Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 12.-19. oktober 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-holbaek.dk

Tricktyveri – Holbæk
Kl. 10.30 kom en mand ind i toget på Holbæk station. Toget skulle mod København. Han sagde, at det var toget til Kalundborg, hvilket gav noget uro blandt passagerne. Flere rejste for at gå ud igen. I forbindelse med dette blev der skubbet til en 84-årig mand fra Holbæk, der efterfølgende opdagede, at han havde mistet sin pung.
Manden der forvirrede passagerne beskrives som: Mand, dansk, 45-50 år, 180-185 cm høj, kraftig af bygning, brunt mellemlangt hår.

Spirituskørsel – Jyderup, Holbæk
Kl. 20.55 anholdt politiet en 42-årig mand fra Jyderup, der kørte bil på Holbækvej. Manden var påvirket, og han fik derfor udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.

Tricktyveri – Holbæk
Kl. 14.15 var en 67-årig kvinde fra Holbæk udsat for tricktyveri. Kvinden havde været i Føtex i Smedelundsgade for at handle, og da hun kom hjem til sin opgang kom tre udenlandske mænd til og spurgte hende på engelsk om de kunne hjælpe. hende, idet der var ketchup på hendes tøj. I forvirringen lykkedes det de tre at stjæle kvindens pung. Alle trevar tilsyneladende østeuropæere omkring 20-25 år. Der var hævet i alt 15000 kr. på forurettedes dankort. Det må formodes, at pinkode er afluret i Føtex. Det er vigtigt, at man dækker for sin indtastning af pinkode, når man er ude at handle. Dermed undgår man at komme i en situation som ovennævnte.

Brande – Holbæk
Kl. 23.46 fik politiet den første anmeldelse om brand i Borgergården, Ahlgade 61, hvor der var sat ild til noget papir. Dernæst fik politiet løbende i alt fem anmeldelser om påsatte brand i Smedelundsgade 7 kl. 00.37 og 12 E kl. 02.50 samt Markedspladsen 5 kl. 02.54 og Slotshaven.
I alle tilfælde er det containere, der er sat ild i. Ved Smedelundsgade 12E brændte containere og en carport og en bil blev beskadiget. På Markedspladsen brændte containere og en knallert.
En person blev set ved Slotshaven kl. 0015. Han beskrives som:Mand, 17-22 år, 170-180 cm høj, spinkel til slank af bygning, mørk i huden, kort sort hår, der var klippet kort i siderne og længere i toppen, iført cowboybukser, mørk jakke med hvide skuldre og to vandrette brede striber i farverne grøn og blå. Ingen personer kom til skade ved brandene.
Politiet var massivt til stede i Holbæk i forbindelse med brandene, men det lykkedes desværre ikke politiet at finde frem til gerningsmanden. Politiet vil meget gerne høre fra vidner, der har hørt eller set noget i forbindelse med brandene eller som ud fra signalementet kan komme med et bud på, hvem gerningsmanden kan være. Ring til os på 114.

Færdselsuheld – Regstrup, Holbæk
Kl. 14.20 forsøgte en personbil, der blev ført af en 18-årig mand fra Slagelse, at køre fra politiet på Skovvejen i vestgående retning. En patruljevogn kørte ad Skovvejen mod vest efter den 18-åriges bil, der blev ført usikkert. En civilpatruljevogn lå foran personbilen på Skovvejen, og den 18-årige påkørte patruljebil, der skred ud. Den 18-årige mistede herredømmet over sin bil og rullede rundt i midterrabatten, hvor bilen standsede. I bilen var udover den 18-årige en 20-årig kvinde fra Slagelse og en 17-årig pige fra Holbæk. Den civile patruljebil blev ført af en 55-årige politiassistent fra Midt- og Vestsjællands Politi. Den 18-årige og passagerne blev henholdsvis kørt og fløjet til Rigshospitalet.Ingen af dem skulle være kommet alvorligt til skade. Politiassistenten blev kørt til Holbæk Sygehus, hvor det blev konstateret, at han har brækket et kraveben.
Den 18-årige fik udtaget en blodprøve, da der er mistanke om spirituskørsel. Kl. 16.46 var Skovvejen igen åben for al trafik. Den Uafhængige Politiklagemyndighed underrettet om uheldet, da politiet var involveret i uheldet. Politiet har ikke flere oplysninger om sagen i øjeblikket.

Ond klovn – Holbæk
Kl. 19.05 gik en 20-årig mand fra Holbæk ad Vandtårnsstien, da en mand med en uhyggelige klovnemaske hoppede ud foran anmelderen. Manden beskrives som ca. 180 cm. høj, iført blå Peak Performance jakke, cowboybukser og kondisko. Han havde en kniv i hånden, som anmelderen senere fandt ud af var af plastic. Den 20-årige blev så forskrækket over mødet med ovennævnte, at han slog “klovnen” med et knytnæveslag i ansigtet, så pgl. faldt om. Anmelderen løb fra stedet og kontaktede dernæst politiet.

Brugstyveri af bil – Holbæk
Kl. 02.04 anholdt politiet en 19-årig mand fra Haslev, der blev truffet kørende i en bil på Absalonsvej. Bilen var stjålet tidligere på aftenen. Den 19-årige havde ikke noget kørekort. Han blev sigtet for brugstyveri af bilen og kørsel uden førerret. Han blev løsladt senere på natten.

