Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2-11. maj 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-holbaek.dk

Vold 

Kl. 1520 var der uorden i Bysøparken, hvor en 39-årig mand fra Vanløse fik et knivstik i sin venstre arm, ligesom han blev slået i baghovedet af en ung dreng af anden etnisk oprindelse end dansk.

Drengen kørte fra stedet på en scooter. En 13-årig dreng blev efterfølgende udpeget som passager på scooteren, og han blev afhørt af politiet. Politiet efterforsker nu sagen nærmere.

Grundet den seneste tids uro i Holbæk har politiet særdeles meget fokus på, hvad der sket i bymidten, og dette arbejde sker i tæt samarbejde med kommunens SSP folk.

Politiet opfordrer til, at borgere kontakter os, hvis de ser uro eller optræk til uro, så vi kan få stoppet den uhensigtsmæssige adfærd så hurtigt som muligt. Ring til os på 114. I tilfælde af slagsmål eller lignende så ring 112.

Uro 

Kl. 0159 blev anmeldt om optræk til slagsmål på Nygade, hvor en mand optrådte beruset og provokerende. Den 18-årige mand fra Hørve blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og fik en bøde for sin optræden.

Butikstyveri – Regstrup

Kl. 1549 blev en 63-årig kvinde fra Holbæk sigtet for butikstyveri fra Dagli’Brugsen, hvor hun havde stjålet diverse dagligvarer m.v. Hun var kørende til stedet i bil, selv om hun er frakendt førerretten. Derfor blev hun også sigtet for sin kørsel. Hun blev løsladt efter afhøring.

Mistænkeligt forhold 

Kl. 0041 kørte politiet til Holbæk station, hvor fire unge mænd skulle være i færd med at stjæle cykler. Politiet fandt dog hurtigt ud af, at der ikke var tale om tyveri, idet cyklerne var mændenes egne….

Tyveri fra lejlighed – Tølløse

Kl. 0222 var politiet i Tølløse, hvor der var indgået anmeldelse om tyveri fra en lejlighed. Forurettede løb efter gerningsmanden, og da en hundepatrulje var fremme kl. 0234 blev en 39-årig mand med ukendt adresse anholdt. Gerningsmanden er udlænding og han sidder fortsat anholdt, idet udlændingeafdelingen skal undersøge nærmere om mandens ophold i Danmark.

Spirituskørsel – Vipperød

Kl. 0310 anholdt politiet en 19-årig mand fra Vipperød, der kørte i bil på Blommehaven. Han var påvirket og fik udtaget en blodprøve og efterfølgende løsladt.

Spirituskørsel 

Kl. 1115 blev en 34-årig mand fra Snertinge anholdt på Havnevej, hvor han kørte i bil. Manden var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve. Kørekort havde han ikke, idet det tidligere var frakendt ham.

Uro 

Kl. 2119 blev politiet sendt til Kalundborgvej, hvor en 12-14 personer sloges ved Enighedsvej. Der var en ophidset stemning og flere af de tilstedeværende optrådte aggressivt og provokerende. Politiet var talstærkt på stedet, og alle de tilstedeværende blev registrerede.

En 17-årig dreng fra Holbæk blev anholdt, da han slog en politimand i ansigtet. Den 17-årige sidder fortsat anholdt, og politiets jurister vil onsdag formiddag vurdere, om han skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Politiet tilbageholdt kortvarigt i alt 11 personer, der blev visiteret og registreret.Der blev fundet fire knive, 20,4 gram hash og en joint. Politiet formoder, at de fundne genstande er smidt af de involverede parter i forbindelse med politiets ankomst til stedet. Effekterne fundet ved brug af politihunde.

Bedrageri 

Politiet modtog kl. 1350 anmeldelse om bedrageri for ca. 200.000 kr., idet en 61-årig mand fra Holbæk via internettet havde haft kontakt med en person, der udgav sig som værende en tyrkisk kvinde, der havde arvet 20 millioner engelske pund. “Kvinden” havde bedt manden om at overføre diverse penge m.v., så hun kunne få arven udbetalt. Det førte til, at han havde mistet de mange penge.

Politiet har tidligere advaret imod, at man indgår aftaler om overførsel af penge m.v. fra personer, som man ikke kender, også selv om det lyder tillokkende med en stor pengegevinst i sigte.

Der er tale om bedrageri, hvor man bliver fuppet til at udbetale penge, som man absolut ikke ser igen.

Sagerne er samtidig vanskelige at efterforske for politiet, da bedragerne typisk sidder langt fra Danmark og forsøger at snyde folk. Desværre lykkes bedragerierne i nogle tilfælde, som beskrevet ovenfor.

Vold 

Kl. 2013 blev anmeldt om vold, der fandt sted umiddelbart før anmeldelsen, hvor 39-årig mand blev slået i maven af en mand. Politiet efterforsker nu sagen og har ikke flere oplysninger om hændelsen i øjeblikket.

Spirituskørsel – Hovedgaden, Undløse, Tølløse

Kl. 1645 anholdt og sigtede politiet en 70-årig mand fra Tølløse for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Spirituskørsel 

Kl. 0200 anholdt politiet en 62-årig kvinde fra Tølløse, der på Roskildevej i Holbæk holdt midt på vejen. Kvinden var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Indbrud i perioden
Ringstedvej, Igelsø, Holbæk
Stenhusvej, Holbæk
Blegstræde, Holbæk
Kløvervej, Tølløse
Østergårdsvej, Undløse, Tølløse
Roskildevej, Vipperød