Foto: Holbæk Kommune

Den 11. maj var første gang Kreativ Skoledag afholdte finalestævne i spillet Flickball i Holbæk. Gymnastiksalen på Holbæk Private Realskole blev fyldt med glade og forventningsfulde børn fra Holbæk Kommunes SFO’er og skoler.

Flickball er et spil blandet af skak og fodbold, som er rettet imod forbedring af teknisk snilde, samarbejde og ikke mindst fairplay. Turneringen blev holdt som Kreativ skoledag i sammenspil mellem Holbæk kommune, Fun Learning Games og Flickball.

På dagen var der over 40 tilmeldte hold fra 1.-4- klasse til finalestævnet. Holdene bestod af 2 hold (4 spillere) fra hver klasse, der havde vundet de indledende runder på deres egne skoler og fritidsordninger. Alle hold kom for at have en sjov og anderledes dag, men alle gik selvfølgelig efter 1. pladsen.

Finalen
Efter en dag med et lydniveau helt oppe under loftet, var det nu tid til finalen. Finalen i torsdags stod mellem Janos og Poyraz, der var på hjemmebane fra Holbæk Realskole, og Christoffer og Alexander fra Ågerup SFO. De to hold dystede om 1. præmien på 2 Flickball Premium spil og børneyoga til hele klassen.

Man kunne nærmest se gnisterne flyve fra spændingen og friktionen i de hurtige bevægelser på den glatte grønne bane. Et ryk til højre, to til venstre, et skud, der hurtigt triller mod målet. MÅL. Kampen blev fløjtet af, og de 4 deltagere giver hånd og siger tak for kampen.

Janos Pedersen og Poyraz Sen er nu Flickball mestre i Holbæk Kommune 2017.

Flickball som professionelt værktøj
CEO for Fun Learning Games og projektafvikler på Flickball-turneringen, Tim Monrad Larsen, udviste stor tilfredsheds ved afviklingen af finalestævnet. Han udtrykker herved også sin begejstring for et nyt projekt i Holbæk.

”Fun Learning Games arbejder i øjeblikket med et skoleprojekt, der skal være klart i 2018, hvor Holbæks 7.-9. klasser fremover vil blive uddannet som dommere til de yngre klassers turneringer.”

Fun Learning Games forventer, at turneringen kommer tilbage til Holbæk ved starten af 2018.