Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 18-25. maj 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-holbaek.dk

Skyderier i Gislinge, Kundby, Svinninge

Kl. 1816 blev politiet gjort opmærksom på, at der var jægere ude at regulere rågebestanden i ovennævnte byer, hvilket i sagens natur medførte en del skyderi, der dog kun var farligt for råger. Jægerne kontakter politiet, inden man starter sin jagt på råger, så politiet er klar over, hvem og hvad der skydes efter.

Forsøg på bedrageri 

KL. 1330 mandag blev en 35-årig kvinde ringet op af en engelsktalende mand, der hævede, at nogen forsøgte at hacke hendes pc. Anmelderen gav manden adgang til sin pc og talte med ham i halvanden time, da han ønskede at få hendes kontooplysninger, afsluttede hun samtalen.

Politiet har mange gange advaret mod den type opkald. Microsoft eller andre kontakter ikke af egen drift kunder omkring deres computer som beskrevet ovenfor. Det er et forsøg på at lave bedrageri, og politiet skal anbefale, at man straks afslutter samtalen, og at man under ingen omstændigheder oplyser personlige oplysninger om konti i bank, cpr.nr. eller andet.

Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk – sag fra Ubby

Kl. 1300 blev en 43-årig mand fra Korsør og en 16-årig dreng fra Grevinge fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for indbrudstyveri, hvor de gik ind hos ældre mennesker bl.a. i Ubby for at begå tyveri. Begge blev fængslet til 140616. Den 16-årige blev fængslet i surrogat og skal anbringes på en lukket institution for unge.

Færdselsuheld/spirituskørsel 

Kl. 2233 anholdt politiet en 53-årig kvinde fra Holbæk, der i sin bil påkørte et helleanlæg på Kalundborgvej, så bilen kom til at sidde fast. Kvinden var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Ulykke på skole – Skamstrupvej, Mørkøv 

Kl. 0835 fik politiet anmeldelse omen ulykke på en skole, hvor en dreng i en fysiktime i forbindelse med åbning af en dåse med stoffet bariumperoxid utilsigtet fik dette i hovedet og på den øverste af kroppen. Han fik derved ætsninger/forbrændinger og blev i en tilkaldt lægehelikopter fløjet til Rigshospitalet til behandling. Efterfølgende blev tre lærere og 4 elever kørt til undersøgelse og observation på skadestuen i Holbæk efter “indånding” af dampe fra stoffet. Arbejdstilsynet og politiet undersøgte stedet for at få klarlagt hændelsesforløbet. Politiet mangler at få afhørt den tilskadekomne dreng, der er uden for livsfare og efter omstændighederne har det godt. Arbejdstilsynet fremsender erklæring til politiet, som herefter tager stilling til, om nogen skal sigtes for noget i anledning af ulykken. Se i øvrigt udsendt pressemeddelelse fredag formiddag.

 

Spirituskørsel – Isefjordsvej

Kl. 0431 anholdt og sigtede politiet en 39-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Brand – Svinninge

Kl. 1007 blev anmeldt om brandstiftelse i forsamlingshuset, Hovedgaden. En rude knust til stedet mellem kl. 0245 og kl. 1007 en flaske med brandbar væske er smidt ind af ruden og det har givet et mindre forkullet område og sodskade i huset.

Politiet vil meget gerne høre fra vidner, der har oplysninger til sagen. Ring på 114.

Spirituskørsel – Regstrup

KL. 1551 standsede politiet en 48-årig mand fra Regstrup, der kørte på motorcykel på Gl. Skovvej. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve og dernæst løsladt.

Narkopåvirket bilist 

Kl. 1930 anholdt politiet en 42-årig mand fra Holbæk, der sigtes for kørsel i narkopåvirket tilstand i sin bil. han blev standset på Roskildevej af politiet. Efter udtagelse af blodprøve blev han løsladt igen.

Brand – Store-Merløse

Kl. 2140 blev anmeldt om brand i en tidligere spejderhytte på Holbækvej. Flere ruder er knust og der er lavet graffiti på stedet. Politiet mener, at branden er påsat. Stedet undersøges nærmere af teknikere mandag.

Politiet vil meget gerne høre fra vidner eller andre, der har oplysninger om branden. Ring på 114.

