1100 gymnaster fra gymnastikforeninger i Holbæk kommune er klar, når 5.000 gymnaster går på gulvet til DGI’s forårsopvisning i Kalundborg Hallerne den 3., 4, og 5. marts 2017.

DGI Stævne 2012. Et halvt århundrede med landsdelshold blev fejret i Messecenter Herning af 4600 gymnaster. I stævnet deltog juniorhold, ynglingehold, aspiranthold, rep.hold og after rep. hold fra hele landet.
År 2012

De er både store og små, nogle har prøvet det før, mens det for andre er første gang. Fælles er glæden ved gymnastikken og begejstringen ved at vise andre, hvad sæsonen har budt på indtil nu.

– Der er ikke to opvisninger, der er ens. De mange deltagende foreninger stiller med hold inden for alle grene af gymnastikken, lige fra højtflyvende springgymnaster til rytmehold og hold, der har fået inspiration fra forskellige dansegenrer. Det bliver en farverig affære, siger Linda Bach Larsen, der er idrætskonsulent hos DGI.

Gymnastikkens højborg
Forårsopvisningerne er gymnastikkens højborg, der år efter år samler tusinder af gymnaster over hele landet. Her kan man stolt vise sine færdigheder frem, ligesom man kan blive inspireret som instruktør, gymnast og publikum.

“Stemningen til de her store opvisninger er helt specielle. Vi kan se det på gymnasterne, når de skal på gulvet. De har forberedt sig og er spændte på, hvordan det skal gå. Når de så har været på gulvet, ja så nærmest skinner de. Det er en energi, der smitter”, siger Linda Bach Larsen.

Frivillige kræfter står bag
Til opvisningen i Kalundborg er 5.000 deltagere klar og næsten lige så mange publikummer. Det kræver et køligt overblik og en masse frivillige hænder, hvis det hele skal gå op i en enhed.

“Det er i høj grad de frivilliges fortjeneste, at vi år efter år har succes med vores opvisninger. De knokler med masser af gejst, og det fortjener de anerkendelse for”, siger Linda Bach Larsen.

Hvor og hvornår
DGI Forårsopvisning i Kalundborg Hallerne den 3., 4. og 5. marts 2017. Fredag er kun for voksenhold fra kl.18.30 til 22.00, mens lørdag og søndag byder på gymnastik for alle fra kl.9.00 til 18.00. Se hele programmet her.