Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2016-02-23 til 2016-03-02.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-holbaek.dk

Røg men ingen brand 

KL. 1200 fik politiet anmeldelse om, at en alarm var i gang på Ejler Urnesvej, hvor der muligt var brand. Det viste sig, at et ældre ægtepar havde stegt rødspætter, og det havde ført til, at røgalarmen, som de heldigvis har, var gået gang. De kunne ikke nå den, men det kunne politimanden, der kom frem til stedet. Ægteparret kunne efterfølgende spise deres nystegte rødspætter i fred og ro.

Bedrageri 

Kl. 1204 blev anmeldt om en mand og en kvinde, der gik rundt på Ahlgade i Holbæk og forsøgte at få penge fra forbipasserende til fordel for døve.

De to personer blev anholdt af politiet efter hurtig reaktion fra borgere, der bemærkede dem på gaden.

De to personer, der begge er rumænere, blev sigtet for bedrageri. De blev løsladt efter afhøring, og er nu registeret i vores registre. De fik en bøde, der blev betalt inden løsladelsen. Begge har bopæl i Tyskland.

Mistænkeligt forhold – Jyderup

Kl. 1402 forsøgte en udenlandsk kvinde at få en anmelder til at give penge til en indsamling for døve. Det lykkedes ikke kvinden at få manden til at give penge til formålet, der formentlig handler mere om bedrageri.

Kvinden kørte væk fra stedet i en bil, der blev ført af en mand. Bilen var en fransk indreg. Opel.

Spirituskørsel 

Kl. 0045 anholdt politiet en 25-årig kvinde fra Slagelse, der blev standset på Ringstedvej. Kvinden var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Narkopåvirket bilist 

Kl. 1801 blev en 22.-årig mand fra Glumsø standset på Ringstedvej. Manden var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve , før han igen blev løsladt.

Spirituskørsel 

KL. 1405 blev en 49-årig kvinde fra Kirke-Hyllinge standset på Ringstedvej, hvor hun kørte usikkert. Kvinden fik udtaget en blodprøve og i øvrigt sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Hun blev løsladt efterfølgende.

Brændende barnevogn – Ladegårdsparken Øst

Kl. 1837 rykkede brandvæsenet og politiet ud til ildebrand i en barnevogn, der var placeret i selve opgangen til en beboelsesejendom. Politiet afspærrede opgangen, så ingen kunne komme ind, ligesom beboere, der var hjemme, blev anmodet om at forblive inden døre. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, der kun forrettede skade på selve barnevognen og en lampe i opgangen, der også blev sodtilsværtet. Ingen kom til skade ved branden, og politiet undersøger nu årsagen til branden nærmere, idet der ikke umiddelbart var nogen naturlig forklaring på brandens opståen.

Forsøg på bedrageri – Svinninge

Politiet fik mandag kl. 0909 anmeldelse fra Seas-Nve, Svinninge, der havde erfaret, at flere kunder havde modtaget en SMS, hvor det fremgik, at det var elselskabet, der var afsender. Det var imidlertid ikke tilfældet. Det kontonummer, der var angivet, tilhørte ikke elselskabet. Politiet efterforsker nu sagen.

Politiet skal advare imod at sende penge ind på nævnte konto. Elselskabet udsender ikke SMS med “regninger”, og derfor skal man ikke betale noget, hvis man modtager en sådan. Er man i tvivl, så bør man kontakte sit elselskab.

Spirituskørsel – Jyderup

Politiet fik en anmeldelse om en bil, der blev ført usikkert på Slagelsevej. Politiet fik kontakt til bilen, og kl. 1944 anholdt politiet føreren af bilen, en 55-årig mand fra Hørve, der sigtes for spirituskørsel. Han fik udtaget en blodprøve og løsladt efterfølgende.

Indbrud i øvrigt – Orø

Kl. 2022 blev anmeldt om indbrud på Stengårdsvej, hvor der var brudt et vindue op. Fra stedet stjålet 4392 stk. RedBull produkter og fire kølemontre. Tyveriet sket mellem lørdag og mandag morgen.

Indbrud i perioden
Tækkemandsvej, Holbæk
Thorskær, Tjebberup, Holbæk (2 steder)
Skyttens Vej, Holbæk
Holbækvej, Undløse, Tølløse
Stengårdsvej, Orø, Holbæk
Bøgebjergvej, Jyderup, Vig St.
Virkelyst, Nørre Jernløse, Regstrup (3 steder)