Anholdelse – Indbrud i villa – Asmindrupvej, Ejlstrup, Vipperød 

Kl. 1049 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom anmelder, der havde bemærket to fremmede mænd luske rundt hos naboen. I naboens indkørsel holdt i øvrigt også en fremmed bil, som de to mænd senere læssede effekter ind i. Anmelderen havde noteret sig bilens nummerplade, inden bilen kort efter kørte fra stedet med de to mænd i. Politiet ledte forgæves efter bilen i området og ved bilejerens bopæl. På den adresse, hvor bilen havde holdt, kunne politiet konstatere et indbrud, idet en terrassedør var blevet brudt op, og huset så gennemrodet ud. Under arbejdet på stedet fandt politiet endnu en villa, hvor et vindue var blevet brudt op, ligesom huset også så gennemrodet ud. Fra stedet var stjålet en støvsuger, computere, mobiltelefon, ure og parfume.

I løbet af eftermiddagen fik politiet en henvendelse fra en kvinde, der kl. ca. 1105 havde været impliceret i et færdselsuheld på Munkholmvej, Holbæk, hvor hendes bil var blevet påkørt af en personbil. Modpartens nummerplade var identisk med den bil, som politiet ledte efter, og som stadig holdt på Munkholmvej. Borgeren kunne oplyse, at to mænd efter uheldet havde båret diverse effekter over i en tilkaldt taxa, som kørte væk fra stedet. Politiet fandt efterfølgende frem til en adresse i Holbæk, hvor politiet traf en 25-årig mand fra Holbæk. Han blev anholdt som mistænkt for at være den ene af de to indbrudstyve, og på hans bopæl fandt politiet tyvekoster fra de to indbrud i Vipperød samt yderligere effekter, som formodes at stamme fra indbrud andre steder. Den anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med henblik på varetægtsfængsling, medens politiet fortsat leder efter hans medsammensvorne til indbruddene i Vipperød. Politiet har en formodning om identiteten på medgerningsmanden, som nu eftersøges.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Kvanløse 

Kl. 1712 ville en 19-årig mand fra Mørkøv i en varebil køre højre rundt om en venstresvingende bilist. Han ramte imidlertid en parkeret bil, der som følge af påkørslen blev skubbet fremad og ind i en husmur. Ingen kom til skade ved uheldet, hvor der kun skete materiel skade på de involverede køretøjer samt husmuren.

Spirituskørsel – Amtmandsvej

Kl. 1801 anholdt og sigtede politiet en 67-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil, efter at en anmelder havde undret sig over den 67-åriges besvær med at lave en parallelparkering. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Målrettet færdselsindsats – Holbæk og Odsherred

Færdselsafdelingen lavede i samarbejde med færdselsfolk fra Sydsjælland og Lolland-Falsters politi samt medarbejdere fra Skat og to læger en stor målrettet indsats i Holbæk og Odsherred kommuner, hvor der bl.a. var fokus på spirituskørsel.

Der deltog i alt 70 politifolk, 8 medarbejdere fra Skat og to læger i aktionen.

I alt blev 1292 køretøjer kontrolleret, og det gav følgende resultater:

15 sager om spirituskørsel i bil

6 narkopåvirkede bilister

5 var frakendt retten til at føre bil

14 havde ikke erhvervet kørekort

41 kørte uden sikkehedssele

50 anvendte mobiltelefon under kørslen

109 andre overtrædelser af færdselsloven

Derudover målte to ATK-biler – automatisk trafik kontrol – i alt 1510 biler, og det førte til 32 hastighedsovertrædelser.

Skat fik5 sager vedr. afgift og derudover skrev de 15 bøder ud.

Det var en stor aktion, men politiet er overrasket over, at der bl.a. blev anholdt 15 spirituspåvirkede bilister og 6 narkopåvirkede bilister på en ganske almindelig onsdag eftermiddag og aften. De store målrettede aktioner fortsætter i tæt samarbejde politikredsene og Skat imellem.

“Guldsælger”

En 47-årig kvinde fra Hvalsø blev på Holbækvej standset af en udlænding, der ville sælge hende guld, hvilket kvinden klogelig afslog. Hun ringede i stedet til politiet, der desværre ikke fik fat i pgl.

Indbrud i perioden
Rørvangsvej, Holbæk
Holbækvej, Mørkøv
Barsebæk, Holbæk
Holbækvej, Undløse
Kalundborgvej, Holbæk
Absalonsvej, Holbæk
Holbækvej, Hvalsø
Vibevej, Holbæk
Bødkervej, Holbæk
Mellemvang, Holbæk
Lundemarksvej, Holbæk
Kløvermarksvej, Jyderup
Slagelsevej, Jyderup
Søbæksparken, Jyderup (2 steder)
Vandværksbakken, Jyderup
Ringstedvej, Mørkøv
Holløsevej, Nr. Jernløse, Regstrup
Tølløsevej, Hvalsø (2 gange)
Maglemosevej, Tølløse
Syvendeskovvej, Undløse
Asmindrupvej, Ejlstrup, Vipperød (2 steder)