Et flertal bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har stemt for et ændrings- og underændringsforslag til det oprindelige budgetforslag. 

Holbæk Kommune har nu et budget for 2017 til 2020. På gårsdagens byrådsmøde stemte Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance for deres ændrings- og underændringsforslag. Tilsammen er det den gældende budgetaftale.

Partierne har kort fortalt aftalt at holde skatten i ro samtidig med, at de skrotter en del af de først foreslåede spareforslag – særligt i forhold til de ældre borgere samt børn og unge.

”Vi har lavet en aftale, der løser de økonomiske udfordringer, men samtidig har vi så vidt muligt forsøgt at skåne den borgernære service, og vi har prioriteret et løft af småbørnsområdet. Herudover er der afsat midler til udvalgte områder for at sikre udvikling og vækst i kommunen”, siger Søren Kjærsgaard, der er borgmester i Holbæk Kommune.

Holbæk Kommune

Konkret har de tre partier blandt andet afvist at fjerne aktivitetsmedarbejdere fra plejecentrene, sådan som det ellers var foreslået i det første forslag til et budget. De reducerer heller ikke i lønnen til vikarerne på ældreområdet, og forslaget om at reducere antallet af pædagoger i undervisningen på skolerne bliver heller ikke til noget.

Herudover har partierne prioriteret 4,5 millioner kroner til at nedbringe tiderne på byggesagsbehandlingen. Der er også fundet midler til vandkulturhuset på havnen i Holbæk samt 7,2 millioner til trafiksikkerhed i kommunen blandt andet i Gislinge og Kundby.

Partierne bag aftalen fastholder skatten på sit nuværende niveau. Aftalen forudsætter en slankning af administrationen og ledelseslagene i kommunen.

Læs mere her eller se debatten på Byråds-TV