Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 24. oktober 2016-2. november 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-holbaek.dk

Forsøg på kvalificeret vold – Gislinge, Holbæk
Kl. 12.09 fik politiet anmeldelse om, at en mand forsøgte at stikke omkringstående med en kniv. De lykkedes de øvrige tilstedeværende at komme væk og ind i et rum, hvortil gerningsmanden knuste en rude og igen forsøgte at stikke med kniven. Politiet kom til stede og anholdt gerningsmanden, der er en 20-årig mand fra Gislinge. Ingen kom til skade ved hændelsen.</p><p>Politiets jurister vurderer, om den 20-årige skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Færdselsuheld – Landevejen, Gislinge – Holbæk
Kl. 11.00 anmeldte en 60-årig mand fra København Ø, at han under kørsel ad Landevejen mod øst blev indhentet og påkørt bagfra et par gange af en sort personbil af mærket Audi. Føreren af denne bil fortsatte videre fra stedet uden at standse og blev beskrevet som: mandag 40-45 år, mellemøstlig af udseende og med sort kort hår. Den 60-årige kom ikke til skade og havde ikke nogen anelse om, hvorfor modparten flygtede fra stedet. Politiet forsøger nu at få identificeret både bil og fører.

Hærværk – Holbæk
Kl. 16.40 kastede en 41-årig mand fra Nykøbing Sjælland en sten igennem en rude til en bil, der holdt parkeret på Ahlgade ved Klosterstræde. Personen, der kastede stenen var syg og ønskede at blive indlagt på psyk. afdeling. Politiet sigtede ham for hærværket og kørte ham til psykiatriak afdeling.

Hærværk – Holbæk
Kl. 09.27 fik politiet anmeldelse om hærværk mod 12 biler, der stod ved Lillevang bag et værksted. Ruder knust på bilerne. </p><p>Politiet hører gerne fra vidner til hærværket. Ring på 114.

Brand – Marke, Holbæk
Kl. 12.48 var der brand i en ville på Kundbyvej. Der skete stor skade på huset. Brandårsagen er formentlig en tørretumbler, idet branden tydeligvis er startet nær tumbleren. Der var ingen hjemme på stedet, og ingen personer kom til skade.

Forsøg på røveri – Tølløse, Holbæk
Kl. 13.46 forsøgte en gerningsmand at lave røveri mod Sparekassen Sjælland, Vestergade, hvor han kom ind med en kniv. Røveren blev formentlig skuffet, da han hørte, at der var tale om en pengeløs bank, hvorefter han forlod stedet igen.</p><p>Gerningsmanden beskrives som: Mand, dansk, 20-25 år, 185-190 cm høj, spinkel af bygning, lys i huden, lyst kort hår, talte dansk, sort tørklæde for underansigtet, lyse kondisko, sorte solbriller og hvide handsker, iført sort windbreaker med hvid logoskrift foran på venstre bryst og på venstre ærme, lyse bukser, medbragte gul Nettopose og en stor kniv.</p><p>Kniven fundet efterfølgende. Den undersøges nu nærmere.
Politiet efterforsker nu sagen, og vi vil meget gerne høre fra vidner, der har hørt eller set noget til sagen, eller som ud fra signalementet kan genkende gerningsmanden. Ring på 114.

Narkopåvirket bilist – Holbæk
Kl. 18.15 anholdt politiet en 33-årig mand fra Fårevejle, der kørte på Torpet i Holbæk. Manden var påvirket af narkotika, og så havde han ikke noget kørekort. Han blev sigtet for begge dele og løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Færdselsuheld – Holbæk
Kl. 06.54 skete et singleuheld på Odsherredvej ved Tuse, hvor en personbil med høj hastighed netop var kørt på motortrafikvejen mod Odsherred. Bilen kom ud i rabatten og føreren mistede herredømmet over bilen, der rullede rundt. Den 22-årige fører af bilen blev kastet ud af bilen, men kom ikke til skade. han fik udtaget en blodprøve, da der var mistanke om spirituskørsel.

Spirituskørsel – Holbæk
Kl. 00.15 anholdt politiet en 45-årig mand fra Højby, der blev truffet kørende i bil på Jernbaneplads. Manden var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.

Bedrageri – Jyderup, Holbæk
Kl. 12.10 fik politiet anmeldelse fra en 30-årig mand fra Jyderup, der via en hjemmeside Tradono havde overført 500 kr. via mobilpay. Den vare, som han havde bestilt, var aldrig dukket op. Der skule angiveligt være flere lignende sager.</p><p>Politiet får dagligt henvendelser om bedrageri på den ene eller anden måde via nettet. Vores råd er, at man ikke ukritisk sender penge, før man har vished for, at man får leveret varen. Er man i tvivl, så lad være.

