Som de fleste holbækkere ved, udgav Kaare Dybvad bogen Udkantsmyten sidste år, hvori han netop slog til lyd for at flytte flere statslige arbejdspladser til provinsen. I dag har han siddet i Folketinget i godt et år, og har haft og har stadig enorm indflydelse på den siddende regerings plan for udflytning af statslige arbejdspladser. Kaare Dybvad er fra Holbæk, født 1984 og har gået på Vipperød Folkeskole.

Af Tina Friis Hansen
Foto: Steen Brogaard

119. Så mange arbejdspladser er der kommet til Holbæk, siden regeringen begyndte at udflytte statslige arbejdspladser. Men det er ikke nok. Kaare Dybvad arbejder for, at der kommer endnu flere statslige arbejdspladser til Holbæk.
– Det er godt, at vi allerede har fået 119 arbejdspladser til byen. Det er fortrinsvis arbejdspladser indenfor uddannelsesområdet og Ministeriet for Børn, Ligestilling og Unge. Jeg arbejder stadig for at få en andel af Skattevæsenets arbejdspladser til Holbæk, og derfor har jeg stillet spørgsmål til skatteministeren – der skal flere job til provinsen.

kaare_dybvad-fotograf_steen_brogaard
(Foto: Steen Brogaard)

Dybvad: ”Vigtigt at vi bor, uddanner os og arbejder i hele landet”
Der er i øjeblikket stor kritik af udflytningerne, men den tager Kaare Dybvad med sindsro, for han ved, at det tjener landet bedst, at det er til at få job i provinsen.
– Vi ved, at folk bosætter sig der, hvor de uddanner sig. Derfor er det vigtigt at få flere uddannelsesinstitutioner til provinsen. Den positive udvikling i Kalundborg med motorvejen på den ene side og Roskilde/København på den anden side, gør Holbæk til et godt sted at bo, siger Kaare Dybvad.
Han kommer hjem til Holbæk af og til, da hans forældre stadig bor i byen. Kaare Dybvad går med til at besvare fem nysgerrige spørgsmål.

Fem nysgerrige spørgsmål til Kaare Dybvad

Hvor spiser du gerne, når du er hjemme i Holbæk?
Jeg har spist et par gange på SuRi, som er en meget lækker restaurant. Men jeg kan også lide at komme på Vandrehjemmet – det der i dag hedder Hotel Sidesporet.

Hvor er den smukkeste plet i Holbæk?
Jeg synes, Hørbygaard er et flot område. Der er både skov og udsigt indover byen.

Hvilken kulturperle vil du gerne besøge igen?
Andelslandsbyen er et fremragende sted, hvor de er gode til at fortælle levende historier.

Hvilket råd vil du give holbækkerne?
Jeg ville ønske, at vi var mere stolte af vores eget område – ligesom bornholmerne er stolte af deres ø. Vi skal blive meget bedre til at fortælle om vores lokalområde.

Hvad er ”typisk Holbæk” for dig?
Kaare Dybvad tænker lidt, inden han svarer. Det må være Skt. Hans-festen i Holbæk. Alle går meget op i det, og det skyldes nok til dels den flotte natur ved Strandparken, men der er mange fine arrangementer rundt omkring i hele kommunen.

Billedresultat for udkantsmyten billede
Køb bogen her