Foto: Holbæk Kommune

De seneste dage har Holbæk Kommune inviteret deltagere på folkemødet til samtale om trivsel og doping, primært blandt unge. Temaer, der har skabt stor interesse hos både politikere og de mange andre deltagere.

Skibet Hjalm, der til daglig hører hjemme i Holbæk, ligger under Folkemødet til kaj lige i hjertet af Allinge mellem store debatarrangører som TV2 og DR1. På skibet har der ligeledes været gode debatter ført an af Holbæk og Odsherred kommune.

”UngHolbæk og Ung i Odsherred har delt viden og erfaringer og fremfor alt glæde. Alle har debatteret sammen, og det har virkelig givet nogle gode snakke og nye kontakter.”, fortæller Nanna Sasja Bangsted, der er projektkoordinator for UngHolbæk.

Ét punkt har i særdeleshed været i fokus, og det er trivsel. De unges stemmer fik lov til at blive hørt i debatterne mellem Holbæk Kommunes ungdomsbyråd og lokale politikere. De unge svarede på spørgsmål og fik fortalt med stor entusiasme om, hvordan det er at være ung i dag.

Politiker i vandet
Fredag dystede tidligere borgmester i Odsherred, Vagn Ytte Larsen, og borgmesterkandidat i Holbæk Kommune, Michael Suhr, i at gå planken ud. De unge på Hjalm præsenterede lovforslag, de ville have indført, og de to mænd på plankerne debatterede for og imod disse forslag. Efter et kvarters tid var begge politikere helt ude på spidsen af vippen, og den sidste case afgjorde, at Michael Suhr måtte en tur i havnen.

Se videoen her: https://youtu.be/Cf3nu2rtQA4.

Dopingtal overrasker
Antidoping Holbæk deltager også ved Folkemødet og har ved deres to events spredt viden og opmærksomhed omkring doping. Det er blandt andet sket ved at bede folkemødets gæster svare på, om de kender nogen, som har taget doping eller har overvejet det.

”Omkring 1000 mennesker fik stemt, og stemmerne gav det skræmmende resultat, vi havde regnet med. Der var naturligvis flest, som svarede nej, men det var alligevel overraskende for mange, at over 100 – hvilket vil sige over 10 procent – stemte ja. Det har, som vi havde håbet, været en øjenåbner for mange, ” fortæller Katrine Linneboe, der er projektleder for Antidoping Holbæk, som de seneste knap tre år har arbejdet på at hente viden om og forebygge doping blandt unge motionister.

Viden on inspiration med hjem
I morgen er det slut med Folkemødet for i år, og mange tager hjem en oplevelse rigere. Antidoping Holbæk, UngHolbæk og Holbæk Byråd har hentet viden og inspiration og samtidig delt ud af deres passioner. De håber alle, at den politiske debat om unge, doping, trivsel og fællesskabet fortsætter.