Politiet til fodbold – Holbæk
Politiet var på Holbæk stadion i forbindelse med kampen mellem AGF og Holbæk. Der var en god stemning og ingen politimæssige problemer. Kampens resultat nævner vi ikke af hensyn til Holbæk.

Indbrud i villaer – Holbæk
Kl. 15.10 blev anmeldt om indbrud i en villa på Evalds Have. Indbruddet sket mellem lørdag kl. 13.00 og mandag kl. 14.50. Vindue opbrudt. Det vides ikke, hvad der er stjålet fra stedet.
Kl. 16.50 blev anmeldt om indbrud på Tjørne Alle. Indbruddet sket mellem lørdag kl. 11.00 og mandag kl. 16.50. En rude aflistet til stedet. Tilsyneladende intet stjålet.
Kl. 18.57 så en anmelder lys fra to lommelygter hos en nabo på Ewalds Have, og lige efter blev der knust noget glas. Politiet blev tilkaldt, og politiet anholdt den ene gerningsmand inde i huset, medens den anden undslap. Den anholdte er en 21-årig mand fra Dianalund.  Den 21-årige forventes fremstillet i grundlovsforhør tirsdag med krav om varetægtsfængsling. Politiet leder efter medgerningsmanden.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde
Kl. 15.17 skete et færdselsuheld på Holbækmotorvejen i østgående retning. En bil , der blev ført af 19-årig mand fra Ishøj kørte i østgående retning, hvor han i forbindelse med vognbaneskift mistede herredømmet over bilen og ramte et autoværn. Der var fem personer i bilen, og ingen af dem kom til skade. Bilen væltede om på taget ved uheldet. Kl. 1629 var alle spor igen åbne efter at vragrester m.v. var fjernet.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Slagelsevej, Jyderup – Holbæk
Kl. 16.44 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld mellem en personbil og en lastbil. Flere personer skulle være kommet til skade, hvorfor flere ambulancer samt en lægehelikopter var sendt til uheldsstedet ved Holmstrupvej. Trafikken på vejen blev spærret i begge retninger i forbindelse med redningsarbejdet, hvor bl.a. to heste i lastbilen skulle transporteres videre i en tilkaldt hestetrailer. Føreren af personbilen – en 56-årig mand fra Karise – blev i lægehelikopteren fløjet til Rigshospitalets traumecenter til undersøgelse og udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. De tre passagerer i personbilen – to kvinder og en mand – blev bragt til hhv. Slagelse og Holbæk skadestuer til undersøgelse. Føreren af lastbilen – en 61-årig mand fra Langeskov – samt en kvindelig passager slap uskadte fra uheldet, der skete, da lastbilen stødte sammenn med personbilen, hvis fører var ved at svinge til venstre ad Holmstrupvej. Begge parter var inden uheldet kørt i sydlig retning på vejen, der var ryddet for de involverede køretøjer kl. ca. 20.00, hvor trafikken igen kunne køre normalt. Politiet afventer nu analysen af den 56-åriges blodprøve, ligesom han heller ikke er afhørt til sagen. De fire i personbilen pådrog sig lettere personskade som følge af uheldet.

Klovne-anmeldelser – Holbæk / Køge
Kl. 17.58 – Ladegårdsparken, Holbæk: klovn i hvidt tøj, maling i ansigtet og orange paryk – ej fundet/identificeret.
Kl. 22.00 – Gymnasievej, Køge: person med hvidt ansigt og rødt hår forskrækkede en 27-årig kvinde fra Køge og hendes 8-årige datter – klovnen ikke fundet.
Kl. 22.16 – Køge: bil med klovne kører op på siden af andre bilister og forskrækker dem – råber efter dem – bilens nummerplade aflæst, hvorefter bilejer kunne oplyse, at bilen var lånt ud til sønnen – bilejer fra København klarer sagen i forhold til sønnen – ej videre fra politiets side.

Klovn ved vejen – Skagerakvej, Holbæk
Kl. 19.33 anmeldte en 39-årig mand fra Holbæk, at han under kørsel i sin bil ad Skagerakvej pludselig så en person med klovnemaske ud mod vejen fra et buskads ved Knudskoven. Klovnen medbragte en “kølle” og standsede dog ved kanten af vejen, men den 39-årige bremsede dog kraftigt op og standsede. Klovnen forsvandt herefter i løb i retning mod Knudskovsparken. Politiet fandt ikke klovnen efterfølgende.

Indbrud i perioden
Kirkevej, Gislinge
Mellemvang, Holbæk
Brynet, Holbæk
Nygade, Holbæk
Tåstruphøj, Holbæk
Spånnebæk, Holbæk
Ewalds Have, Holbæk (2 steder)
Tjørne Alle, Holbæk
Søbæksparken, Jyderup
Rugvænget, Mørkøv
Anemonevej, Regstrup
Ørnevej, Allerup, Store Merløse
Solvænget, Svinninge, Nørre Asmindrup
Vibevej, Ugerløse