Der skabes igen nye arbejdspladser i Holbæk Kommunes erhvervsliv. Efter en nedgang i 2014, bød 2015 på nye job i Holbæks Erhvervsliv, og ser man på perioden 2010 til 2015 ligger kommunen over regionsgennemsnittet. Det er særligt industrien og branchen erhvervsservice, der præsterer et plus på jobbundlinjen det seneste år. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

En positiv udvikling i erhvervslivet er med til at skabe positiv udvikling i kommunen. I Holbæk Kommune går det både frem med antallet af nye borgere, og erhvervslivet har det seneste år også ansat flere folk. Beskæftigelsen i det lokale erhvervsliv har generelt holdt sig over regionsgennemsnit siden 2010 og derudover er flere virksomheder over de seneste år begyndt at eksportere.

– Erhvervsområdet har høj prioritet for os i Holbæk Kommune, og vi er glade for at se en positiv udvikling. Flere og flere flytter til vores kommune, og der er det vigtigt, at arbejdspladserne også følger med. Så det er godt at se, at vi har fået nye job i kommunen det seneste år, og at vi ligger over gennemsnittet i regionen, udtaler borgmester i Holbæk Kommune Søren Kjærsgaard.

I alt blev der i 2015 skabt, hvad der helt præcist svarer til 87 nye private fuldtidsstillinger i kommunen. De nye job er særligt skabt af industrien og branchen erhvervsservice, som indeholder de virksomheder, som supporter andre virksomheder lige fra revisoren til rengøringsfirmaet. Særligt industrien er et område, hvor der er tabt mange job, og hvor en stigning i antallet af job ikke ses så ofte.

– Industrien indeholder mange job og meget eksport. Det er en af de brancher, som er igennem en transformation i de her år, hvor mange job automatiseres. Men automatisering er ikke det samme, som at der ikke er job, og det kan vi se her i Holbæk, hvor vores dygtige industrivirksomheder faktisk har ansat folk, udtaler Søren Kjærsgaard.

Tallene stammer fra undersøgelsen VækstVilkår 2016, som sætter spot på Region Sjællands kommuners erhvervsliv.
Et af de vigtige områder, der ifølge VækstVilkår driver væksten er eksporten. Danmark er et meget lille hjemmemarked, så skal der for alvor skabes job, er det vigtigt at komme ud over landets grænser. Her viser tallene en positiv udvikling på antallet af eksportvirksomheder. 50 flere eksportører er det blevet til over de seneste to opgjorte år. I alt har 312 eksporterende virksomheder hovedsæde i Holbæk Kommune, og der eksporteredes i 2014, som er senest opgjorte år, for i alt 3,8 milliarder. Det beløb har med få udsving været relativt stabilt de senere år.

– Det er rigtig godt at se, at flere har taget fat på eksport her i Holbæk Kommune, for det er rigtig vigtigt område, hvis man vil vokse. Vi har generelt et stærkt erhvervsliv i Holbæk Kommune med mange dygtige virksomhedsledere og udviklingen ser positiv ud på flere områder, slutter borgmesteren.

VækstVilkår 2016 er udarbejdet af Center for VækstAnalyse af Vækstforum Sjælland.

jobs holbaek

jobs holbaek2