Foto: Holbæk Kommune

Fredag den 30. juni åbner Holbæk Ungdomsbyrum, i daglig tale HUB, på Filmtorvet i Holbæk. Over 800 unge har givet deres input til indretning af pladsen, der fremover kommer til at byde på både nye bænke, boldbaner og skaterområde.

Indretningen af pladsen er blevet til i samarbejde med over 800 unge fra Holbæk Kommune. De har arbejdet med idéer til Filmtorvet ved de to arrangementer Jagten og Demokratidagen, og her blev det tydeligt, at især sportsfaciliteter, siddepladser og brug af storskærmen stod højt på ønskelisten.

Derfor vil det fremover være muligt at kaste sig ud i både basket, streetbasket, volley, fodbold og aktiviteter på en multibane og en skaterbane på pladsen. Redskaberne vil som udgangspunkt stå ved Filmtorvet, men de kan også flyttes ud til andre aktiviteter rundt omkring i kommunen.

Skal inspirere unge
Ungdomsbyrådet, som er forankret i UngHolbæk, har været en vigtig spiller i realiseringen af det nye byrum. Formand Sille Rasmussen sætter pris på, at de unge har haft mulighed for at byde ind med deres ønsker, ideer og drømme:

”I ungdomsbyrådet vil vi gerne være med til at skabe en kultur, hvor unge i Holbæk Kommune føler sig inspireret til at præge det samfund, de er en del af. Derfor er det vigtigt, at unge får lov til at bidrage og være en del af et projekt som dette”, siger hun.

Borgmester Søren Kjærsgaard er imponeret over de unges engagement og lægger vægt på, at dette byrum netop skal imødekomme deres ønsker:

”Indretningen af Filmtorvet er skabt af de unge og til de unge. Det er dem, der skal bruge det og præge det. Det er derfor en fornøjelse for mig at se, hvordan de er gået ind i arbejdet og hvilket flot resultat, de er kommet frem til”, siger han.

Festlig åbning
Fredag den 30. juni bliver pladsen åbnet med fest og farver. Aktiviteterne sker fra klokken 12.00 til 16.00, men pladsen kan bruges døgnet rundt.
Den formelle indvielse står Sille Rasmussen og Søren Kjærsgaard for, og derefter inviterer UngHolbæk og ungdomsbyrådet i samarbejde med Sidesporet og forskellige idrætsklubber til leg, sport og en stor fest.

”Alle er velkomne til åbningen. Man kan være en del af de mange forskellige sportsaktiviteter og konkurrencer, der kommer til at foregå dernede, og man kan også stå i baren med en alkoholfri drink eller blot nyde at sidde på græsplænen og kigge med rundt omkring”, fortæller formanden for ungdomsbyrådet.

Udover sportsaktiviteter og containerbar vil der også være en DJ, som åbner op for musik, lys og røgshow. Og borgmester Søren Kjærsgaard og Emrah Tuncer, der er formand for Udvalget ”Kultur, Fritid og Fællesskab”, udfordrer to af de unge i en volleykamp.

Storskærmen på kulturbiografen vil vise deltagernes billeder og videoer fra dagen. De skal blot lægges på instagram med #HUB4300.