På søndag den 26. marts afholder Per Pallesen audition sammen med teaterleder Brian Kristensen til sommerens friluftsforestilling i Holbæk Museumsgård – “Jorden Rundt i 80 Dage”.

Holbæk Teater spiller “Pyramus og Thisbe” i Museeumsgården sidste år. Foto: Mie Neel

Igen i år præsenterer Holbæk Teater sommerteater i Holbæk Museumsgård. Som tidligere år, er det en kendt klassiker, der får en tur i vridemaskinen. Denne gang er det skuespiller og forfatter Flemming Jensen, der frit – meget frit endda – har taget livtag med gamle Jules Verne’s JORDEN RUNDT PÅ 80 DAGE. Det ser ud til at blive en herlig rejse kloden rundt med en noget crazy udgave af historien som bliver instrueret af skuespiller og instruktør Per Pallesen.

Til maj starter prøverne på sommerforestillingen. Hovedrollerne er besat, men der skal også medvirke otte frivillige/statister. Og det er dem, Per Pallesen nu er på jagt efter. Han har derfor besluttet at caste resten af holdet ved en audition, som afholdes på søndag den 26. marts fra kl. 12 til 17 på Holbæk Teater. Indtil videre er der en god håndfuld, der har meldt sig til søndagens audition, men teatret ser gerne at flere talenter ligger vejen forbi.

“Auditionen er for alle mellem 15 og 100 år. Så kan man en lille sang, et par dansetrin og en lille tekst til dagens anledning, så synes jeg man skal lægge billet ind på det og give det et skud. Og kan man spille på et instrument er det en ekstra fordel. Man skal bare lige melde sin ankomst enten via mail eller telefon, inden søndag”, siger Brian Kristensen fra Holbæk Teater, der også er skuespiller og skal spille en af rollerne i forestillingen.

Man kan tilmelde sig ved at henvende sig til Holbæk Teater inden søndag.

Jorden rundt en gang til
Flemming Jensen har tidligere prøvet kræfter med Jules Verne’s ” Le tour du monde en quatre-vingts jours” (Jorden Rundt i 80 dage, red.) sammen med Jesper Kleins. Her lavede de to, ifølge Jensen selv “en næsten uforskammet fri teaterudgave” af klassikeren, spillet af de to herrer selv og ikke andre – 2 mand om 52 roller! I sommerens nyskrevne udgave bredes det hele ud i større format, og personalet udvides. Antallet af skuespillere fordobles til 4 – og én af dem er oven i købet kvinde! Hvilket ville ha’ været helt utænkeligt på Phileas Fogg’s tid. Men nødvendigt i 2017, hvis man ikke vil ha’ ballade.
Verdensdelene vil flimre forbi øjnene af de måbende tilskuere i Holbæk Museumsgård, mens vi er vidner til et af de tidligste udtryk for globalisering. “Spændende, fremmede mennesker af anden etnisk herkomst, der dengang føltes så charmerende, fordi de blev dér, hvor de var”, skriver Flemming Jensen i sin tekst på sin egen drillende satiriske facon.

Skønt det jo er en gammel historie, er den faktisk ualmindeligt aktuel og lydhør over for tidens trends, idet den himmelråbende økonomiske ulighed dengang var helt på linje med den nuværende udvikling, hvor kastesamfundet ikke længere kun findes i Indien – men i dagens Europa er bærende element i de mest fremgangsrige politiske bevægelser.

Forestillingen er i farver – og holdet garanterer, at der ikke vil blive spillet violin!

Tilmelding til audition sker ved at skrive til mre@het.dk inden søndag.

Sommerforestillingen “Jorden Rundt i 80 dage”, har premiere den 12. august og spiller indtil 3. september.

Se spilledage og køb billetter på www.het.dk.