efterforskning af sagen viste det sig, at den 57-årige i spirituspåvirket tilstand havde henvendt sig hos den 82-årige i hans lejlighed. De var kommet i klammeri inde i lejligheden, hvorefter den 82-årige tilsyneladende havde stukket den 57-årige med køkkenkniven. Den 82-årige har overnattet i et arresthus, idet politiets jurister fredag vil afgøre, om han skal fremstilles i grundlovsforhør. Det 57-årige offer er meldt uden for livsfare og skal afhøres nærmere for at få klarlagt de nærmere omstændigheder i sagen.

Butikstyveri med voldsomt efterspil – Omfartsvejen, Holbæk

Kl. 2000 anmeldte personalet i et supermarked, at en mand havde forsøgt at stjæle tre kasser med slik. Da han blev opdaget og råbt an, efterlod han slikket, men flygtede ud til en bil, hvori en anden mand ventede som chauffør. Både personalet og en 42-årig mandlig kunde fra Holbæk fulgte efter tyven, der forsvandt væk til fods i området, medens kunden forsøgte at fratage bilisten bilnøglerne, så han ikke kunne køre fra stedet. Det lykkedes dog ikke, således at kunden blev slæbt nogle få meter, før han faldt ned på asfalten på p-pladsen. Politiet kørte til butikken og området deromkring for at lede efter tyven, medens en anden patrulje ledte efter bilen, hvis nummerplade butikspersonalet havde aflæst. En hundepatrulje kunne ikke finde selve tyven, der blev beskrevet som: mand, 185-190 cm høj, spinkel af bygning, lyst kort hår, iført camouflagefarvede bukser og mørkeblå dynejakke. Chaufføren i flugtbilen blev senere identificeret som en 35-årig mand fra Jyderup, som i dag torsdag skal til afhøring hos lokalpolitiet i Holbæk som mistænkt for meddelagtighed i butikstyveri samt om sin adfærd som bilist over for kunden. Kunden blev undersøgt på skadestuen, men var sluppet uskadt fra hændelsen. Politiet arbejder nu videre med at få identificeret selve tyven.

Færdselsuheld – Holbæk.

Kl. 2027 skete et færdselsuheld på Nykøbingvej, hvor en personbil, der blev ført af en 18-årig kvinde fra Dianalund kørte i nordlig regning. Hun mistede herredømmet over bilen i en blød kurve og fortsatte i vejgrøften, hvor bilen landede på den ene side. Der skete ingen personskade.

Vold – Mellemvang, Holbæk

Kl. 1455 fik politiet via alarm 112 anmeldelse om et slagsmål mellem to personer, og at vidner havde adskilt parterne. Politiet kørte hurtigt til området ved et supermarked, hvor en 47-årig mand fra Holbæk blev anholdt og sigtet for vold mod en 45-årig mand fra Holbæk.

Han var blevet overfaldet og slået med en knytnæve i ansigtet, da han påtalte over for den 47-årige, at han havde talt nedsættende til den 45-åriges kæreste. Offeret slap uden skader som følge af slaget, og den anholdte blev bragt til en politistation for afhøring til sagen. Efter afsluttet sagsbehandling blev han løsladt i løbet af aftenen.

Uro / uorden – Mellemvang, Holbæk

Kl. 1056 ønskede personalet i et supermarked assistance fra politiet og havde i den anledning trykket på overfaldsalarmen. En mand havde været provokerende over for personalet, som var blevet utrygge. Politiet kørte hurtigt til stedet, men manden var forsvundet på cykel fra stedet. Ingen havde lidt overlast som følge af hans adfærd. Manden var kendt i området og blev identificeret som en 46-årig mand fra Holbæk, som politiet dog ikke fandt efterfølgende med henblik på adfærdskorrigerende samtale.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Lejre.

Kl. 1350 skete et færdselsuheld på Holbækmotorvejen i retning mod Holbæk, hvor en bil, der blev ført af en 52-årig mand fra Jyllinge, foretog en kraftig opbremsning og standsede på motorvejen uden grund, hvorefter to andre biler kørte ind i den 52-åriges bil. Efter en kort meningsudveksling kørte den 52-årige fra stedet igen, men politiet fik kontakt med bilen ved Holbæk.

