Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2015-12-14 til 2015-12-18.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Spirituskørsel – Nyby, Holbæk
2015-12-17 – Kl. 1705 kørte en 46-årig mand fra Tølløse ad Nybyvej, hvor han blev standset af politiet. Manden var påvirket og fik derfor taget blodprøve. Han blev løsladt efterfølgende.

Forsøg på tricktyveri – Jernbanevej, Holbæk
2015-12-16 – Kl. 0934 fik politiet en anmeldelse fra supermarkedet Netto om et forsøg på tricktyveri forøvet mandag d. 141215 kl. ca. 1125. En kvinde havde henvendt sig ved kassen for at veksle en 1000 kr.-seddel, hvilket kasseekspedienten afslog. Ekspedienten havde genkendt kvinden, som den kvinde, der for ca. 1 måned siden lavede samme tricktyveri med et udbytte på 500 kr. Kvinden tog sin pengeseddel og forlod forretningen med uforrettet sag.
Politiet skal opfordre butiksindehavere og andre forretningsdrivende til at være ekstra opmærksomme ved sådanne anmodninger om veksling af store pengesedler eller ved køb af småting og betaling med store pengesedler. Tricktyve forsøger ofte at skabe forvirring, så der uberettiget kan tilegnes et beløb. Ofte opdager ekspedienten svindelnummeret først ved en kasseafstemning senere på dagen.

Humanitær eftersøgning – Smedelundsgade, Holbæk
2015-12-16 – Kl. 0110 fik politiet en henvendelse fra sygehuset i Holbæk om, at en 82-årige lokal kvinde, der afventede hjemtransport, var forsvundet fra sygehuset. Personalet vurderede, at hun ikke var i stand til at tage vare på sig selv. Politiet blev anmodet om at lede efter hende. Flere patruljer gik i gang med eftersøgningen af den 82-årige. Kl. ca. 0125 blev kvinden fundet i god behold på Platanvej, hvor politiet kørte hende hjem. Hjemmeplejen sørgede for den videre omsorg af hende.

Færdselsuheld – Roskildevej, Vipperød – Holbæk
2015-12-15 – Kl. 1133 rykkede politiet ud til et færdselsuheld med tre parter involveret. Det viste sig, at en 43-årig kvinde fra Kirke-Hyllinge i sin personbil kørte ud på Roskildevej, hvor hun påkørte en personbil ført af en 74-årig mand fra Veksø Sj. Den sidstnævntes bil blev som følge af påkørslen skubbet over i en tredje personbil, hvori en 71-årig mand fra Jægerspris holdt stille på den modsatte side af vejen. Ingen af de tre parter kom til skade ved uheldet, men der skete store materielle skader på de involverede køretøjer. Den 43-årige kvinde kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres for overtrædelse af færdselslovens bestemmelser om vigepligt.

Løse heste tæt på jernbanen – Bagmarken, Store-Merløse – Holbæk
2015-12-15 – Kl. 1214 fik politiet en henvendelse om løse heste tæt på jernbanen. Politiet underrettede jernbaneselskabet om forholdet. En patrulje forsøgte i ca. 1½ time at holde tre heste væk fra jernbanen og få dem tilbage til folden på Egholmvej, Store-Merløse. Ejeren var blevet underrettet om hestenes udflugt  og fik dem forsvarligt lukket inde i folden. Ingen af hestene kom til skade, og ingen blev sigtet for noget i sagen.

Mistænkeligt forhold – Holbækvej, Store-Merløse – Holbæk
2015-12-15 – Kl. 1545 fik politiet en henvendelse fra personalet i et cafeteria om, at et udenlandsk par var kommet ind i cafeteriaet for at købe sodavand. Parret ville betale med en 1000 kr.-seddel, men personalet afslog herefter at handle med parret. De gik herefter fra stedet i retning mod byen. De to personer blev beskrevet som: A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 20-25 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: talte gebrokkent dansk og en del tegnsprog, Iført: rød tophue; B: Kvinde, Mellemøstlig af udseende, 20-25 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Iført: tophue, jakke trukket helt op omkring ansigt/ørene.
Politiet fandt ikke parret og opfatter sagen som et muligt forsøg på et tricktyveri.

Spirituskørsel – Nyvej, Mørkøv – Holbæk
Kl. 2240 anholdt og sigtede politiet en 56-årig mand fra Mørkøv for spirituskørsel i en personbil. Politiet havde fået øje på bilisten, idet han kørte langsomt på vejen, og derfor blev standset til en rutinemæssig kontrol. Den 56-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Røveri – Holbæk
2015-12-14 – Kl. 2030 blev en 22-årig mand fra Holbæk udsat for røveri på Nygade ved biblioteket. Den 22-årige blev antastet af to personer af anden etnisk herkomst. De ville have forurettede til at veksle nogle penge. Forurettede tog sin pung frem og den ene snuppede penge fra pungen og løb. Forurettede løb efter, men blev standset, da en af mændene trak en kniv og ganske overfladisk ramte forurettede. Gerningsmændene løb i retning mod Vestergade.
De beskrives som
A: 18-19 år, 160 cm høj, sort kort hår, blå dynejakke medbragte stor dolk.
B.: Mand, 18-19 år, sort kort hår med sideskilning, mørk jakke og bukser.
Politiet undersøgte gerningsstedet m.v. og sagen efterforskes videre.
Politiet vil gerne tale med vidner, der har hørt eller set noget til røveriet. Ring på 114.

Brand – Kirke-Eskilstrup, Holbæk
2015-12-14 – Kl. 2337 kørte politi og brandvæsen til Brinken, hvor der var ild ved et hus. Det viste sig, at branden kunne begrænses til en brændestabel uden for huset. Årsagen er formentlig gløder fra en askespand, der har antændt det tørrede brænde. En overdækning på en terrasse er ødelagt.

Brand – Holbæk
2015-12-14 – Kl. 0151 kørte brandvæsenet og politiet til Rødkælkevej, hvor et stearinlys var væltet. Der var gået ild i nogle papirer på et bord. En beboer blev kørt til undersøgelse på sygehus for røgforgiftning. Udover et ødelagt bord og nogle papirer skete ingen skade.

Indbrud i perioden
Hegnet, Holbæk
Spånnebæk, Holbæk
Bispehøjen, Holbæk
Amtsvejen, Stokkebjerg, Jyderup
Bjergby Statshuse, Mørkøv
Knabstrupvej, Regstrup