Brorfelde Observatorium har ’Blik for himlen’ i uge 7-8 og inviterer til vinterferie med stjerne- og månekig, hvor man kan blive klogere på måneformørkelser, stjernetåger, kometer og stjernehobe.

’Blik for himlen’
Henover vinterferien kan man besøge Brorfelde Observatorium og blive klogere på observation og fotografering af himmelobjekter. Lær at tage billeder af nattehimlen med mobiltelefon eller et kamera.

I værkstedet er der aktiviteter med fokus på stjernetåger, kometer og stjernehobe. Lav din egen ministjernetåge eller dit eget stjernekort og tag det med hjem. Hør spændende fortællinger fra galaksen, deltag i rundvisning og gå på opdagelse i bakkerne.

Der er åbent for udstillingerne i værkstedet og hovedbygningen – ligesom der også er adgang til kupler på toppen af bakken.
Værkstedet, udstillingerne og kuplerne er åbne hver dag fra kl. 15.00-20.00, og fra kl. 19.00-20.00 er der stjernetime udenfor.

Her observeres nattehimlen i fællesskab, og man kan blandt andet høre om kometen Encke, som kommer tæt på Jorden i denne periode.

Fra lørdag d. 11/2 til søndag d. 26/2 er der vinterferieaktiviteter på Brorfelde Observatorium. ’Blik for himlen’ koster 80 kr. for voksne (18+ år) og 50 kr. for børn (4-17 år). Børn til og med 3 år kommer gratis ind.

Billetter kan købes i forsalg eller i døren (kiosken i Værkstedet (nr.3), så længe lager haves. For mere info se www.Brorfelde.dk eller find Brorfelde Observatorium på Facebook.