De to øvrige biler, der blev ført af en 46-årig kvinde fra Hvidovre og en 27-årig mand fra Tølløse, blev skadet som følge af uheldet. Ingen personer kom til skade.

Anholdelse – Holbæk.

Kl. 0108 anholdt politiet en 17-årig mand fra Grevinge, der opførte sig provokerende på Østre Havnevej over for en politipatrulje. Den 17-årige fik en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for sin optræden.

Episoden skete i forbindelse med afholdelsen af arrangementet Skvulp i Holbæk, som rigtig mange deltog i, uden der var grund til indgriben fra politiets side.

Kl. 0225 anholdt politiet en 32-årig mand fra Kalundborg, der blev truffet i Nygade. Han ville ikke forlade stedet, da politiet bad ham om det, og det kostede en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Forsøg på indbrud – Holbæk.

Kl. 0259 vågnede en familie på Henriettevej ved knusning af en rude i huset. Det lykkedes beboeren at skræmme manden væk. Politiet søgte efter gerningsmanden. En 47-årig mand fra Holbæk blev sigtet for indbrudsforsøget.

Kørsel uden førerret – Holbæk.

Kl. 1016 kørte en patruljebil efter en personbil ved Agervang. Føreren af bilen ville ikke standse, da politiet bad ham om det, og det endte med, at han stak af fra bilen. Politiet fandt frem til en lejlighed, hvor en 26-årig mand opholdt sig. Han sigtes for kørsel uden førerret og for at undlade at efterkomme politiets anvisninger. Manden blev kortvarigt anholdt for at sikre sig mandens rette identitet.

Bil i grøft – Tuse, Holbæk.

Kl. 1134 var politiet på Butterupvej, hvor der lå en sort Audi i Tuse Å. Bilen blev bjerget, hvor politiet fandt enkelte ting, der tyder på, at de stammer fra tyveri. Politiet undersøger nu sagen nærmere.

Spirituskørsel – Holbæk.

Kl. 1420 anholdt politiet en 45-årig mand fra Farum, der blev truffet kørende på L.C. Worsøesvej. Manden var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Indbrud i lager – Dragerup, Holbæk.

Kl. 1433 fik politiet anmeldelse om indbrud i tidligere militærlager i Dragerup Skov, hvilket er sket mellem 020517 og 050617.

Et privat firma benytter lageret til opbevaring af fyrværkeri. Fra stedet er stjålet fyrværkeribatterier og krysantemumbomber svarende til fire paller eller til to fyldte varebiler.

Tyveriet er sket i to omgange, idet det første tyveri, var sket mellem 020517 og 020617 ikke var anmeldt til politiet. Ved den lejlighed var stjålet 3-4 kasser fyrværkeri og resten er stjålet mellem fredag og mandag.en dør opbrudt til stedet. Skaden udbedret efter første tyveri, men døren er så igen opbrudt i forbindelse med det andet tyveri.

Der er i alt stjålet 30 kasser med hver et stk. stort batteri og ca. 3500 luftbomber – krysantemombomber.

Politiet advarer på det kraftigste mod det brug af fyrværkeriet, der er farligt at bruge i ukyndiges hænder. Politiet modtager meget gerne henvendelser fra borgere, der har hørt eller set noget til den stor mængde fyrværkeri. Ring til os på 114.

Indbrud i perioden
Byvej, Gislinge
Damvej, Gl. Hagested, Holbæk
Anders Larsensvej, Holbæk
Tjebberup Vænge, Holbæk
Munkholmvej, Holbæk
Brogade, Holbæk
Dragerup Skovvej, Holbæk
Kisserupvej, Tuse Næs, Holbæk
Henriettevej, Holbæk
Agervang, Holbæk
Stenstrups Alle, Holbæk
Davrupvej, Jyderup
Kildevangen, Mørkøv