Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2015-09-29 til 2015-10-06.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Brand – Holbæk
2015-09-29 – Kl. 2128 kørte politi og brandvæsen til XL-Byg, Spånnebæk, hvorfra blev anmeldt om brand. Det viste sig, at der var tale om røgudvikling fra en skraldepose. Der skete ingen skade på bygning eller andet.

Brand – Kvanløse, Holbæk
2015-09-29 – Kl. 1835 blev anmeldt om brand på Ringstedvej i et opholdssted. Det viste sig, at der var tale om en mindre brand, der hurtigt blev slukket af brandvæsenet. Et værelse raseret på stedet.

Mistænkeligt forhold – Kirkestien, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk
2015-09-30 – Kl. 1606 anmeldte forældre til en 8-årig pige fra Regstrup, at datteren sammen med ligeledes 8-årig veninde fra Regstrup cyklede i skole kl. ca. 0750 ad Kirkestien langs en å. På et tidspunkt hørte de et plask fra åen og standsede. De så nu en mand kravle op fra åen. Da han så pigerne, forsøgte han at berolige pigerne og tilbød dem slik. Pigerne blev dog bange pga. mandens adfærd og cyklede hastigt videre mod skolen. De beskrev manden som: A: Mand, 30-45 år, 183-188 cm, Yderligere kendetegn: skægstubbe, Talte: Dansk, Iført: Sorte bukser, sort hættetrøje med lynlås. Han fulgte ikke efter pigerne, som heller ikke observerede nogen former for seksuel adfærd hos manden. Politiet undersøgte efterfølgende stedet, hvor der fandtes et reb, som formentlig i leg blev brugt til at svinge sig over åen. Politiet undersøger nu anmeldelsen nærmere i et forsøg på at få manden identificeret.
Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket manden – måske drivvåd – i området. Kontakt politiet på tlf. 114.

Motorcyklist påkørt – Bybjergvej, Asnæs – Odsherred
2015-10-05 – Kl. 1203 meddelte en af politiets motorcykelbetjente, at han i Asnæs-området forsøgte at standse føreren af en mørkeblå bil, der var forsynet med stjålne nummerplader. På Bybjergvej standsede føreren af bilen pludselig med motorcyklisten holdende bagved. Pludselig bakkede føreren af personbilen, så han påkørte motorcyklisten, der væltede. Motorcykelbetjenten slap dog uskadt fra den forsætlige påkørsel, og føreren af den blå personbil kørte fra stedet uden at give sig til kende. Uheldsstedet blev afspærret, hvorefter en bilinspektør i samarbejde med politiets kriminalteknikere foretog undersøgelse af uheldsstedet. Nummerpladerne på den blå bil viste sig at være meldt stjålne fra Vig i starten af september 2015. Først på aftenen fik politiet en henvendelse fra et vidne, der havde undret sig over en efterladt bil ved et supermarked i Grevinge. Politiet indbragte bilen til nærmere undersøgelse, fordi der på bilen var skader svarende til påkørslen af motorcykelbetjenten. Føreren blev dog ikke umiddelbart fundet ved bilen, men ud fra efterforskning i denne sag og en tidligere sag, hvor en mistænkt kørte i en tilsvarende bil uden at ville standse trods politiets anmodning herom, har politiet med baggrund i disse oplysninger en mistanke om, at føreren af den efterladte bil kan være en ung mand i teenageårene fra Kalundborg. Han er nu eftersøgt af politiet med henblik på afhøring til dette færdselsuheld, idet politiet ikke har kunnet finde ham relevante steder.

Tøjsælger på P-plads – Stenhusvej, Holbæk
2015-10-06 – Kl. 1832 henvendte en 37-årig mand fra Asnæs sig til politiet vedr. en henvendelse kl. ca. 1230 fra en udenlandsk mand på en p-plads ved en forretning i Mega-centret. Manden havde tilbudt anmelderen tøj af mærket Armani og havde tilbudt at sælge jakkesæt billigt. Da anmelderen afslog at handle med ham pga. manglende kontanter, foreslog sælgeren, at han blot kunne modtage anmelderens dankort-oplysninger. Det afslog anmelderen også og fik et visitkort udleveret. Sælgeren blev beskrevet som: A: Mand, 30-40 år, 170-175 cm, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Talte engelsk med italiensk accent, havde en stor brun vorde midt i panden, Iført: Mørkt nålestribet jakkesæt, mørkhåret med gråt skær, Medbragte: 2 brune tasker i bilen, der blev beskrevet som en sort Audi (nummerpladen ikke aflæst – ej heller nationalitet).
Politiet skal advare mod at købe varer af forretningsdrivende uden fast forretningssted. Ofte vil der være tale om “uægte” varer, ligesom garanti- og reklamationsretten vil være særdeles vanskelig at gøre brug af, når sælgeren har forladt stedet. Kontakt politiet straks på tlf. 114, hvis man får uopfordrede henvendelser om køb af varer.

Uorden ved diskotek – Nygade, Holbæk
2015-10-05 – Kl. 0342 blev politiet kaldt til et diskotek, hvor dørmændene havde problemer med en gæst, som i flere omgange var blevet afvist. Politiet fik kontakt med en ung mand, som nægtede at fortælle, hvem han var. Trods opfordringer herom nægtede han stadig, så politiet måtte til sidst anholde ham for at kunne finde frem til hans identitet. Den anholdte blev anbragt i patruljebilen, men forsøgte at stikke af til fods – iført håndjern. Politifolkene fik dog den anholdte løbet op, så han kunne køres til politistationen i Roskilde. Her blev hans identitet fastlagt til, at han var en 17-årig ung mand fra Jyderup, som blev sigtet for overtrædelse af retsplejeloven samt straffelovens bestemmelser om som anholdt at flygte fra politiet. Han blev løsladt tidligt om morgenen og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når hans sager skal afgøres.

Indbrud i perioden
Hovedgaden, Regstrup
Nybyvej , Tølløse,