Et flertal i Holbæk Byråd godkendte onsdag aften budgettet for 2016-2019. Det indeholder blandt andet flere penge til anlæg, udvikling i lokalområderne og sagsbehandlere på børne- og ungeområdet.
Efter Holbæk Byråds møde i går onsdag 7. oktober ligger budgettet for 2016-2019 nu fast. Godkendelsen af budgettet baserer sig på en aftale indgået af 29 ud af de 31 medlemmer af byrådet for to uger siden.

Fokus på fællesskabet
”Vi har godkendt et budget, der prioriterer fællesskabet. I forhold til førstebehandlingen har vi blandt andet styrket idrætsfaciliteterne, vækst og udvikling i lokalområderne, kulturen, sagsbehandlingen på børne- og ungeområdet og anlæg, der er til gavn til os alle sammen”, siger borgmester i Holbæk Kommune Søren Kjærsgaard.

Soeren-Kjaersgaard-4-dec-2013_150x225

Den politiske aftale indeholder blandt andet ekstra penge til idrætsanlæg i lokalområder som Vipperød, Tuse, Kundby og Jyderup, men også til trafiksikkerhedsanlæg og cykelstier samt til udbedring af et efterslæb på vedligeholdelsen af kommunens broer.
Herudover er der ekstra penge til kulturen både i forhold til arrangementer og talent udvikling. Også sagsbehandlingen på børne- og familieområdet kan se frem til et løft, ligesom der er sat penge af til en forbedring af mad til kommunens ældre.

 

Økonomisk ansvarlig
Selvom budgettet styrker en række områder, er der fortsat fokus på byrådets økonomiske linje. Det betyder blandt andet, at der skal være penge på kistebunden og der skal afdrages på gælden.
”Vi har haft flere penge at gøre med i år end tidligere. Det skyldes forskellige ting, men også at vi de seneste år har arbejdet intensivt med at omstille Holbæk Kommune til fremtiden og effektivisere. Den linje skal vi fortsætte i de kommende år, så der er råd til at udvikle vores kommune”, slutter Søren Kjærsgaard.

Bag den politiske aftale om budgettet står Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokraterne, Venstre og Liberal Alliance samt udenfor partierne Solvej Petersen og Steen Klink.