Brorfelde Observatorium sætter hak ved første etape, og dørene kan snart åbnes til nye rammer for naturvidenskabelige oplevelser. Første etape indebærer bl.a. vigtige grundsten som etablering af wifi, et stort jordvarmeanlæg, etablering af Astronomiens Hus og Administrationens hus og derudover en gennemgribende renovering af Hovedbygningen.

Foto: Martin Lladó
Foto: Martin Lladó

Det markeres med en fejring af det årti, hvor observatoriet blev til. Oplev oprindelige farver, tidstypisk indretning og værelser, der fortæller hver deres historie. Hvordan fik Wikke og Rasmussen ideen til julekalenderen? Hvorfor var Aase så vigtig? Og hvordan havde, kikkertbyggeren, Knud Seifert en finger med i månelandingen?

Hovedbygningen rummer også et nyt auditorium med plads til 75 mennesker, en kiosk, spisesal og overnatningsmuligheder for lejrskoler.

”Vi er glade for nu at kunne vise jer et færdigt resultat. Der er lagt mange kræfter i renovering og etablering af den første etape, og vi er godt på vej mod vores mål om at skabe et naturvidenskabeligt opdagelsescenter med nysgerrigheden i fokus,” siger leder af Brorfelde Observatorium, Julie K.L. Bouchet.