Brugstyveri af cykel – Holbæk
Kl. 06.20 søndag morgen sigtede politiet en 23-årig mand fra Tølløse for brugstyveri af en cykel. Den pågældende blev truffet ved Holbæk Station af politiet. Han kan nu se frem til at få en bøde for brugstyveriet.

Spirituskørsel – Holbæk
Kl. 17.30 standsede politiet en bil på Brogade idet politiets automatiske nummerplade genkendelse havde givet udslag på en bil, hvor føreren tidligere er frakendt retten til at føre bil m.v. Politiet kontaktede føreren, en 48-årig mand fra Holbæk, der var spirituspåvirket. Han blev sigtet for spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden. Da det ikke var første gang, at han kørte bil i frakendelsestiden, blev bilen beslaglagt. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Ond klovn – Holbæk og Svinninge
Kl. 22.13 anmeldte en 22-årig mand, at han blev jagtet af en klovn med en økse på Ahlgade. Det lykkedes ikke at finde frem til pågældende. Kl. 23.54 så en anmelder en “klovn” gå forbi på Parkvej i Svinninge. Det lykkedes ikke politiet at finde frem til pågældende.

Brand – Tølløse, Holbæk
Kl. 04.38 blev anmeldt om brand på Sejergårdsskolen, Sejergårdsvej, hvor der var ild i en skraldespand ved et indgangsparti. Det lykkedes at begrænse ilden til udhænget ved indgangspartiet. Branden formodes opstået i en papirkurv. Der var ingen personer, der kom til skade. En person har senere henvendt sig til politiet og fortalt, man har smidt en engangsgrill i affaldsspanden. Man troede, at den var slukket for gløder, men dette har åbenbart ikke været tilfældet.

Politiøvelse – Holbæk
Politiet afholdt øvelse på blandt andet Holbæk Fjord torsdag formiddag, hvor Orøfærgen indgik som element. Til brug for øvelsen var rekvireret en helikopter, der indgik med lægeteam m.v. Det er vigtigt, at politiet er trænet til mange forskellige situationer, uanset om det er til lands, til vands eller i luften. De nærmere omstændigheder omkring øvelsen ønsker politiet ikke at oplyse om.

Målrettet færdselsindsats – Holbæk og Odsherred
Onsdag mellem kl. 09.00 og kl. 15.00 foretog politiet kontroller af biler m.v. i Holbæk og Odsherred, hvor flere forskellige politiafdelinger hjalp til. Det blev til 8 sager med manglende brug af sele, 9 talte i håndholdt mobiltelefon, 2 stjålne nummerplader fundet, To sigtet for narkokørsel og tre for spirituskørsel, en sigtet for ikke at have medbragt kørekort, en kørsel uden førerret, en kørsel i frakendelsestiden, 19 fik et klip i kørekortet for kørsel med høj hastighed i bymæssig bebyggelse, to betingede frakendelser og endelig blev et køretøj konfiskeret. Enkelte af sagerne er nævnt nedenfor, men de er indeholdt i ovennævnte opgørelse.
Kontrollen viser, at der er god grund til at gennemføre lignende kontroller, når mængden af sager er så omfattende. Vi lover, at det ikke er sidste gang, at vi laver en lignende aktion.

Tricktyveri – Holbæk
Kl. 13.43 blev anmeldt om tricktyveri, der umiddelbart før anmeldelsen var sket i Piratstræde, hvor en mand, 30-40 årig, dansk af udseende, 185 cm høj, almindelig af bygning, brunligt hår, idet blå eller mørkegråt jakkesæt, kom ind til den 91-årige kvindelige forurettede, idet han havde sagt, at han skulle undersøge vinduerne efter indbrud. Efterfølgende opdagede forurettede, at der var stjålet kontanter fra et skab. Politiet hører meget gerne fra vidner, der ud fra signalementet kan give oplysninger om gerningsmanden. Ring på 114.

Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk – sag fra Kalundborg
Kl. 14.00 blev en 15-årig dreng fra Kalundborg fremstillet i grundlovsforhør, hvor han sigtes for vidnetrusler, der fandt sted lørdag aften på jernbanestationen i Kalundborg. En 27-årig mand blev overfaldt med slag og skubbet omkuld af bl.a. den 15-årige. Årsagen skulle angiveligt være, at den 27-årige skulle vidne i en voldssag om nogle dage. Den 15-årige dreng blev fængslet til den 081116. Sagen efterforskes fortsat af politiet, og derfor har vi ikke flere oplysninger om sagen i øjeblikket.

Mistænkeligt forhold – Mørkøv, Holbæk
Kl. 19.42 blev anmeldt om et mistænkeligt forhold på Østerled, hvor en nabo havde overrasket en person, der var inde ved et hus, hvor naboerne vidste, at familien var væk. En mand, der var høj og slank og som var iført sort tøj og en kasket stak af fra stedet i en hvid Citroen. Politiet fik ikke fat i manden eller bilen. Et godt eksempel på nabohjælp!

Indbrud i perioden
Kløverstien, Holbæk
Heibergs Have, Holbæk
Lundemarksvej, Holbæk
Slotshaven, Holbæk
Skelbækvej, Holbæk
Holbækvej, Jyderup
Søbæksparken, Jyderup
Provstevænget, Jyderup (2)
Kløvermarksvej, Jyderup
Sognegårdsvej, Kundby
Bygvænget, Svinninge
Dalvænget, Tølløse
Tølløsevej, Ugerløse
Tjørneholm, Ugerløse
Løvsangervej, Ugerløse